SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya Bifouma İle Anlaştı

0
Güncellendi - 2019-01-22 18:29:20
E.Yeni Malatya Bifouma İle Anlaştı
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de çıkışını sürdüren Evkur Yeni Malatyaspor'un MKE Ankaragücü'nden ayrılan Bifouma ile 1.5 yıllığına anlaştı.

Ligde iyi bir ilk yarı geçiren ve ikinci yarıya da galibiyetle başlayan Evkur Yeni Malatyaspor, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle hücum mevkiine etkili oyuncular almak için yoğun bir mesai harcayan sarı kırmızılıların, Ankaragücü’nden ayrılan Bifouma ile her konuda anlaşmaya vardı. Oyuncu ile 1.5 yıllık anlaşma sağlandı.

Ligde maddi sıkıntılar yüzünden kötü günler geçiren Ankaragücü’nün sağ kanat oyuncusu Thievy Bifouma'nın sözleşmesi fesih edildi. Evkur Yeni Malatyaspor'un Bifouma'nın Ankaragücü'nden ayrılmasının ardından devreye girdiği ve Kongo uyruklu Fransa doğumlu oyuncuyu kadrosuna kattı.

Kulüp başkanı Adil Gevrek, Radyospor'da yaptığı açıklamada Bifouma ile anlaştıklarını ve 1.5 yıllık sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

26 yaşındaki Kongo uyruklu futbolcu 1,80 metre boyunda. Baş mevkisi sağ kanat olan Bifouma sol kanat ve santrafor mevkiinde de forma giyebiliyor. Güncel piyasa değeri 1,25 milyon Euro olan Thievy Guivane Bifouma Koulossa, Ankaragücü formasıyla bu sezon Süper Lig'de 13 karşılaşmada bin 108 dakika görev aldı ve 1 gol kaydedip, 3'te asist yaptı. Geçen sezon Demir Grup Sivasspor formasıyla Süper Lig'de 28 karşılaşmada 2 bin 31 dakika sahada kalan Bifouma, 6 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

KAMARA VE KEBANO..

Bu arada Evkur Yeni Malatyaspor, İngiltere Premier Lig temsilcisi Fulham’da forma giyen Fransız on numara Neeskens Kebano ve santrafor Aboubakar Kamara'yı kadrosuna katmak için yoğun bir mesai harcanıyor. Kamara ile her konuda anlaşan yönetim, oyuncunun kulübüyle olan pürüzleri ortadan kaldırıp, transferi noktalamak istiyor.

Devre arasında forvet oyuncusu Khalid Boutaib’i Mısır ekibi Zamalek, defans oyuncusu Sadık Çiftpınar’ı ise Fenerbahçe’ye veren Evkur Yeni Malatyaspor, özellikle hücum bölgesine iki oyuncu almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, İngiltere Premier Lig temsilcisi Fulham’da forma giyen Fransız on numara Neeskens Kebano ve santrafor Aboubakar Kamara'yı kadrosuna katmak için İngiltere'ye bir çıkarma yaptı. Yönetim, her iki oyuncuyu da kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.

Aboubakar Kamara’nın transfer süreciyle, Neeskens Kebano’nun transfer sürecinde aslında farklı durumlar yaşanıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor yönetimi, santrafor Aboubakar Kamara ile her konuda anlaşmaya vardı ancak kulübü Fulham, oyuncuyu İngiltere’de başka bir kulübe vermek istiyor. Bu noktada da sarı kırmızılı kulüp, kulüple ilgili pürüzleri aşmaya çalışıyor. Sarı kırmızılı yönetimin, kısa sürede pürüzleri aşarak, Kamara'yı kadrosuna katması bekleniyor.

Kebano’nun transfer süreciyle ilgili ise Fulham kulübü Kebano’yu Evkur Yeni Malatyaspor’a vermek istiyor ancak sarı kırmızılı kulübün oyuncuyla herhangi bir anlaşma yapılmadı. Malatya temsilcisi, Kongo uyruklu Fransız oyuncuyu da kadrosuna katmak istiyor. Şuanda Fulham ile görüşmeler devam ediyor. Kebano'nun transferinde, kulüp ile anlaşmasına rağmen oyuncunun yüksek ücret talep etmesinden dolayı pürüz bulunuyor. Yönetim, oyuncuyla bir görüşme gerçekleştirerek, anlaşma zemini arayacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Kemal (5 yıl önce)
    Bizim oyun sistemine yüzde 100 uygun bir oyuncu.Başarılar
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Çok iyi bir transfer,Malatyasporumuza hayırlı olsun.Teknik ekibe sonsuz teşekkürler,çok iyi bir iş başardılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun,istikrarlı bir oyun bekliyoruz,murat akçanın durumu nasıl acaba .............
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (5 yıl önce)
    güzel transfer
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Ben seviyodum bu adamı. Dikine oynamayı seven bir oyuncu. Malatya’ya da zaten ofans gücünü artırmak için dikine oynayan, saldırgan adamlar lazım!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Iyi Oyuncu Malatyaspora Hayirli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (5 yıl önce)
    Bifouma yanlis tercih..ins yanilirim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Daqrx (5 yıl önce)
    Oynarsa! Dia gibi para alıp yatmazsa iyi oyuncu. Ligde kalma sıkıntısı yok Türkiye kupasını almamak için hiç bir sebep yok. Kupayı alarak Avrupa'ya direk gidebiliriz.
    0
    0
    Yanıtla