SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de 4.7 Büyüklüğünde Deprem.. "Dikkatli Olunmalı"

Doğanşehir'de 4.7 Büyüklüğünde Deprem..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Sarsıntının 13,9 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıklayıp, merkez üssünü Doğanşehir’in Küçüklü Mahallesi olarak duyurdu.

Depremin ardından bazı vatandaşların ev ve iş yerlerinden açık alanlara çıktıkları görüldü.

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına başlamıştır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını, an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya Doğanşehir'de 4,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Malatya Valisi Yazıcı: Şu an için herhangi bir olumsuzluk ihbarı almadık
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, deprem nedeniyle kent halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şu ana kadar 112 Komuta Merkezine herhangi bir olumsuz ihbarı alınmadığını belirten Yazıcı, "Şu an için herhangi bir olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor." diye konuştu.

Görür: Dikkatli olunmalı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Doğanşehir’de AFAD’a göre 4.5, Kandilli Rasathanesine göre ise 4.7 büyüklüğündeki deprem için, “Dikkatli olunmalıdır” uyarısını yaptı.

Bugün saat 10.48’de merkez üssü Doğanşehir- Küçüklü olan AFAD’ın açıklamasına göre 4.5 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesini açıklamasına göre ise 4.7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem Malatya il merkezi ve bölgede de hissedildi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya Küçüklü- Doğanşehir’de Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4,7 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır. Geçmiş olsun” dedi.

Diğer Depremler
Bu arada, 3 Nisan Çarşamba günü saat 06.23'te Doğanşehir- Fındıkköy merkezli 2.1, 08.52'de Yeşilyurt- Gündüzbey merkezli 2.3, 11.24'te de Pütürge- Balpınarı merkezli 2, 15.28'de Pütürge- Çayköy merkezli 2.2 büyüklüklerinde depremler kaydedildi.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Mesela nasıl dikkatli olalım?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Daha depremler devam ederken Fahrikayahanda Hilal park karşısındaki Hilal Apartmanı 3 defa ağır hasarlı raporu verilen binamın güçlendirme projesi onaylanmış bile
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 ay önce)
    Geçmiş olsun Toprağım
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yıkıla yıkıla (1 ay önce)
    Neylerse hayır eyler
    %59
    %41
    Yanıtla