SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Kayısı Ticaret Merkezini Dünyaya Tanıtalım"

A- A+ PAYLAŞ

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Malatya’ya gelen Orman ve Su işleri eski Bakanı AKP Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Dünya Kayısı Ticaret Merkezini gezdi. Bakan Eroğlu’nun Dünya Kayısı Ticaret Merkezindeki inceleme Gezisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, daire başkanları, ilgili şube müdürleri ve müteahhit firma yetkilileri katıldı.

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ile ilgili olarak ‘Nasıl ki Türkiye için yüz yılın projeleri var ya ticaret merkezi de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın Türkiye yüz yılı projelerinden biridir’ diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Dünya Kayısı Ticaret Merkezinin kurulduğu alan daha önce hafriyat alanı olarak kullanılıyormuş. Neticede merkezin kurulduğu alana Malatya için gerçekten yapılması gereken muhteşem bir kayısı ticaret merkezi kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi bunu gelir ortaklığıyla birlikte paylaşımlı bir şekilde yapıyor. Kısa zamanda %90’ı bitmiş bir tesis ve hakikaten gurur duydum.” dedi.

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde yapılan çalışmaları muhteşem bulduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Malatya’yı dünya pazarına açacak olan muazzam bir projedir. Daha önce vatandaş nerede ürününü saklayacak, nasıl yapacak bilmiyordu, ama yapılan merkezde her şey var. Hatta iyi düşünülmüş bir şekilde resmi prosedürlerin de yapılacağı tesiste akredite edilecek ve neticede kayısı dünyaya ticaret merkezinden pazarlanacak. Gerçekten Malatya için muhteşem bir proje. Nasıl ki Türkiye için yüz yılın projeleri var ya ticaret merkezi de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın Türkiye yüz yılı projeleri gibi. Bu projeyi duyunca gurur duydum. Zemindeki hafriyatın kaldırılması, zeminin ıslah edilmesi, sıkıştırılması dâhil olmak üzere %90’ının çok kısa zamanda bitmesi gerçekten gurur verici bir husustur. Malatya’mıza projenin hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Artık bütün kayısı ticaretiyle uğraşanlarımız alana yerleşecek. Tek kapı ve tek işlem yapılacak. Dünya kayısı ticaret merkezini dünyaya tanıtalım. Dünyaya, Malatya’ya bu yakışır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ı ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. 2023 Mayıs ayında, kayısının yeni sezonunda aldığım bilgiyle merkezde faaliyete geçmiş olacak. Kayısımızda bol olsun inşallah. Rabbim bol, bereketli ve Malatya’mıza hayırlı kazançlar nasip etsin” şeklinde konuştu.

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ziyareti sonrasında Beydağı Tabiat Parkında da incelemelerde bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu alan gerçekten yaşanabilir bir yer olmuş. Bu vadi muhteşem bir vadi. Gençlerin ve insanların aileleriyle birlikte gelip hoşça vakit geçirebileceği muhteşem bir vadi. Malatya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevcut alanın işletmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta, bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Malatya’daki hizmet ve yatırımları gezdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, “Bu vadi 760 dekar bir alandı. Sayın Başkanımızın girişimleri sonrasında şu anda 3 milyon metrekarelik bir alanda park rekreasyon çalışmaları yapılmakta. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte burada 250 kişinin konaklayabileceği bir konaklama merkezi yapılmakta ve bu merkeze Türkiye’nin her yerinden gençler gelecek. Bu bölgede sadece Turgut Özal Tabiat Parkı vardı bu alan ikinci bir nefes alma yeri oldu. Gerçekten bu noktada Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın başkanlığında ve sizlerin destekleriyle şu anda burası güzel bir yer haline geldi” şeklinde konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETİ..

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu Büyükşehir Belediyesinde Başkan Vekili Hasan Demez ve Genel Sekreter Cemal Noğay ile birlikte genel sekreter yardımcıları, daire başkanları karşıladı.

Ziyarette, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Demez, Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ziyaretinden dolayı memnun olduklarını belirtti.

Yiğitler diyarı Malatya’da, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “ Benim Malatya’ya karşı ayrı bir gönül bağım var. Atalarım yani dedelerim Malatya’dan gitmişler. Dedelerim Danişmend yani Türkmenbeyiymiş. Malatya’ya her gelişte ayrı bir heyecan duyuyorum. Hem DSİ Genel Müdürlüğü hem de Bakanlığım döneminde Malatya’da ne talep edildiyse hepsini yerine getirmek için gayret ettik. Özellikle barajlar çok önemliydi. Biz burada 14 tane dev baraj yaptık, bir tanede gölet. Temelini attığımız 5 tanesi de bitmek üzere. Sulanabilir arazilerin büyük bir kısmı sulanacak. Beylerderesi için baraj talebi çok vardı. Araştırmacılar baraj yapmak mümkün değil dediler ama o kadar çok talep vardı ki özel bir sistemle yeni bir baraj teknolojisiyle yapın talimatı verdik, Allah’a şükür ziyaret ettik ve ne kadar güzel bir baraj olduğunu gördük. Şuana kadar 410 bin dekar alanı sulamaya açmışız. Yoncalı Barajıyla birlikte bu çok daha büyüyecek.

Başta Turgut Özal olmak üzere önemli isimler var Malatya’da. Turgut Özal çok güzel insandı, Türkiye için çok büyük düşündü ve önemli işlere mührünü bastı. Dolayısıyla Kapıkaya Barajı yapılırken rahmetli Turgut Özal’ın ismini verdik. Bir diğer isimde Recai Kutan. DSİ Bölge Müdürlüğü yapmış sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış olan bir büyüğümüz. Esasen GAP projesini başlatan Recai Kutan’dır. Boztepe Barajının ismini de Sayın Cumhurbaşkanımız Recai Kutan olmasını takdir etti. Bizde bundan çok mutlu olduk. 48 dere ıslah ettik ve 78 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 27 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurmuşuz. Bunlar gerçekten Malatya’ya yapılan büyük hizmetler. Malatya’da sanayide çok gelişiyor, ziraat gelişiyor. 

Malatya’da Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Muhteşem yollar açılmış. Belediyenin imkânları çok daha iyi noktaya gelmiş, borçlarını büyük ölçüde ödemiş. Ayrıca büyük eserlere imza atmış. Özellikle Dünya Kayısı Ticaret Merkezini gördüm. Hakikaten belki de her şeyiyle Türkiye’deki en güzel ticaret merkezi olacak. Bütün kayısı üreticilerini ve tüccarlarını da oraya mutlaka yerleşmelerini ve bunun dünyaya açılması bir borsa gibi çok faydalı olacaktır. Tebrik ediyorum. Diğer eserleri de gördüm. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz muazzam bir yeşillendirme çalışması yapmış. Parklar, bahçeler, millet bahçeleri. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları gördük, çok güzel bir çalışma var, uyumlu çalışma var. Ekmek fabrikalarının yapımı gibi MASKİ’nin çalışmaları gibi güzel çalışmalar var. Gönülden tebrik ediyorum. Başarıları daim olsun inşallah. Malatya gönüllüsü olarak her zaman her daim Malatya’nın hizmetinde, emirlerine amadeyiz. Yüreğimiz Malatya için atıyor. Malatya’nın bahtı açık ve çok güzel yerlere gelecek inşallah” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Cemal Noğay, Büyükşehir Belediyesinin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na bilgiler verdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Demez, Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.

BEYLERDERESİ'NDE İNCELEME..

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yeşilyurt Belediyesinin vizyon projelerinden olan Beylerderesi Şehir Parkını çok beğendiğini ifade edip, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik etti.

Bazı programlara katılmak amacıyla Malatya’ya gelen Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beraberinde AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AKP İl Başkan Vekili Hakkı Pekel, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay ve Malatya DSİ 92.Şube Müdürü Aytaç Sucu ile birlikte Beylerderesi Baraj Göleti ile 1 milyon 350 bin metrekare alan üzerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Beylerderesi Şehir Parkını inceledi.

Savunma Sanayi ve Savaş Aletleri Açık Hava Müzesi ile Zafer Sosyal Tesislerini de gezen Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Beylerderesi Şehir Parkı projesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik ederken, “Burayı çok güzel yapmışsınız, çok beğendim, elinize emeğinize sağlık.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Beylerderesi Baraj Göleti projesini Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sizler başlattınız, temelini attınız, bizlerde burayı güzelleştirmek için çok yoğun bir şekilde çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Yeşil alanlarımız, spor sahalarımız, dinlenme alanlarımız, çocuk oyun gruplarımız, seyir terasımız, müzemiz, sosyal tesislerimiz, sosyal, kültürel ve sportif mekânlarımızla bölgemize değer katan güzel bir proje oldu, katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile beraberinde heyet daha sonra Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından organizasyonu yapılan ‘Velespit ile Yeşilyurt'un Mirasına Yolculuk’ etkinliğine katılan bisikletçilerle bir araya geldi.

Bisiklet sürmenin sağlıklı yaşam için önemli olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bisikletçilere hitaben yaptığı konuşmada; “Bisiklet sürmek çok zevklidir, bende çok severim. Yeşilyurt’ta doğal zenginlikleri olan güzel bir ilçemiz. Belediye Başkanımız ve ekipleri çok güzel yerler yapmışlar, sizlerde buralardan istifade ediyorsunuz. Sağlıklı bir yaşam için herkesin spor yapması ve bisiklet sürmesi gerekiyor. Beylerderesi’nde zaten çok güzel bir tabiat var, herkesi Malatya’ya davet ediyorum. Malatya sadece kayısı ile değil doğal güzellikleriyle, barajlarıyla, göletleriyle ve yeşil alanlarıyla da meşhurdur. Artık Yeşil Malatya diyeceğiz.” diye konuştu.

Beylerderesi Baraj Göletindeki son durum hakkında Malatya DSİ 92.Şube Müdürü Aytaç Sucu’dan detaylı bilgiler alan Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “ Yapılamaz diye bir şey yok, azim ve kararlılık olursa her şey yapılır. Bizler Malatya’da yıllardır bekleyen barajları yaptık. Hükümetimiz Malatya’ya çok büyük destekler verdi. Geçen yılın sonu itibariyle yerel yönetimlerin hizmetleri hariç merkezi hükümetimizin Malatya’ya yatırımı 50 Milyar TL’dir. Barajlar, göletler ve dere ıslahları yaptık, şu ana kadar 14 baraj ve bir göleti tamamladık, beş tanesi de inşaat halinde, onlarda önümüzdeki yıllarda biter ve hizmete sunulur. Malatya her bakımdan güzel bir şehirdir. Yiğit, üretken, çalışkan ve güzel insanlar diyarıdır. Kayısının başkentidir, çok güzel sanayi alanları kuruldu. Malatya’dan çok değerli sanayiciler, siyasetçiler ve işadamları yetişti. Malatya’da çok büyük adamlar yetişti, bunların başında rahmetli Turgut Özal gelmektedir. Turgut Özal Türkiye’nin penceresini açmıştır, ufkunu değiştirmiştir.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ziyaretin sonunda Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na kayısı paketi hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali Karaoğlu (1 yıl önce)
    Sayın Bakanım İlimize katkılarından dolayı teşekkür ederim, Bakanımız bu hizmetleri ile anılacaktır. ALLAH RAZI OLSUN
    %75
    %25
    Yanıtla