Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) gönüllüsü 4 doktor, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu Hastaneler Birliği (GUSAF) Kimse Yok mu Derneği ile Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) aracılığı ile Uganda'da sağlık taraması yaparak Malatya'ya döndü.
.
Doktorlar, dahiliye uzmanı Dr. Atilla Alev, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Sönmezoğlu Aile Hekimleri Dr. Yunus Uysal ve Dr Fatih Kazancı hava alanında çiçeklerle karşılandı. Yıllık izin alarak Uganda'ya giden ve orada 15 gün boyunca Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek oradaki insanlarla beraber olan doktorlar büyük bir gurur ve heyecan yaşadıklarını söyledi. Türk insanının dünyanın her yerinde olması gerektiğinin altını çizen doktorlar, yine gönüllü olarak dünyanın her tarafına gitmek
istediklerini ifade etti. Malatya Sağlıkçılar Derneği Başkanı Doktor Necmeddin Gürbüz de yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası birçok proje yürüttüklerini, geçen yıl Senegal'de, bu yıl da Uganda'da aynı faaliyetleri yaptıklarını söyledi. Uganda'nın böyle bir sağlık taramasına ihtiyacını olduğunu belirten Dr. Gürbüz, "Derneğimiz bünyesindeki doktor arkadaşlarımız öncelikle Malatya'nın çeşitli yerlerinde daha sonra Türkiye'nin doğusunda sağlık taraması yapmaya başladı. Ülkemizdeki bu sağlık taramalarının ardından dünyanın en kritik yerlerden olan Afrika ülkelerinde sağlık taramalarını başlattık. Doktor arkadaşlarımız yıllık izinlerini aileleriyle değil de yardıma muhtaç o insanlarla geçirdiler. Orada 15 gün kalarak sağlık taraması, sağlıkta fizibilite çalışması, sünnet hem de Uganda'da yaygın olan AIDS hastalıkları karşısında mücadele ederek o insanları sağlık taramalarından geçirdiler. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.