Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda; ecstasy hap ve kaçak sigara ele geçirildi. Çalışmalarda 3 kişi gözaltına alınırken, bunlardan biri tutuklandı.
Yeşilyurt ilçesi sınırlarındaki İlyas Mahallesi'nde, polis durumlarından şüphelendikleri E.D. isimli şahıstan 4 adet uyarıcı nitelikli ecstasy hap, D. C. isimli şahıstan ise 11 adet uyarıcı nitelikli ecstasy hap ele geçirdi. Gözaltına alınanlardan D.C., 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan tutuklandı.
Battalgazi ilçesi sınırlarında kalan Malatya Merkez PTT yakınlarında ise bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Bir kişi hakkında 'gümrük kaçağı sigara' suçundan işlem başlatıldı.