SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Doğru Bulmuyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) yönetim kurulunun haftalık toplantısının gündeminde ekonomik kriz ve çözüm önerileri vardı.

Yönetim kurulu başkanı İbrahim Güngör (fotoğrafta sağdan 3.) ile yönetim kurulu üyeleri üyelerinin katıldığı, Nostalji Kafe’de gerçekleştirilen toplantıdan önce basın mensuplarına gündem hakkında bilgiler ve sorularını yanıtlayan başkan Güngör, “Gündemimizde ekonomik kriz ve krizin ilimize yansımaları var. Arkadaşlarımızla onu görüşeceğiz ve rapor haline getirerek ilgili makamlara sunacağız” dedi.

Basın mensuplarının “Ekonomik kriz üyelerinizi nasıl etkiledi? “Üyeleriniz arasında işyerlerini- fabrikalarını kapatanlar var mı?” , “ Krize karşı çözüm önerileriniz nelerdir?” ve “Kat irtifakı tapusuna sahip olanların Kat mülkiyeti tapusu almaları yönündeki yasal zorunluluk sonucu sadece ilimizde vatandaşlardan yaklaşık toplam 22 milyon lira (eski parayla 22 trilyon lira) vatandaşlardan toplanacağı söyleniyor. Bu kriz ortamında bu uygulamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorularına başkan Güngör; “Ekonomik kriz ülkemizi olduğu gibi ilimizi ve de üyelerimizi de etkiledi. Ama üyelerimiz arasında işyerlerini kapatan yok fakat kapasitesini yüzde 40-50 düşürenler var.” ve “Beyin göçü durdurulabilir geri döndürülebilir ama, sanayici dışarı çıkarsa geri dönüşü olmaz. Onun için hükümetten, başta IMF’den gelecek olan kredilerin reel sektöre aktarılması gibi ciddi önlemler almasını talep ediyoruz” ve “ Evet, Hükümetin piyasayı canlandıracak önlemler almak yerine vatandaştan çeşitli yöntemlerle para almasını en azından şu kriz ortamında doğru bulmuyoruz. Sadece Kat Mülkiyeti tapusu konusunda değil. Katılım payı (altyapı gibi) konusunda da daire başına toplanan paralar da çok yüksek. Bu durum ise daralan iç piyasayı daha da olumsuz etkiliyor” diyerek yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız