SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dünyanın En Büyük Porselen Çini Eseri' Malatya'daki Okula..

'Dünyanın En Büyük Porselen Çini Eseri' Malatya'daki Okula..
A- A+ PAYLAŞ

Kütahya'da üretilen dünyanın en büyük porselen çini eseri, Malatya'daki bir okulun dış cephesine yerleştirildi.

Yüksekliği 15,75 metre genişliği 5,20 metre olan elif ve lale desenli dev pano, inşaatı tamamlanmak üzere olan Battalgazi Enesler Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin iki ayrı duvarına yerleştirildi. Kütahya çini firması tarafından 4 aylık yoğun bir çalışma sonucu üretilen bu eser, sadece boyutlarıyla değil, estetik ve teknolojik başarısıyla da dikkat çekiyor.

Firma yetkilisi çini sanatçısı Kadir Yavaş, sürece ilişkin detayları paylaşarak, “Sipariş verildiğinde büyük bir heyecanla çalışmaya başladık. Bu kadar büyük bir çini eseri üretmek çok zorlu bir süreçti. Ancak sonuç, emeğimizi fazlasıyla karşıladı. Pano, hem dayanıklılığı hem de estetik görünümüyle örnek bir çalışma oldu” dedi.

Malatya'daki bir okulun girişine yerleştirilen çini eserin, darbe görmediği sürece uzun yıllar boyunca dayanıklı kalacağını belirten Yavaş, Guinness Dünya Rekorları'na aday olan bu çalışmanın Kütahya'nın gücünü ve çini sanatındaki ustalığını tüm dünyaya göstereceğini vurguladı. Yavaş, "Bu eser sadece firmamızın değil, tüm Kütahya'nın gururudur. Dünyada bundan daha büyük bir tek parça porselen çini bulunmuyor. Guinness Dünya Rekorları'na girmesi, hem şehrimiz hem de ülkemiz için büyük bir prestij kaynağı olacak. Porselen ve çini üretiminde Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Kütahya, bu dev eserle uluslararası platformda büyük bir başarıya imza attır. Çini sanatı ve teknolojisinin geldiği noktayı gözler önüne seren pano, Kütahya'nın sanayi ve sanat alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koydu" diye konuştu.

Eserin Guinness Dünya Rekorları'na girip giremeyeceği merakla beklenirken, Kütahya'nın bu büyük başarısı şimdiden tüm Türkiye'yi gururlandırıyor.

Kütahya, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • İrfan (1 saat önce)
    İmam Hatip diye bişey çıkardılar zorla fakir milleti buralara gönderiyorlar. Eskiden fakir çocuk fen lisesine gidip doktor, mühendis, mimar oluyordu onu da elinden aldilar halkın. Kendi çocukları yurtdışında okuyor veya Türkiye de kolejlerde okuyor. Bana 1 tane siyasetçinin çocuğunu gösterin imam hatipte okuyan??
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ercan (4 saat önce)
    ne gerek var bu masrafa ve şatafata
    %75
    %25
    Yanıtla