SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ, Malatya'daki 2 Barajın Deprem Hasarı Onarımı İçin İhale Yapacak

DSİ, Malatya'daki 2 Barajın Deprem Hasarı Onarımı İçin İhale Yapacak
A- A+ PAYLAŞ

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya’daki Sürgü ve Adıyaman sınırlarında olmasına rağmen Malatya sulamasında kullanılan Çat Barajlarının Deprem Hasarlarını kapatmak için çalışma başlattığı bildirildi.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, “Malatya Sürgü ve Çat Barajlarının Deprem Hasarlarının Rehabilitasyonu Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.” denildi.

Duyuruda yapılacak olan ihalenin, “Malatya Sürgü ve Çat Barajları Kret, Vana Odası, Dipsavak ve Dolusavak Bakım onarım ve Rehabilitasyonu ile Sürgü Barajı Pompa İstasyonu bakım Onarım ve Rehabilitasyonu yapım işini” kapsadığı kaydedildi.

Yüklenicilere yapım süreci olarak 400 gün tanınacağı belirtildi.

İhalenin 17 Ekim 2023 tarihinde Elazığ’da DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Barajlar ve HES Şube Müdürlüğünde yapılacağı bildirildi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOLAR: Sürgü Barajı (kapakta) ve Çat Barajı (aşağıda)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Bynedim (7 ay önce)
    Dsi çalışanları neden yapmıyor bu işi para içerde kalacağına neden dışarı çıkıyor dsi otoparkı maşallah araba galerisinden farkı yok… Avrupada mühendis sahada kaynak yaparken bizimkiler göbek ve Büyütmekten başka ne işe yarıyorlar bilemedim.. Binlerce personel var çak geçiçi görevlendirme gelsin batıdaki işçiler yapılsın çıkışsın yeter dilenen ülke konumundayız.. Imf kapısında çadır kurduk vallahi açın bakın haberlere
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kürşad Baba (7 ay önce)Bynedim isimli kullanıcı yorumuna
    Muhtemelen Bilginiz yok depremden sonra bahsettiğiniz kurumun içerisinde ki kamu kurumu daha hizmet ediyor bunların bir tanesi Tarım İl Müdürlüğü Yaklaşık 300 personeli var bir tanesi de meteoroloji İl Müdürlüğü kurum bulunduğu konumdan dolayı belediye otobüsü hizmeti alamayan bir yerde O yüzden personelin büyük kısmı aracıyla geliyor yaklaşık 500 kişinin çalıştığı bir yerden bahsediyorsunuz otoparktaki arabalara takılmışsınız şu an Türkiye'de belediyeler hariç kendi personeli ve işçisiyle imalat yapan bir kurum var mı Devlet zaten bu memur işçi maaşlarını askeriye indirip daha verimli olarak kaynakları kullanmak için ihale edip denetleme yöntemine geçmiş Ama siz Muhtemelen 1960'larda kalmışsınız
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Binayımı bekliyor 500 kişi saçmaladığınızın farkındamısınız… Devletin imkanlarını bizzat gören biriyim siz mutlaka orda çalışıyorsunuz ki gocundunuz ve oraya geldim boş beleş işler yok sondaj ruhsatı yok bu işi bize iş yapın arkadaş… Oto galeri işindede haklıyım maşallah son model arabalarla takip ediyorsunuz gündemi…! Dsi de özelleşsin her kurumda özelleşsin ozaman böyle bir saçma sapan savunma yapılır mı… Sana verilen görev çalışmaksa çalışaçaksın çalışanı denetleme senin vazifen değildir… Devlet kurumları işte bu yüzden günden güne batakta
    %86
    %14
    Yanıtla
  • 30-35 bin alıp asğari demeyin bee utanın
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Keşke sende o dediğin tarihlere kalsaydında çalışmanın ülkeyi kalkındırma hamlesinde bulundaydın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ah bay Nedim ah, bi şeyler biliyorsun da az biliyorsun. 1960 ların DSİ si bu dediğin işleri yapardı, o göbekli mühendislerde çalışırlardı. Sonra anlayış değişti, o işler ihale ile veriliyor, sadece DSİ değil tüm kurumlarda öyle. Şimdi 1- ihaleyle verilen işlerin kontrollüğünü, teslim almasını 2- işletmesini yapıyorlar. DSİ nin otoparkını takip ettiğine göre, o göbekli mühendisleri de görebiliyorsun demek ki. Dışardan bakıp o tesislerin düzgün çalışmasını sağlayan o insanlara yaptığın haksızlık, umarım senin için bir uyanış olur.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Özelleşsin ya arkadaş özelleşen kurumlar loko kurumlardı bu kurum demekki bir kaâr marjı getirisi yok var mı car kurumu barajı şirket yapsın kanalı şirket yapsın onarımını şirket yapsın şunu yapsın bunu yapsın ya bu kurum nie var peki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (7 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Alo (7 ay önce)
    Sürgüyü de Adiyamana bağlayın super hizmet alır.Unutulmus bir belde.
    %100
    %0
    Yanıtla