SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'de Yazıhan- Epreme Göleti Projesi Değerlendirildi

DSİ'de Yazıhan- Epreme Göleti Projesi Değerlendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan- Epreme Göleti ile ilgili olarak, DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü'nde müteahhit firma yetkililerinin de katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bölge Müdürlüğü'nden toplantıya ilişkin şu bilgi verildi:

Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar ’ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve yüklenici firmanın katılımı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda, Malatya Yazıhan Epreme Göleti ve Sulaması Planlama Ara Raporu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Malatya Yazıhan Epreme Göleti, Gelengeç Deresi üzerinde yer almaktadır. Nihai durumu çalışmaların neticesinde belirlenecek ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde, temelden 42,50 metre yüksekliğindeki yapılacak gölette depolanacak 2 milyon 770 bin metreküp su ile 4.000 dekar tarım arazisinin basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanması sağlanacaktır.

Planlama raporu tamamlanma aşamasında olan Epreme Göleti ve Sulamasının proje yapımı 2022 yılı yatırım programına teklif edilmiş olup, proje yapımının tamamlanmasına müteakip inşaat için yatırım programına teklif edilecektir."

Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız