SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Veteriner Hekimler de Sağlıkta Şiddet Yasasına Dahil Edilmeli"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ergün Koşar, bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü'nün temasının "Veteriner Hekimin Zorluklarla Mücadele Gücünün Artırılması" olarak belirlendiğini bildirdi.

Başkan Koşar, 2000 yılından bu güne nisan ayının son cumartesinde kutlanan günün amacının hem ülkemizde hem de dünyada veteriner hekimlik organizasyonları arasındaki iş birliğini güçlendirmek, çalışmalarını vurgulamak ve veteriner hekimlik mesleğinin önemine dikkat çekmek olduğunu ifade etti.  

Başkan Ergün Koşar veteriner hekimlerin, zorlu koşullarda görev yaptıklarını ve veteriner hekimsiz bir toplum sağlığı olamayacağını belirterek, "Tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınında zoonozlarla (hayvanlardan insanlara, insanlardan hayvanlara bulaşan hastalıklar) mücadele sürecinde meslektaşlarımızın üslendikleri göreve bakıldığında veteriner hekimsiz bir toplumun düşünülemez. Veteriner hekimler de toplum sağlığının bir parçasıdır. Eğer bugün toplum olarak güvenli hayvansal gıda tüketebiliyorsak, çiftlikten soframıza ulaşıncaya kadar bu güven zincirinin oluşmasında biz veteriner hekimlerin rolü büyük” diye konuştu.

Bu yıl kutlama yapılmayacak 
Sağlıkta şiddet yasası kapsamına Veteriner Hekimlerin de dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Ergün Koşar “25 Nisan'da Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir veteriner hekim meslektaşımız saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Bu menfur olay bizleri derinden üzmüştür. Veteriner hekimler hayvan sağlığının yanı sıra toplum sağlığı için de çalışıyor, bu bağlamda tek sağlık kavramı çok önemlidir. Veteriner hekimler de sağlıkta şiddet yasasına dahil edilmelidir.” diye söyledi.

Malatya Veteriner Hekimleri Odasının Dünya Veteriner Hekimleri Günü münasebetiyle her yıl düzenlenen kutlama etkinliklerinin bu üzücü olay nedeniyle bu yıl yapılmayacağı ifade edildi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • tunc (2 yıl önce)
    Herkes dokunulmazlık istiyor , bana göre işini doğru dürüst yapan, hastalar ile zamanında ilgilenen ve hasta yakınlarını bilgilendiren bir doktor neden şiddet görsün ki ? Bazı istisnalar hariç tabi. Her meslek erbabına saldırı oluyor zaman zaman. Örneğin bir otobüs şoförüne saldıran yolcu da var. Cezaları arttırarak, dokunulmazlık koyarak çözülmez. Eğitim, insana değer ve karşılıklı saygı olmalı. Siz eğer hastaya kötü ve umursamaz davrandığınız zaman, hasta yakını yapacağını yine yapar. Doktorlara ve sağlıkçılara biraz hasta ve hasta yakınına nasıl davranacağı konusunda hizmet içi eğitimler verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla