SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya İle Ç.Rize 2'nci Randevuda

0
Güncellendi - 2019-02-21 19:24:46
E.Yeni Malatya İle Ç.Rize 2'nci Randevuda
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 23'üncü haftasında 22 Şubat Cuma günü Evkur Yeni Malatyaspor, Çaykur Didi Stadı'nda 20.30'da Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. İki ekibin Süper Lig'de ikinci randevusu olurken, ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor 1-0 kazanmıştı.

Süper Ligin 23.haftası 22 Şubat'ta oynanacak olan iki karşılaşmayla başlayacak. Cuma günü 20.30'da Çaykur Rizespor ile Evkur Yeni Malatyaspor karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıya galibiyetle başlayan ancak geride kalan 4 haftada istediği sonuçları alamayan Evkur Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla birlikte çıkışa geçmek istiyor. Sarı kırmızılılarda üst üste yaşanan sakatlıklar ise teknik heyeti kadro kurma noktasında kara kara düşündürüyor.

Süper Lig'de ilk yarıyı 29 puanla üçüncü sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısına sahasında Göztepe karşısında aldığı 3-2'lik galibiyetle başladı. İyi geçen ilk yarının ardından ikinci yarıya da galibiyetle başlayan sarı kırmızılılar, sonraki 4 haftada bunun devamını getiremedi.

Ligin 19.haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2 kaybeden sarı kırmızılılar, 20.haftada sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. 21.haftada deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Malatya ekibi, 22.haftada ise sahasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıda oynadığı 5 karşılaşmada sadece 1 kez galip gelen sarı kırmızılılar, 2 karşılaşmada berabere kalırken, 2 karşılaşmayı ise kaybetti. Lig'de son 4 haftada 2 puan kazanabilen Evkur Yeni Malatyaspor, 22.hafta sonunda 34 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu.

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 22 haftada 9 kez galip geldi. Sarı kırmızılılar, 9 galibiyetin 8'ini ligin ilk yarısında alırken, ikinci yarıda oynadığı 5 karşılaşmada sadece 1 kez galip gelebildi. 22 karşılaşmada 9 galibiyet, 7 beraberlik, 6'da mağlubiyet alan sarı kırmızılılar, bu karşılaşmalarda 34 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü. Sarı kırmızılılar, elde ettiği 9 galibiyetin 6'sını iç saha, 3'ünü ise deplasmanda aldı.

ÇAYKUR RİZESPOR İYİ BİR ÇIKIŞ YAKALADI

Çaykur Rizespor ise ligde geride kalan 5 haftada aldığı sonuçlarla birlikte çıkışa geçti. Karadeniz ekibi, iyi gidişini Evkur Yeni Malatyaspor karşısında alacağı galibiyetle sürdürmek istiyor.

Ligin ilk yarısında 12 puan toplayan ve son sırada yer alan Çaykur Rizespor, ikinci yarıya farklı bir başlangıç yaptı.

Karadeniz ekibi ligin 18.haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup ederken, 19.haftada sahasında Akhisarspor'u 3-1'le geçmeyi başardı. Lig'de 20'inci haftada deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0 mağlup eden mavi yeşilliler, 21'inci haftada sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kalırken, 22.haftada deplasmanda Bursaspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı.

İkinci yarıda geride kalan 5 haftalık dilimde 4 galibiyet, 1'de beraberlik alarak 13 puan toplayan Çaykur Rizespor, 12 olan puanını 25'e yükseltti ve alt sıralardan uzaklaştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sadece44 (5 yıl önce)
    Takım geri geri gidiyor iyiki ilkyarı puan almışız yoksa şuan çırpınır olacaktık gelen gideni aratıyor altı aylık futbolcu alınıyor sakatlar takım neden bozuluyor yazık çok yazık Rize maçında futbolcular kart yemek için ya çırpınıyordu yada güçleri yetmiyordu ruhsuz düzensiz disiplinsiz bir oyundu sakatlıklar kart cezalar bahane olamaz.
    0
    0
    Yanıtla