SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doktorlar SMA'lı Eliz Lina İçin Sahneye Çıktı

Doktorlar SMA'lı Eliz Lina İçin Sahneye Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 10 aylık olan ve 3,5 aydan beri SMA tedavisi gören Eliz Lina adlı kız çocuğu için başlatılan yardım kampanyasına doktorlar da sahneye çıkarak verdikleri konserle destek sağladılar. İlk defa sahne tecrübesi yaşayan doktorların konseri ilgi görürken, Eliz Lina bebek de konseri izleyenler arasında yer aldı.  

Malatya’da anne ve babası kuaförlük yapan 10 aylık Eliz Lina adlı bebeğe SMA TIP -1 Kas Hastalığı teşhisi kondu. Malatya Valiliğinin izni ile Eliz Lina’nin tedavisi için resmi yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Malatya’da faaliyet gösteren Özel Gözde Hastanesi tarafından ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında hastanede görevli doktorların sahne aldığı bir konser organizasyonu yapıldı.  Doktorların konserine İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri de sazları ile destek verdi.

Konser biletlerinin tamamının satıldığı yardım konserinde ilk defa sahne alan doktorlar, söyledikleri şarkı ve türkülerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.  

Konseri Eliz Lina bebek ailesiyle birlikte kısa bir süre salonda kalarak izledi.

Anne Gizem Polat, “Eliz Lina SMA TIP -1 ölümcül Kas Hastası. İlacımız yurtdışında. Yurtdışındaki ilacımızı almak için Valilik onaylı kampanya başlattık. 3,5 aylıkken bronşit oldu, 6,5 aylıkken SMA TIP -1 teşhisimiz konuldu. 3,5 aydır biz SMA ile mücadele ediyoruz. Kas kayıplarımız çok fazla. Biz biran önce kampanyamızı bitirip, Eliz Lina’yı ilacına kavuşturmak istiyoruz. Eliz Lina’nın ellerinden tuttukları için, umut oldukları için doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz inanıyoruz, Eliz Lina ilacına kavuşacak” derken, baba Oktay Polat ise, “Sağ olsun. Doktorlarımız  bizim için sesimizi duyurdular. Eliz Lina için sahneye çıktılar, ona destek verdiler. Kendilerine müteşekkiriz, çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Konserde koroda yer alan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zercan Kalı, “SMA’lı çocuğumuza umut olmak istedik. Ama o çocukların yalnız olmadığını, desteklerin her daim gerektiğini unutmamak gerekir.  Biz elimizden geleni yaptık, şifa olmak dileği ile.” dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Yasin Karaduman ise, “Çok güzel bir duygu, yani insanları fiziken sağlığına kavuştururken, aynı zamanda ruhende etkilemiş olduk olumlu yönden. Biz de bundan keyif aldık. Bugün çok değerli bir kardeşimizin sağlığı için toplandık, onun için bu faaliyette bulunduk. Çorbada bir parça tuzumuz olduysa ne mutlu bize. Hem meslektaşlarımız tarafından çocuğun tedavi edilmesi, hemde ekonomik olarak onun tedavisine katkıda bulunmak bize ayrıca bir mutlu etti.” diye konuştu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Serdar Nemli, “SMA’li bir kardeşimize yardım kampanyası açısından bir etkinlik düzenledik. Sosyal sorumluluk projesi olarak tüm doktorlar özveriyle katıldılar.  Yaklaşık, 1-1.5 aylık bir çalışmaydı bu.”  dedi.

Konsere arkadaşları  ve öğrencileriyle saz desteği veren İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Doğukan Dursun ise, “Güzel bir etkinlik oldu. Küçük kardeşimize bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Bugün çok mutlu olduk. Bizim için güzel bir akşamdı.” ifadesini kaydetti. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • vatandaş (1 yıl önce)
    Varlığınız bize güven veriyor başta bu duyarlılığı gösteren doktorlarımızı ve tüm sağlık çalışanlarını kutluyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet adalı (1 yıl önce)
    harikasınız ya uzun zamandır malatyada böyle bi sosyal etkinlik yoktu. Dr larımıza ve emeği geçenlere tşkler.
    %93
    %7
    Yanıtla