Gaziantep savunmasının kahramanı Karayılan'ın şehit oluşunun 93. yıl dönümünde anıldı.
Anma etkinliği ilk olarak ipekyolu üzerinde Yeşilova Kavşağı’nda bulunan Karayılan anıtı önünde gerçekleşti. Burada Karayılan’ın anıtına çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Şıh Camii bahçesindeki mezarı başında Kuran-Kerim okundu. Daha sonra Dr. Samet Bayrak, Celal Pekdoğan ve Mehmet Uluçay’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Tüm Yönleri ile Ayıntap Direnişi, Şehit Karayılan’ın Hayatı ve Yaşamı’ isimli panel düzenlendi.
Antep Savunmasının kahramanı olan Karayılan’nın hayatı hakkında şöyle denildi:
"Gaziantep’in 40 km kuzeyinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Höcüklü köyü Elifler mezrasında 1888 yılında doğdu. Karayılan’nın asıl adı Molla Mehmet'tir. Karayılan, hayvan sürüleri bulunan ve çevresine göre zengin sayılan bir köylü ailesine mensuptu. Babası 1904 yılında Ermeni çeteleri tarafından şehit edildi. Bu tarihte 16 yaşındaydı. Kendi kendine okuma-yazma öğrendi. Bir süre köy imamlığı yaptı. Birinci Dünya Savaşı’nda Sarıkamış'ta Ruslara karşı savaştı. Savaşta çeşitli kahramanlıklar gösterdi ve çavuşluğa terfi etti. Bu savaşta ayağından yaralandı. Önce Erzurum, sonra Malatya Hastanesi’nde tedavi edildi. Tedaviden sonra köyüne döndü. Hükümet kuvvetleriyle birlikte eşkıya Bozan Ağa’yı vurdu ve elemanlarını dağıttı.
Antep düşman işgaline uğrayınca, Kuva-yı Milliye safına katıldı. Çetesiyle Karabıyıklı’da düşmana ilk darbeyi indirdi. Daha sonra Dülük köyüne geldi. Şehri kuşatan Fransız çemberini yardı ve Antep’e girdi. Karargah olarak önce Bekirbey sonra Karagöz camisini kullandı. Şehir içi ve şehir dışı savaşlara katıldı. Kendisine, Şıhın Dağı’ndaki (Sarımsak Tepe) Fransızları püskürtme emri verildi. 24 Mayıs 1920 tarihinde bu çarpışmada şehit düştü. Bu olaydan sonra Karayılan ismi, Antep halkını temsil eden kahramanlardan biri oldu."