Yeşilyurt Belediyesi’nin, belediyelerin şirket kurabilmesi için gereken Bakanlar Kurulu izni olmadan şirket sahibi olmak amacıyla, hülle yoluyla kurduğu şirketin ilk yönetim adresinin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ait olduğu belirtilen işyerinin de bulunduğu İnönü Caddesi'ndeki bina olduğu öğrenildi.
Ticaret Sicil bilgilerinden anlaşıldığına göre, Yeşilyurt Belediyesi yönetimi, Bakanlar Kurulu’nun getirdiği kısıtlamaları aşmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi yönetiminde yer alan işadamlarının kurduğu eğitim şirketlerinde çalışan İsmail Batar isimli şâhısa 30 Mart seçimlerinden yaklaşık sonra, 11 Nisan 2014'de tek kişilik bir limited şirket kurdurdu.
Her biri 150 TL’den oluşan 1000 hisseli ve 15 bin TL sermaye ile kurulan Cetvel Tekstil İnşaat Temizlik Ltd. Şti.’nin yönetim merkezi olarak ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın Vilayet binasının karşısındaki kuyumcu dükkânın bulunduğu binadaki ‘İnönü cad. Vakıfbank Sit. No: 18/1/4 Battalgazi – Malatya’ adresi gösterildi.
KURULDU 4 GÜN SONRA YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NE DEVREDİLDİ..
İsmail Batar’a ait olduğu belirtilen Cetvel Ltd. Şti., kuruluşundan 4 gün sonra; 15 Nisan 2014 tarihli şirket genel kurulunda alınan kararla, tüm aktif ve pasifleri, hukuki ve mali yükümlülükleri ile şirketin ortağı olacak olan Yeşilyurt Belediyesi’ne devir ve temlik edildi. Aynı kararla şirketin unvanı değiştirildi ve adresi de Yeşilyurt Belediyesi bölgesine transfer edildi.
Şirketin Yeşilyurt Belediyesi’ne devrinden sonra yapılan ilk genel kurul toplantısında ise, devirden önce şirketin sahibi ve genel müdürü olan İsmail Batar’ın görev ve yetkileri sona erdirildi ve şirket genel müdürlüğüne, kapatılan Orduzu Belediyesi’nin eski başkanlarından Mustafa Karaman’ın amcası oğlu, AKP İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı'nın da dayısının oğlu olduğu belirtilen AKP Yeşilyurt Belediye meclis üyesi Mehmet Karaman getirildi.
BAR VE EĞLENCE MERKEZLERİ DE YAPACAK!.
Cetvel Ltd.Şti’nin 20 günlük serüveninde şirketin unvanı ve şirketin amaç ve iştigal alanları 3 defa değiştirildi. Bu değişikliklerle, Cetvel Ltd.Şti.’nin kuyumculuktan, tatil köyü işletmeciliğine, inşaat müteahhitliğinden, yurt dışındaki ihalelere katılmaya, belediyelerin kamulaştıracağı alanlardaki inşaatları yapmaktan örme ve dokuma kumaş üretmeye, bar, eğlence yerleri ve apart otel kurmaya, saha çizgisi çizmekten maden işletmeciliği yapmaya kadar, ‘Şirketin tüzüğünde yok yok’ denilecek genişlikte bir faaliyet alanı belirlendi.
ŞİRKETİN VARLIĞINDAN HABERSİZ MECLİS ÜYELERİ SERMAYE ARTIRIMI İÇİN EL KALDIRDI..
Bu arada, Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında, 15 bin TL sermaye ile kurulan ve hülle yoluyla Yeşilyurt Belediyesi’nin şirketi haline getirilen Cetvel Ltd. Şti.’nin sermayesinin arttırılmasını içeren bir karar alımış, bu nedenle şirketin varlığından haberdar olunmuştu. Meclis toplantısında Cetvel Ltd. ŞTİ.’nin cirosunun ne olduğu, ne zaman kurulduğu ve ne kadar sermaye artırımı yapılacağına ilişkin herhangi bir meclis üyesinin soru sormaması nedeniyle bilgi verilmeden sermaye artırımı yapılması, ‘Şeffaf yönetim’ sloganını dillerinde düşürmeyen belediye yöneticilerinin, şeffaflık ilkesine ne kadar bağlı olduklarını bir kez daha göstermesi bakımından ilginç bulunuyor.