Malatya'da dondan etkilenen kayısıda hasar belirleme çalışmalarının tamamlandığı ve ileriki hafta sonuçların açıklanacağı bildirildi.
Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, 25 ve 26 Nisan 2006 tarihlerinde, özellikle Darende, Hekimhan ve Kuluncak İlçeleri'nde etkili olan don nedeniyle hasar belirleme çalışmalarının yapıldığını bildirdi.
Bölgelere göre, kayısı çağalaları, çiçeklenmeden çağala dönemine geçen kayısı ve bazı meyve ağaçlarının etkilenmesi nedeniyle ekiplerin ilçelerde başlattıkları hasar belirleme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Güldal, bilgisayar ortamında işlemlerin uzun sürdüğünü ifade etti.
Komisyonun raporlarının bilgisayarlara işlenmesine başlandığını ve bu işlemin ardından don hasar miktarını ileriki hafta açıklayacaklarını kaydeden Güldal, bazı üreticilerin hala dilekçeyle başvurup bahçesinde tespit yapılmasını istediğini, münferit başvurularda da imkana göre çalışma yapıldığını kaydetti.