SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'den Sulama Kanallarına 24 Km. Korkuluk

DSİ'den Sulama Kanallarına 24 Km. Korkuluk
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Malatya’daki 7 ayrı sulama tesisi kanallarının kenarına güvenlik nedeniyle toplam 24 kilometre uzunluğunda korkuluk yaptırdığı açıklandı.  

DSİ’den yapılan açıklamada Malatya’daki sulama kanallarının daha güvenli hale getirildiği belirtilerek, “Malatya ilimizde bulunan ve sulama kanalı civarında yerleşim yerlerinin kanaldan kaynaklı can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 7 adet sulama tesisimizde toplam 24 bin metre korkuluk imalatı yapılarak sulama kanalları daha güvenli hale getirilmiştir.” denildi. 

Koruyucu Tedbirlerin Alındığı Sulamalar kanalları şunlar:

Akçadağ Suçatı Sulaması Ana Kanalı, Akçadağ Sultansuyu Sulaması S-2 Ana Kanalı, Akçadağ Sultansuyu Sulaması S-3 Ana Kanalı, Medik Şahnahan Sulaması A-B-C Ana Kanalları, Yazıhan Sulaması Ana Kanalı, Darende Gökpınar Sulaması Ana Kanalı ve Derme Sulaması Ana Kanalı. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • taş (1 yıl önce)
    kaldırım taşı değiştirme rantına şimdi korkuluk rantı 3 ay sonra başka korkuluk takılır
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bereketli muhtar (1 yıl önce)
    Yazihan kanal yolu, nedense kömüşhan sınırına kadar asfalt bereketli (çermige) sınırına girince stabilize bile değil. Yetkililerden bu ayrımcılığa son vermelerini ve yazihan ana kanal yolunun bereketli sinirlari icinde kalan kisminin da asfaltlanmasını rica ederiz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Derme-Besleme Kanalı Pislikten Geçilmiyor! (1 yıl önce)
    Derme Sulama Birliğine bağlı Derme-Besleme kanalı senelerdir temizlenmiyor. Eskiden kanalın temizliği DSİ tarafından düzenli olarak yapılırdı, senelerdir kanal temizlenmediği için içi şu anda taş, kaya, her türlü pislikle dolu. Yetersiz yağıştan dolayı bir damla suyun bile çok önemli olduğu günümüzde kanalın temizliğinin acilen yapılması gerekiyor, yetkililere duyurulur!
    %50
    %50
    Yanıtla