SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır Polisinden Malatya'da Tefeci Operasyonu

Diyarbakır Polisinden Malatya'da Tefeci Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Diyarbakır merkezli, Malatya'da yürütülen 8 aylık çalışmada, 30 milyon TL’lik şüpheli hesap hareketliliğinde 10 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, nakit para ihtiyacı olan vatandaşlara yüksek oranlarla faizle para veren, ileri tarihli çekleri kıran ve borçlarını ödemeyenlerin mallarına el koyarak vatandaşları mağdur eden şüphelilere yönelik 9 Ocak’ta Diyarbakır ve Malatya'da “Tefecilik Operasyonu” düzenlendi.

Operasyonda; 10 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda; 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, 150 adet çeşitli ebatlarda fişek, 15 adet ajanda (mağdur bilgilerini içeren), mağdurlara ait çok sayıda çek, senet, tapu senedi, araç satış sözleşmesi ve vekâletnameye el konuldu.

Çalışmalarda 60 mağdurun olduğu ve yaklaşık 30 milyon TL’lik şüpheli hesap hareketi gerçekleştiği tespit edildi. Çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Gözalına alınanlardan 9'unun adliyeye verildiği, 5'inin tutuklandığı, 4'ünün adli kontrolla serbest bırakıldığı öğrenildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet can (3 ay önce)
    Malatya da tefeci sayısı Türkiye de tefeci sayısı oranı bakımından ilk siralar da eskiden de öyleydi şimdide
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali44 (3 ay önce)
    Birde isimlerini bilsek herkes uzak dursa bunlardan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdoğan (3 ay önce)
    O tefeclik yapanların isimlerini açıklayın ne olur devlete katkımız olur bir nebze de olsa
    %100
    %0
    Yanıtla