SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'da Grup Yolu Yapımı Devam Ediyor

Doğanyol'da Grup Yolu Yapımı Devam Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Doğanyol İlçesine bağlı birçok mahallenin kullandığı ancak kış aylarında vatandaşların ulaşımını çileye dönüştüren grup yollarında çalışmalarını sürdürüyor. 

Doğanyol ilçesi Gevheruşağı Mahallesi’nde yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha konforlu ulaşım sağlayabilecekleri yollar kazandırıyor.

1986 yılında yapılan Gevheruşağı Mahalle yolunun, şu anda sürdürülen çalışmalar neticesinde yarı yarıya kısalacağını belirten Gevheruşağı Mahallesi Muhtarı Osman Yılmaz, “Daha önceki yollarımız 1986 yılında zor şartlarda yapılmış. Bu yolda ulaşımda ve karla mücadelede ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan yol güzergâhı değişikliği talebinde bulunmuştuk. Güzergâh değişikliğine göre mevcut yolumuz 4 kilometreden bin 900 metreye düşmektedir. Vatandaşımızın rahat, sağlıklı bir ulaşımı ve can güvenliği için yeni yolun açılması bizim için çok yerindedir.  Yapılan çalışmaları yerinde buluyoruz. Mahallemize yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına ve emeği geçen herkese mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim. 

Gevheruşağı Mahallemiz, Gürkan döneminde daha çok hizmet almaya başladı. Gevheruşağı’mızda asfalt yol yoktu. Fakat şu anda yapılan çalışmalar neticesinde birinci kat asfaltımız tamamladı, ikinci kat asfalt çalışmalarına başlandı.  Ayrıca yeni açılan yolumuzun stabilizesi yapıldıktan sonra İnşallah asfalt programına alınır ve yolumuz vatandaşımızın hizmetine sunulur” dedi. 

Büyükşehir Belediyesinin Doğanyol ilçesine gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı memnuniyeti dile getiren Doğanyol AKP İlçe Başkanı Hasip Öz, MDoğanyol’dan Gevheruşağı’na kadar olan bölgede grup yolumuzun yapımı şu anda devam ediyor. Gevheruşağı ve Taşağası mahalleleri arasında 8 kilometrelik yeni yol açma çalışmaları yapıldı. Şu anda da yolun genişletme çalışmaları yapılıyor. Doğanyol merkezden Konurtay Mahalle’mize kadar olan yerde de yama çalışmalarının ardından sıcak asfalt dökme işlemlerine başlandı. Ara yollarımızın hepsinde de stabilize kaplama çalışmaları sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesinin bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Selahattin Başkanıma çok çok teşekkür ediyorum. Selahattin Başkanımızın ‘yol medeniyettir’ sözü hakikaten çok doğru bir sözdür. Hava şartlarımız el verene kadar bu çalışmaların tamamlanmasını planlıyoruz.

Ayrıca yol çalışmalarının yanında MASKİ ekipleri de Yalınca, Akkent ve Koldere mahallerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 10 bin metre hat değişimi yapılacak, ihaleleri tamamlandı. En yakın zamanda 3 mahallemizde altyapı çalışmaları başlayacak. Bunların yanı sıra Yalınca Mahallemize 2 su deposu yapılıyor. MASKİ, büyük bir yükün altında çünkü Malatya, 6 Şubat depreminde büyük yaralar aldı. Bu nedenle hem merkezdeki hem kırsaldaki hem de konteyner kentlerdeki altyapıları yapıyor. Gerçekten zor bir süreç ama çok şükür Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bu zorlukların üstesinden geliyorlar. ” diye konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız