SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol GES Üretime Başlıyor

0
Güncellendi - 2020-09-03 16:47:00
Doğanyol GES Üretime Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Arazisinin kamulaştırma finansmanı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yapılan Doğanyol Güneş Elektrik Santrali (GES)’in kısa bir süre sonra üretime başlayacağı, üretim süreci ile birlikte, tarımsal sulamada elektrik kullanan üç köyün enerji maliyetini büyük ölçüde düşüreceği bildirildi.

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay’ın girişimleri ile Malatya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ihale edilen ve Koldere köyünde 15.000 m2 alana inşa edilen Doğanyol GES’in 600 KW gücünde enerji üretimi yapacak.

Doğanyol GES hakkında bilgi veren Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerdeki adaylık sürecinde Doğanyol halkına GES’in kurulması konusunda söz verdiğini ve bu yönde hazırladıkları projeyi Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve Malatya Valiliği’nin destekleri ile hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

“Koldere, Çolak ve Damlı köylerindeki tarımsal sulama maliyetini büyük ölçüde düşürecek”

Doğanyol GES’in 1991 yılında inşa edilen tarımsal sulama tesisine entegre edildiğini belirten Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, GES ile, Doğanyol’un Çolak, Koldere ve Damlı köylerindeki çiftçilerin sulama suyu enerji harcamasını büyük ölçüde düşürecek şekilde hizmet vereceğini kaydetti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ramazan (4 yıl önce)
    İyde gözlücde su yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    sayın editör..lisanslı depoculuk ne zaman faaliyete gececek onu da haber yapın..
    0
    0
    Yanıtla
  • http://malatyahaber.com/haber/kayisi-ureticisi-icin-yeni-bir-donem-basliyor/
    0
    0
    Yanıtla
  • mertduran (4 yıl önce)
    Böyle GES haberlerini görünce çok seviniyorum, belediyeler öncü oldu . Panel ve diğer ekipman fiyatları daha da ucuzlarsa bireysel olarak yapanların sayısı hayli artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • cami yerden ısıtma (4 yıl önce)
    güzel bir gelişme olmuş. hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla