SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de 350 Konut Teslime Hazırlanıyor

Doğanşehir'de 350 Konut Teslime Hazırlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre sürüyor.

Depremlerin yıkıma yol açtığı Doğanşehir'de de etaplar halinde afet konutları inşa ediliyor. Dış cephe işlemleri yapılan, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan afet konutları, çevre düzenlemesinin ardından aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

"Depremzedelere tüm imkanları sağlıyoruz"
Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, AA muhabirine, ilçelerindeki binaların yarısına yakınının depremin etkisiyle yıkıldığını söyledi.

ilk etapta çadırlarda, ardından konteynerlerde barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Kılıç, hızla başlanan kalıcı konut çalışmalarında da önemli ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Kılıç, ilçede 1776 konut yapılacağını aktararak şöyle konuştu:

"Aralık ayının ortası gibi toplu konutlardan 350'sini teslim edeceğiz. Normalleşme sürecinde bu evler özellikle de kış ayında vatandaşlarımızı çok rahatlatacak. Ondan sonraki süreçte önümüzdeki yaza doğru da geri kalan konutlarımızı inşallah teslim etmiş olacağız. Şu an vatandaşlarımız konteyner kentlerimizde, az hasarlı ve hasarsız evlerinde kalıyor. Çadırda kalan hiçbir vatandaşımız kalmadı.

Depremzedelere tüm imkanları sağlıyoruz. Konteyner kentlerde afetzedelerin kışı rahat geçirebilmesi için tüm destekleri sağlıyoruz. İnşallah önümüzdeki ay 350 konutu da teslim ettiğimizde vatandaşlarımız hem nefes alacak hem de kısa sürede bu konutların tesliminden dolayı daha ümitli olacak. Konutların tesliminden sonra daha normalleşip rahat bir sürece gireceğiz."

Yapımı tamamlanan 350 konutun şu an oturulabilecek durumda olduğunu anlatan Kılıç, "Konutların altyapısı, ara yolları, çevre düzenlemesi yapılıyor, doğal gaz çekiliyor. Önümüzdeki ay kura çektiğimizde tüm konutlarda yaşam başlayacak." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 ay önce)
    Haydi bakalım kaldı 69650 hak sahibi. Bu hızla cumhuriyetimizin 218. yılı kutlamalarında hepimiz evlerimize girmiş oluruz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (5 ay önce)
    Hayırlı Olsun İnşaAllah Allah Cellecelaluhu Devletimize Milletimize ve Hükümetimize Zeval Ziyan Vermesin İnşaAllah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan44 (5 ay önce)
    ben iyi hatırlıyorum bu binaların yerine 30 yıl önce doğanşehirin çöpünü döküyorlardı buraya ve tokileri yapan firmanında malatyada bostanbaşında yaptığı daireler hep ağır hasarlı bir kacıda ağır hasardan hafife döndü şimdi vatandaş nasıl güvenecek bunlara gidipte bu binalarda oturacak anlam veremiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferhat (5 ay önce)
    Doğanşehire 6-7 katlı binamı yapılır? Yer mi yoktu da neredeyse bitişik nizam yaptınız?Devletin parasına yazık değil mi ya? 3-4 katlı yapsaydınız, maliyet biraz artardı ama ömürlük olmaz mıydı? İnsan canından bahsetmiyoum bile.
    %100
    %0
    Yanıtla