SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

E.Yeni Malatya 26 Haftada Neler Yaptı?

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, geride kalan 26 haftada topladığı 37 puanla beşinci sırada yer alıyor. Sarı kırmızılılar, milli maç ve seçim nedeniyle lige verilen araya galibiyetle girdi.

Süper Lig'de geride kalan 26 haftada 10 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyet alan sarı kırmızılılar beşinci sırada yer alıyor. Ligin ilk yarısında 29 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada hanesine 8 puan yazdırabildi.

Ligin ikici yarısında oynadığı 9 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 5'te mağlubiyet alan sarı kırmızılılar, ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansın bir hayli uzağında kaldı.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de geride kalan 26 haftada kalesinde 33 gol gördü. Maç başına kalesinde 1,3 gol gören sarı kırmızılılar, 7 maçta kalesini gole kapattı. 26 haftada sarı kırmızılı takımın aleyhine 10 kez penaltı verildi.

Ligin 26 haftalık bölümünde yüzde 70,5 top kapma başarı oranıyla oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, ikili mücadelede yüzde 49,5'lik bir başarı oranı yakaladı. Sarı kırmızılılar, yüzde 48,3'lük oranda hava topu mücadelesinde başarılı oldu.

Ligde yüzde 75,4'lük başarılı pas oranıyla oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, uzun paslarda ise yüzde 44,7 oranında başarı sağladı. Toplamda 9 bin 272 pas yapan sarı kırmızılılar, 6 bin 994 isabetli pasla oynadı. Evkur Yeni Malatyaspor, 52 isabetli ortayla oynarken, yüzde 44 oranında topla oynama ortalamasını yakaladı.

Sarı kırmızılılar, şuana kadar toplamda 96 isabetli şut atarken, rakip ağları 37 kez havalandırmayı başardı. Evkur Yeni Malatyaspor, 37 golün 12'sini sol ayak, 15'ini ise sağ ayak olmak üzere 27 golü ayakla, 9 golü kafayla kaydederken, 1 golü ise rakip oyuncu kendi kalesine attı. Şuana kadar kazandığı penaltı atışlarının 3'ünü gole çeviren sarı kırmızılılar penaltı kaçırmazken, ceza sahası içerisinde 32 gol buldu. Sarı kırmızılılar, duran toptan ise 3 gol buldu.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 26 haftada 369 faul yaparken, 370 faule maruz kaldı. Sarı kırmızılılar, 59 sarı, 4 de kırmızı kart gördü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız