SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Caminin Önünün Duvarla Kapatılmasının Durdurulması Talebimizi İlettik'

'Caminin Önünün Duvarla Kapatılmasının Durdurulması Talebimizi İlettik'
A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Haftası nedeniyle Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'u ziyaret eden AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeni Cami önüne çekilen ve Caminin görsel estetiğini bozan duvarla ilgili de Ersoy'a rapor sundu. Genel Müdür Ersoy'un konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceklerini paylaştığı belirtildi.

Tüfenkci, yaptığı açıklamada "Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile birlikte yaptığımız ziyaretimizde Yeni Cami önünün duvar ile  kapatılması işinin durdurulması talebimizi Sayın Genel Müdürümüze ilettik, Sayın Ersoy da gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Malatya bizim ortak evimiz, hemşehrilerimizin beğenmediği hiç bir projeyi onaylamamız mümkün değil. Teze Cami de Malatya'mızın simge yapılarındandır. Restorasyon çalışmaları kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bu tarihî yapıyı en ince ayrıntısına kadar yenilemiş ve hizmete almıştır. Son yapılan duvar çalışması camimizin görselliğini etkileyince bu konuda çalışma başlattık. Ben bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hüsnü (2 yıl önce)
    O duvarı biraz daha yükseltin.üzerine dikenli tel çekip,yüksek voltaj verin.Asla bundan vazgeçmeyin.Allahım şu konuşulan meseleye bakın.Millet yoksulluktan neler çekiyor.Kimsenin umurunda değil.Bu işler bana artık kasıtlı yapılıyor gündemi değiştirmek için yapılıyor.Anladığınız danışıklı dövüş.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ne günlere kaldık yarabbi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Ne günlere kaldık 50 metre duvar görünümlü yer için kimler kimlere himmet ediyor. Yazık ki bu memleket bu hale geldi 1 bakan 1 BB Başkanı kime neyi anlatıyor.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Ne tuhaf caminin etrafni duvarla ceviren sanki iranin tahran belediyesi de bu duvarlara itiraz eden de azerbaycan bakü belediyesi . Yapanlar kendileri karsi cikan yine kendileri
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sezgin (2 yıl önce)
    Ne yaman çelişki 15 yıl önce caminin silueti bozulmasın diye o güzelim ağaçları kesip Soykan parkını niye yıktınız! Akıl tutulması yapilanlar ! Yazıklar olsun
    %91
    %9
    Yanıtla