SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılar Olarak Çok Üzüldük"

0
Güncellendi - 2018-06-04 03:38:36
A- A+ PAYLAŞ

  • “Metin Paşa’yı biz 15 Temmuz’daki dirayetinden tanıyoruz. Şunu bilsinler ki bırakın apoletleri sökmesini bir düğmesini bile koparamazlar. Metin Paşa, PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı amansız mücadelesi ile tanınan bir paşamız”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile ilgili sözlerine sert tepki göstererek, “Metin Paşa’yı biz 15 Temmuz’daki dirayetinden tanıyoruz. Şunu bilsinler ki bırakın apoletleri sökmesini bir düğmesini bile koparamazlar.” dedi.

-“ PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşıda amansız mücadelesi ile tanınan bir paşamız.”

İnce’nin sözlerine tepki gösteren Bakan Tüfenkci, “Maalesef gerçekten Malatyalılar olarak çok üzüldük. Özellikle biliyorsunuz, Malatya 2. Ordu’nun merkezi ve karargah merkezi burada. Metin Paşa’mız ülkemiz için çok değerli paşalarımızdan birisi ve özellikle Afrin’de göstermiş olduğu başarıdan önce biz onu 15 Temmuz’da göstermiş olduğu dirayetten tanıyoruz. Esasında baktığımız zaman 15 Temmuz darbesine göstermiş olduğu direnç ve darbecilerin Metin Paşa’ya yönelik tutumları karşısında bir kin içerisinde olduklarını biliyoruz. Ve netice itibariyle baktığımızda bugün özellikle FETÖ ve buna benzer örgütlerin PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşıda amansız mücadelesi ile tanınan bir paşamız. İşte PKK’ya ve PDY’ye karşı Afrin’de Cerablus’ta, Fırat Kalkanı’nda mücadele eden bir paşamız. Aynı zamanda FETÖ ile mücadelesini yapan bir paşamız. Bunların işbirlikçisi konumuna düşen bir ana muhalefet partisinin bir cumhurbaşkanı adayının talihsiz açıklamaları karşısında hayretlere düştük. Ve şuna anlam veremedik, sanki millet yetkiyi vermiş kendisine, cumhurbaşkanı seçilmiş gibi davranması ve tehdit etmesi esasında kimlerin ekmeğine yağ sürdüğünü göstermesi bakımından da önemli. Kimlerin sözcüsü konumunda hareket ettikleri bakımından da anlamlı.”  ifadelerini kaydetti.

-“Darbecilerin apoletlerini sökemeyen bir ana muhalefet”

Tüfenkci şunları söyledi:

“TESK’in esnaflara yönelik bir programında, iftarında Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın katılması, biliyorsunuz cumhurbaşkanımızın aynı zamanda Ordumuzun da başkomutanı, dolayısıyla buraya bir ordu komutanının gelmesi ve Cumhurbaşkanımızla da özellikle yakın çalışmaları nedeniyle hoşgeldinize gelmesi ve esnaf programına iştirak etmesinin ne mahsuru olabilir, anlamak mümkün değil. Ama belli ki özellikle başka nedenlerle Metin Paşa’yı hazmedemeyenler bunu bir fırsat bilerek saldırmaya başladılar. Ama şunu bilsinler ki bırakın apoletleri sökmesini bir düğmesini bile koparamazlar. Milletin Ordusunun komutanına karşı yargının dışında kimse apoletleri de sökemez. Darbecilerin apoletlerini  sökemeyen bir ana muhalefetin bir kalkmış bugün ‘biz apolet sökeriz’ diye meydanlara çıkmasını da anlamak mümkün değil, ciddiye de almak mümkün değil.” 

-“Gücünüz varsaydı, 15 Temmuz’da tanka çıkıp apolet sökeydiniz” 

“Eğer siz bir apolet sökecekseniz, sökmeye gücünüz varsaydı 1980 darbesinde, 15 Temmuz’da tankların üzerine çıkarak bu apoletleri sökebilirdiniz.” Sözlerini kaydeden Tüfenkci, “ 1980 darbesinde sökebilirdiniz, 1960 darbesinde sökebilirdiniz. Ama siz o darbecilere alkış tuttunuz, o generallere alkış tuttunuz, milletin yayınında olmadınız, olamadınız. Milletin terörle yapmış olduğu mücadeleye gölge düşürebilecek, gölge düşürecek açıklamalarla başarıyla o operasyonu yapan o komutana karşı hasmane bir tutum almanız da sizin nasıl bir zihniyette olduğunuzu göstermesi bakımından da önemli. Milletimiz ibretle izliyor. Ve milletimiz ben inanıyorum ki 24 Haziran’da özellikle birliğimiz için, beraberliğimiz için, millet, devlet, ordu kaynaşmasını da göz önüne alarak gereken cevabı sandıkta verecektir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Bülent üstün (6 yıl önce)
    Herşeyi herkesi siyasete alet ettiniz yazıklar olsun bırakın herkes işini yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (6 yıl önce)
    bir kere hiç bir cumhurbaşkanının, "apolet sökme "yetkisi yok. Eğer bir kusur varsa bunun yaptırımını ilgili merciiler ve yargı verir. Ve Erdoğan hem devlet başkanı aynı zamanda başkomutan konumunda. İnce ise ,henüz sadece aday
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Metin paşa aynı şekilde muharrem inceyi alkışlasaydı akp ne yapardı asker siyasete alet olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Sayın bakan Muharrem İnce Bayrampaşa da kentsel dönüşüm kimse mağdur olmayacak herkes yerinde yer alacak dedi siz Beydağı 3 ve 4 etaplar için TOKİ başkanıyla görüşüp yerinde verilmesi için konuşacam dediğinizden bu yana kaç ay geçti ortada birşey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Birşey olacağını mı sanıyorsun koca kernek teki garibanlar hep ortada kaldı yerleri alındı bir daire bile verilmeden üstüne borçlandı daire sahibi oldular toki de ne acı
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan malatya cCc (6 yıl önce)
    sonuna kadar parlemento yıkılmayacak tsk cumhuriyet ve meclis
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (6 yıl önce)
    Yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • BEDO (6 yıl önce)
    İki AKP bir MHP’ye iki CHP bir saadet
    0
    0
    Yanıtla
  • 1 AKP, 3 MHP, 2 CHP
    0
    0
    Yanıtla
  • şakamısınız siz
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (6 yıl önce)
    Şimdi aynı şeyi chp nin adayı ince yapsaydı.akşam iftar programında metin paşa olsaydı.durum ne olurdu.harbi olun ama.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (6 yıl önce)
    Valla ben hiç üzülmedim bu sene oyumu vermeyecem
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (6 yıl önce)
    Biraz dürüst olun. Millet sizden usandı artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (6 yıl önce)
    dekanı neden görevden aldınız bu sizce etikmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Isar (6 yıl önce)
    Ana muhafelet liderini karsilayan komutanlar oldu bu kadar gurultu yapmadiniz...kaldiki bir pasa baskomutanini alkislayinca gurultu yaptiniz olaya siyasi baktiginiz kadar as ùs iliskisini dikkate alarakta bakin ki gercegi goresiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (6 yıl önce)
    Fazla söze gerek yok seçim günü REİS HERKESİ SUSTURACAK
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (6 yıl önce)
    A D A L E T
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (6 yıl önce)
    Sayın bakan kimsenin iftara gitti diye bir sorunu yok.Sorun siyasete alet olması
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Merak etmeyin,chp,2,vekil,akp,2,vekil,sp,1,iyi,parti, 1,vekil,cikarir
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (6 yıl önce)
    Parti devleti olduk, bu sürdürülebilir değildir. Sende hazırlan Bülent bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Muharrem İnce bir üniversiteyi ziyaret ettiğinde YÖK "Üniversiteler siyaset yapılacak yer değil" diyerek rektörü görevden alınmıştı. O asker Muharrem İnce'yi alkışlasa başına neler gelirdi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali nedim yetkin (6 yıl önce)
    Sayın bakanım ben tcdd makinistlik kursu alıımında sıralamada 3. Olan mülakattıda güzel gecen bir vatan evladıyım sadece karslı olmadığım için beni çagırmadılar ve bunuda size söylediğimde ulaştırma bakanı oralı ya kendi hemşerilerini alacak dediniz ya yüzüme bakarak dilerim kayıp edersiniz dilerim benim hayallerimi yıkıldığı gibi sizde yıkılırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esenlik e gidersin iş için nerelisin derler dersin Malatya lıyım olmaz Yeşilyurt belediyesine iş başvurusuna gidersin derler nerelisin malatya olmaz Adıyaman lı olsan senin iş olmuştu derler büyükşehir in Yeşilyurt un belediye başkanları neye kısmetse ikiside adıyamanlı Çakır döneminde büyükşehir Adıyaman Baskil elazığ kayseri samsun muş Diyarbakır Bingöl elbistan ve darendelilerle doldu taştı sen Malatya nın öz çocuğuna ikinci sınıf adam muamelesi yapar heryerde önüne taş koyarsan işte o zaman Malatya lı cevabı verir yetmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Abi gerçekten sana öylemi dedi eğer dediyse bunlara oy verene yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali nedim yetkin (6 yıl önce)Ali Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen dedi kardeşim şshidim de var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    Eeeeeyt dugmesine bile dokunamazmis. Anayasadaki yerini gectim. Sen orduda rutbeli ust duzey askersin her hangi bir siyasi mevzunun karsisinda sak sak yapamazsin!!!! Dugmesini bile sokemezsin diyerek “desinler” siyaseti yapiyor Tufenkci. Milllet bunlari yemiyor artik. Muharrem inceyi izlemeye gelen kalabaligi gorunce biraz morali bozuldu nerden bir sey bulupta bu kalabaligi golgede birakayim diye cabaliyor. Malatya bu kez cok olaganustu olmasada en azindan bir mhp vekili cikarip tepkisini koyacaktir. Daha fazlasi da olur mu? Bekliyorum acikcasi. Toplam 2 chp de olabilir
    0
    0
    Yanıtla