SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyanın Gıpta İle Baktığı Sağlık Sistemine Sahibiz"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, beraberinde İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz ve partililerle birlikte Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu’nu ziyaret ederek sendika faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Milletvekili Kahtalı, sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde büyük bir özveri ile çalıştığını hatırlatarak, “İnsanların birbirinden uzaklaştığı, birbirinin arasına mesafe koyduğu bir dönemde sağlık çalışanları hastalarla direkt temas ederek onlara yardımcı olmaya ve sağlıklarına kavuşturmaya çalıştı. Allah'a şükürler olsun ülkemizde çok da başarılı bir süreç geçirdik. Başta Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza bu süreçte gösterdikleri hassasiyet ve özveriden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AKP iktidarları döneminde en çok yatırım yapılan alanın sağlık olduğunun altını çizen Kahtalı, “Şu anda bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir sağlık sistemine sahibiz. Fiziki ve makine, ekipman anlamında bütün yapılanmamızı tamamladık. Malatya bazında baktığımızda bir üniversite hastanemiz var. Tüm bölgeye hitap ettiği gibi ülkemize de hitap ediyor. Yine eğitim ve araştırma hastanemiz ve diğer sağlık kuruluşlarımız da kentimize önemli hizmetler veriyor. Bundan sonraki süreçte de inşallah sağlık yatırımlarımıza devam edeceğiz. Sağlık ordumuz çok güçlü. Hiçbir vatandaşımızı görmemezlikten gelmiyoruz. Hiçbir vatandaşımızı kaderine terk etmiyoruz. Bugün gerek ambulans helikopterlerimiz gerek ambulans uçaklarımız yer fark etmeksizin talep eden bütün hastalarımızın yardımına koşuyor bu büyük bir onur ve gurur” şeklinde konuştu.  

Sağlık çalışanlarının özlük hakları konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kahtalı, “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda inşallah bu talepleri yerine getireceğiz. Özellikle 4D yasası ile beraber taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın aynı işi yapıp farklı maaşlarla çalışmaları veya diğer illerde aldıkları haklarla Malatya'da aldıkları haklar arasında bazı farklılıkların giderilmesi için gerekli girişimleri de yaptık. İnşallah bunu da en kısa sürede olumlu sonuçlandıracağız” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, sendika hakkında bilgiler vererek, “Sendikamız 2014 yılında kurulmuş,  200 bin üyesiyle Türkiye'nin 3. büyük sendikası konumunda. Kendi iş kolunda da Türkiye'nin en büyük sendikası olarak hizmet veriyor. Malatya'da Sağlık Bakanlığı ve Aile Bakanlığı'nda toplamda 2 bin üyesi ile tek yetkili sendika olarak hizmet vermekte” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • ali (2 yıl önce)
    İstanbulda yaşıyorum 6 aydır kbb ye randevu alamıyorum.Göz e randevu bulamadım özel hastaneye gitmeye mecbur kaldım.Ve hastaneye ve gözlüğe 750 tl verdim üstüne devletede katkı payı verdim.182 yi arıyorum randevu yok diyorlar tlf aturama bakıyorum 182 arandı diye para kesilmiş.Eşimi varis için evimden 45 km ötedeki hastaneye götürdüm /Orada randevu bulabildim.) Dr yerinden kalkmadan ultrason istedi 3 ay sonraya randevu verildi ultrason için.Sağlık sistemleri bu malesef.Vatansever millet perver memurları şucu bucu diye görevden attılar ülkenin tüm kurumları gibi sağlık hizmetide çöktü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (2 yıl önce)
    Sayın vekilim 5 kg şeker 22.5 liradan 65 liraya neden çıktı. Bu da mı ukraynadan geliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zeki (2 yıl önce)
    sayenizde, yetkiyi verdik uçurdunuz bizi sayın vekilim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • SELİM (2 yıl önce)
    Sayın vekilim bence önce bir araştırma yapın sonra konuşun gerçekten ama gerçekten komik oluyor.Yeni yaptığınız övündüğünüz 600 yataklı hastane var ya merkezde. 45 dakika süren prostat ameliyatını yapamıyor sarf malzeme yok diye lazer yok diye aksilik olur ise yoğun bakım yeterli değil diye. Bence hazır şeker işini bırakmışken medikal sektörüne girin tüm hastaneler fazlası ile sarf malzeme alacaktır. Sendika ise sadece üye sayısına odaklı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (2 yıl önce)
    Randevu alırken bile nasıl yaşadığımıza gıpta ile bakıyorlardır kesin... Bunlar bizimle dalga geçiyorlar amma velakin zaman yakin... YA RAB bunları sana havale ediyoruz. Nasıl biliyorsan öyle et... AMİN.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    konu sağlık sistemi.. ama milletvekillerini medyada gördükçe günün konusuna bakmıyorum malatyanın küme düşmesine sebeb olduklarına bakıyorum çünkü adil gevreği getiren bu milletvekilleri oldukları için günü konusuna bakmıyorum.. eyyy milletvekilleriii üzerinizdeki kara lekeyi temizleyin yoksa adil gevrekle birlikteler diye isminiz hep öyle anılacak.. eyyy selahattin gürkan harbi ol.. ciddi olll adil gevrek konusuna ciddi ve samimi yaklaş timsah göz yaşı dökerek yaklaşma 2023 seçimlerinde bu sandığa yansırsa şaşırmayın sakın.. günün konusu sağlık olabilir ben ona bakmam ben koskoca malatyayı babasının çiftliği gibi kulllana adil gevreği getiren şahıslara sözümdür
    %90
    %10
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Doktorlar mesleği bırakıyor, bırakmayanlar memleketi terkediyor. Ne gıpta, ne gıpta. Böyle giderse doktor kalitesi düşmeye devam edecek. Uzman olmak için 9-10 yıl gecesini gündüzüne katan bu insanlara 9-10 bin tl maaşı uygun gören hükümet, hayat kurtaran bu kutsal meslek nasıl değersizleştirilir ve yok edlilirin örneğini sergiliyorlar. Ancak bilmiyorlar ki bu ülkenin geleceğini yokediyorlar. Tıpkı çevre ülkelerden gelerek ülkemize doluşan yabancılar gibi.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Sayın kahtalı...siz sağlık sistemine de şeker rantı gibi bakıyorsanız , doğrudur biz sağlık konusunda lideriz....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cengizhan türkmen (2 yıl önce)
    Sarı sendika yine işverenin yanında asgari ücret 4251 tl hayat tozpembe oh ne güzel.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bulent (2 yıl önce)
    Randevu alamıyoruz ne gıptası
    %84
    %16
    Yanıtla
  • umit (2 yıl önce)
    allah aşkına son 5 yıldır tamamen çöktü acil servislerde ilaç yok siz neyin hesabındasınız kendinizi kandırmayın , bu bataga gıptayla bakanın aklından şüphe ederim
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Rami (2 yıl önce)
    Gözlerim doldu sistem cok güzeliymiş de gıpta ediyorlarmış sen İstanbul’un dışına çık da gör sistemi 25 yıldır avrupadayım kımsenin gıpta etıgı yok açmak sısırme gündem oluştuğunun siz halka aç borç batağında
    %80
    %20
    Yanıtla