Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi’nde yaptırılacak Millet Bahçesi’ne ait yapım işi ihalesinin sonuçlandığı öğrenildi.
Doğanşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, “Doğanşehir Millet Bahçesi” yapım işi ihalesi, 29 Aralık 2020 tarihinde, Doğanşehir Belediye Meclis Salonunda yapıldı. İhaleye, 7 firma teklif sundu.
İhaleyi, Doğanşehir’de faaliyet gösteren Zeren İnşaat Ltd. Şti’nin kazandığı, ihale kapsamındaki işlerin yapımı karşılığında, firmaya 1 milyon 478 bin TL ödeneceği açıklandı.
Yaklaşık maliyeti 2 milyon 48 bin TL olarak açıklanan “Doğanşehir Millet Bahçesi – Bina İnşaatı ve Peyzaj Sahaları Tanzim İşleri” başlıklı ihalede, en düşük teklifi Doğanşehir’de faaliyet gösteren Zeren İnşaat Ltd. Şti’nin verdiği ve ihalenin adı geçen firmaya verildiği bildirildi.
İhale Sözleşme Tasarısı’nda, Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi 205 ada 21 numaralı parsel üzerinde yapılacak olan ve kapsamında 264 m2’lik betonarme Millet Kıraathanesi, mescid, WC ve peyzaj düzenlemesinin yer aldığı ihaledeki işlerin yapım süresinin 150 gün (5 ay) olduğu belirtildi.
Ancak aynı belgede 5 aylık iş için, sözleşmenin imzalanmasından itibaren 3 aylık (90 gün) yer teslim süresi verilmesinin ‘ilginç’ olduğu değerlendiriliyor.
Çok büyük ve kapsamlı yapım işlerine ait ihalelerde bile, yer teslim süresi genel olarak 10-15 gün arasında değişiyor. Doğanşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasındaki sözleşmenin 19 Ocak 2021 tarihinde imzalandığı, yer teslim süresinin son güne kadar kullanılması ve herhangi bir aksama olmaması halinde, Doğanşehir Millet Bahçesi’nin bu yılın Eylül – Ekim aylarında tamamlanması öngörülüyor.
Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com