SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Dünyanın En Güvenli Şehirleri

0
Güncellendi - 2019-07-19 03:06:42
Dünyanın En Güvenli Şehirleri
A- A+ PAYLAŞ

TÜRKİYE'DEN BİR ŞEHİR İLK 10'DA.. Dünya şehirlerini suç işlenme oranlarına göre sıralayan araştırma firması Numbeo’nun "Dünyanın En Güvenli Şehirleri" listesinde Abu Dabi ilk sırada yer aldı. Listeye Türkiye’den de 5 şehir girdi.

Dünya kentlerindeki yaşam kalitesini her yönüyle mercek altına alan uluslararası araştırma servisi Numbeo, Dünyanın En Güvenli Şehirleri listesini yayınladı. Listeni ilk sırasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi yer aldı. Araştırma firmasının sistemine giren katılımcılar tarafından hazırlanan listede Eskişehir, dünyanın en güvenli 10'ncu şehri seçildi. Dünya çapında toplam 328 şehrin sıralandığı listede, Bursa 27’nci, İzmir 49’uncu, Ankara 140’ıncı ve İstanbul 207’nci sırada yer aldı.

İlk 10’da Eskişehir’in önünde sırasıyla Doha, Quebec, Taipei, Münih, Dubai, Zürih, Bern ve Hong Kong şehirleri yer alıyor. Firmanın yaptığı araştırmaya göre, Venezuela’nın başkenti Karakas, Güney Afrika’nın Pietermaritzburg ve Papua Yeni Gine’nin Port Moresby kentleri dünyanın en tehlikeli şehirleri olarak belirlendi.

Katılımcılara sunulan anket; şehirlerindeki suç seviyesinin ciddiyet oranı, son üç yılda suç seviyesinde görülen değişim miktarı, soyulma ve arabanın hırsızlığı ile herhangi bir kamusal alanda taciz veya darp edilme korkusu, ırk veya dini inanışları nedeniyle fiziksel bir saldırıya maruz kalma endişesi, uyuşturucu kullanan insanlar sorunu gibi bilgilerin girilmesiyle oluşturuldu.

Numbeo, 2009 yılından bu yana çeşitli ülkelerde yaşam maliyetleri, tüketici fiyatları, sağlık ve suçla ilgili çeşitli istatistikler yayınlıyor.

Washington, iha

ARŞİV FOTO: Eskişehir

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız