SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de Elma ve Tarla Günü

0
Güncellendi - 2019-09-28 03:04:33
Doğanşehir'de Elma ve Tarla Günü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Elma Tanıtımı ve Tarla Günü düzenlendi.

Doğanşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Sülü, Çığlık Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, ilçede 12 bin dekarlık alanda elma üretimi yapıldığını, rekoltenin 20 bin ton olarak tahmin edildiğini söyledi.

Müdürlük olarak elmada hastalık ve zararlılara karşı çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Sülü, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen özverili çalışma sonrası elmanın ana zararlısı iç kurdu ve ana hastalığı kara lekeye karşı büyük başarı sağlandı. İlçemizde bulunan erken uyarı sistemlerinden alınan veriler, bahçelerde kurulan feromen tuzaklar ve geçmiş yıllardaki iklim verilerinin kıyaslanması gibi mücadele yöntemleriyle az ilaçlama, doğru zamanda doğru mücadele teknikleri kullanılarak olumlu sonuçlar elde edildi." diye konuştu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise elmanın ilçe ekonomisi için önemli olduğunu belirterek, "Doğanşehir elması kıymetlidir. Çünkü havası ve suyu soğuk olduğundan tadı daha güzeldir. Çiftçilerimize sesleniyorum elimizden geldiğince Doğanşehir elmamızı yaygınlaştıralım." şeklinde konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Tarla gününü düzenleyenlerin ve katılan sayın misafirlerlerin eline sağlık,Doğanşehir Elmasını her yerde tanıtmamız lazım,sağol Emre Müdürüm iyi çalışmalarının devamını dilerim...........................
    0
    0
    Yanıtla
  • tengiz (5 yıl önce)
    İlçe tarım müdürlüğü veya Doğanşehir Belediye Başkanlığı neden elma sirkesi elma kurusu üretip vatandaşa marketlere satış yapmıyor bunun öncülüğünü yapabilir.
    0
    0
    Yanıtla