SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dünden Bugüne Kayısı Festivali' Fotoğraf Sergisi

'Dünden Bugüne Kayısı Festivali' Fotoğraf Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Dünden Bugüne Kayısı Festivali’  Fotoğraf Sergisi Malatya Park AVM Fuaye alanında 17 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00’te açıldı.

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen ve 12 Temmuz Cuma günü 'En İyi Kayısı Yarışması' ile birlikte birçok etkinlikle başlayan Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya’nın çalışmalarıyla düzenlenen ‘Dünden Bugüne Kayısı Festivali’  Fotoğraf Sergisi’nin açılışı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum’un katılımıyla yapıldı. 

Toplamda 35 fotoğrafın bulunduğu sergi, vatandaşların beğenisine sunuldu. İlki 1973’te düzenlenen Malatya Kayısı Festivali’nin, 26’ıncısına kadar olan Kayısı Festivallerini müşahede etmek isteyen vatandaşlarımız için sergi festival boyunca devam edecek. 

Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya, festival tarihini ve etkinliği anlatırken, “Hazırladığımız sergimizde Kayısı Festivali’nin başlangıcından biraz daha ileriye gittik. Malatya’da Kayısı Festivali’nin nüvesini oluşturan Ankara ve İstanbul’da öğrenimlerini sürdüren üniversite öğrencilerinin yaptığı ‘Kayısı Geceleri’ var. Bu geceler 1946 yılında başlıyor. Biz Kayısı Geceleri’nden Kayısı Festivallerine geçişi gazete haberleri, fotoğraflar, afişler ve broşürlerle anlatmaya çalıştık. Kayısı Festivalinin içinde bulunduğumuz zor günlerde bize nefes aldırma dileğiyle hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

‘Dünden Bugüne Kayısı Festivali’  Fotoğraf Sergisi’nin Kayısı Festivalinin tarihine ışık tutacağını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum, “Malatya’nın Kayısı Festivali’nin tarihine ışık tutacak, bizleri geçmişe götürecek sergiden dolayı Nezir Bey’e teşekkür ediyorum. Sergimiz Malatya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız