SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eczacılara Hak Ettikleri Değer Mutlaka Verilmeli"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacı Odası Başkanı Eczacı Ebru Sönmez ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.

Ziyarette eczacıların yaşamakta olduğu problemler ve bu problemlere ilişkin çözüm yöntemlerini aktaran Malatya Eczacı Odası başkanı Sönmez, "Sürdürülebilir bir ilaç eczacılık hizmet modeli, sürdürülebilir bir sağlık sisteminin olmazsa olmazıdır. Eczacılara hak ettikleri değer mutlaka verilmelidir. İçerisinden geçmekte olduğumuz bu sıkıntılı süreçte ilaç eczacılık hizmetlerimizin sürdürülebilirliği imkansız bir hal almıştır. Bu sıkıntıları tüm kamuoyuna ve ilgili taraflara en güçlü şekilde duyurmak maksadıyla çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz kapsamında 16 Ekim tarihinde başkent Ankara'da Büyük Eczacı Mitingi düzenleyeceğiz. Eczanelerdeki ekonomik çıkmazın, kamu eczacılarının hak kayıplarının, ilaç yokluklarının, kontrolsüz açılan fakülte probleminin ve ilaç fiyat farkları probleminin ivedilikle çözülmesi maksadıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızı netice alana dek sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ise, "Ülkemizin dört bir yanında hizmet sunan kıymetli eczacılarımız, üstlendikleri sorumluluğunun bilincinde, toplum sağlığını koruma ve geliştirme ana hedefiyle eczacılık mesleğini onurlu bir şekilde sürdürebilmek için var gücüyle çalışmaktadır. Ancak mesleğin karşı karşıya kaldığı sorunlar, artık katlanılamaz bir boyuta ulaşmış durumdadır. Eczacılık mesleği, benzeri daha önce hiç yaşanmamış bir ekonomik tehdit altındadır. Eczacılar; kira, elektrik, doğalgaz, personel gideri gibi rutin ödemeleri dahi yapamayacak noktaya gelmiş, ecza depolarına ödemeleri birikmiş ve bir kredi borcunu başka bir kredi borcuyla ödedikleri bir borç sarmalına girmişlerdir. En temel işletme giderlerini dahi karşılayamaz duruma gelen eczacıların bu borç sarmalından çıkması için gerekli adımlar ivedilikle atılmalı ve problemler çözüme kavuşturulmalıdır." diye açıklamalarda bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız