SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

E-Nabız'dan Aile Hekimi Değişikliği

0
Güncellendi - 2020-03-07 07:02:48
E-Nabız'dan Aile Hekimi Değişikliği
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan e-Nabız uygulamasından, online olarak aile hekimi değişikliği yapılabiliyor. Bütün sağlık sonuçları, en yakın hastanenin nerede olduğu, MR sonuçları, ilaç alerji bilgileri, çocukların aşı günleri gibi bir çok sağlık bilgisine ulaşılan E-nabız sisteminden, online olarak aile hekimi değişikliği yapılabilecek.

Aile Hekimi Değişikliği Nasıl Yapılacak?

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir. Daha sonra e-Nabız sistemine (web sitesi üzerinden) giriş yapan kullanıcılar, açılan ekranın sol orta kısmında, bağlı bulundukları aile hekiminin ismini görebilecek. Aile hekiminin isminin hemen altında ise 'Aile Hekimini Değiştir' menüsünü seçtiklerinde, yeni kayıt yaptırmak istedikleri il ve ilçeyi , sonrasında ise aile sağlığı merkezini belirleyecekler.  Buradan kayıt yaptırılmak istenilen aile hekimliği birimi seçilerek onaylanırsa, talep otomatik olarak kayıt altına alınmış olacak.

Geçiş tarihleri her ayın 5' i ile 21 arasında yapılan değişiklikler aynı gün gece 23:59'da gerçekleşirken. Ayın 21' inden sonraki ayın 5' ine kadar olan değişiklik talepleri sonraki ayın 5' inde gece 23:59' da gerçekleşecek.

Aile hekimi listesinde 3.500 altı nüfusu olan aile hekimleri yeşil renk, 3500-4.000 arası nüfusu olan aile hekimleri sarı renk, 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimleri kırmızı renk ile gösterilmektedir. Aile hekimi seçiminde 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimi seçimine izin verilmezken, 3 ay içerisinde en fazla 1 defa geçiş yapılabilecek.

Aile hekimliği değişiklik talepleri dilekçe ile de kabul ediliyor.

Malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız