SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'den Bir Heyet Kaptaj'da İnceleme Yapacak

0
Güncellendi - 2021-07-23 17:03:50
DSİ'den Bir Heyet Kaptaj'da İnceleme Yapacak
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü’nden bir heyet, Gündüzbey’deki Kaptaj tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya geleceği öğrenildi. Heyetin zarar –ziyan tespitinde bulunacağı ve özellikle tarımsal sulamanın aksamaması için çalışmaları hızlandıracağı ve alınacak tedbirleri görüşecekleri kaydedildi.

Olası bir facianın eşiğinden dönüldü

Malatya kent merkezinin içme suyunun temin edildiği Gündüzbey’deki Kaptaj tesisleri, Keklicek HES’i besleyen Çat Barajı’ndan gelen kanalın patlaması sonucu sel baskına maruz kaldı. Sel baskını nedeniyle şehre gelen içme suyunun vanaları tedbir amaçlı kapatılırken, hem merkezdeki onlarca mahallede hem de Derme ve Çerkez yazısının sulama alanında bulunan tarımsal arazilere de su verilemedi. Sel baskının yaşandığı bölgede 3 ev zarar görürken, MASKİ’nin erken tedbir alıp vanaları kapatması sonucu olası bir facianın eşiğinden dönüldü.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Malatyahaber.com’a yaptığı açıklamada, kurum olarak Kapaj’da her türlü tedbiri aldıklarını ve tahliye çalışmalarına başladıklarını söyledi. Sel baskınında sadece 3 evin zarar gördüğünü söyleyen Karataş, “Hemen vanaları kapatarak tahliye ve temizlik çalışmalarına başladık. Kaptaj bölgesinde şu an için bir sıkıntı yok”  dedi.

“Bölge Müdürlüğümüzden heyet gelecek”

DSİ Malatya Şube Müdürü Arif Tüfenkci ise Bölge Müdürlüğü’nden bir heyetin gün içerisinde Malatya’ya gelerek sel bölgesinde inceleme yapacağını duyurdu. Bir komisyon kurularak zarar-ziyan tespitinde bulunulacağını kaydeden Tüfenkci, “HES’i işleten firmanın da bir kusuru varsa illa ki bir yaptırım uygulanacak. Biz DSİ olarak özellikle patlayan kanalın onarılması, Derme ve Çerkezyazısı bölgelerine bir an önce sulama suyu verilmesi için çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlayacağız” diye konuştu.

Güler Hazar-malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • öneri (2 yıl önce)
    Çok saygıdeğer inceleme heyeti !!! Kim yapmış, kim kontrol etMEmiş, kim bu arpalıkta marifetiyle mi, torpiliyle mi sulama birliği koltuğunu işgal ediyor? Lütfen sahaya inin. 40 günde bir üst üste BEŞ GÜN su verilen Köyleri gezip köylüyü dinleyin. Ehil olmadıklarını göreceksiniz… Sayın heyet 20 günde iki gün su vermeyi planlayacak torpilsiz sulama birliği başkanını biz seçemiyoruz siz atayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    o kanalın perde duvarlarında hiç demir kulanmamışlar öyle gözüküyor o şekilde kanal olsa olsa bizim ülkemizde olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bir dinamit daha patlatın.Suyun gözlerinden biri daha kaybolsun.Problem çözülmüş Olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (2 yıl önce)
    Nerde Malatya’nın Sahibi su kaynağımıza kimseyi yaklaştırmayın taş ocağı vs kimse 100 km yaklaşmasın herkes görevini yapsın bizde çıkan suyu başka yerlere vermeyin...kimsenin hakkı yok taş ocakları vs kesinlikle müsade edilmesin. Öncelikle milletvekilleri bu işleri takip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Temeli olmayan betonun hali belli
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Burası giderse alternatifimiz yok.Dort gozde gelen suyun bir gözü dinamit patlamaları sonucunda kapanmış. Nereye gittiği belirsiz.Kaynağı belli olmayan bu su bir gun kesilirse o zaman nereden su gelecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (2 yıl önce)
    Heyeti bana yönlendirin sebebini anlatayim yıllar öncede aynı sulama sistemi vardi yine patlamisti kanal ama akıl edip düşünmediler yine patlarmi diye. Çünkü planma yok arşivleme yok. Sorma soruşturma yok. Tez zamanda önlem alınmazsa insanların canına mal olur bu iş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yiğit (2 yıl önce)
    Bir musibet bin nasihattır..Mazallah daha büyük bir sel felaketi yaşansaydı.Koca bir şehir susuz kalacaktı.Şehrin tek su kaynağı..Ve bölge sel baskınlarına açık bir bölge..Kaptaj etrafına daha koruyucu beton duvarlar yapılabilirdi..Derme sulama kanalının yıkılma ihtimali her surette göz önünde bulundurulmalıydı..Bütün ihtimaller masaya yatırılmalıydı..Şimdi harekete geçilir neler yapılır denilerek..İyi de hep vizyon ve misyondan dem vururuz..Sonra bir musibet olunca aklımıza gelir..Ya yaşanan olay gece yarısı meydana gelseydi..Ve sel suları tamamen içme suyuna karışsaydı..Belki günlerce susuz kalacaktı koca şehir..
    0
    0
    Yanıtla