SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Eczacılığın Dünü, Bugünü, Yarını'

0
Güncellendi - 2017-03-01 02:39:05
'Eczacılığın Dünü, Bugünü, Yarını'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlaç Topluluğu tarafından “Eczacılığın Dünü, Bugünü, Yarını” konulu konferans düzenlendi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çiğremiş, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Üstünes, İlaç Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Zehra Küçükbay, Malatya Eczacılar Odası temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Üstünes, klinik eczacılığın 1960'lardan günümüze uzanan ve danışmanlık dahil ilaç merkezli hizmet anlayışından hasta merkezli hizmetlere odaklanmasına önem veren yeni bir hizmet anlayışı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Üstünes, klinik eczacılık uygulamasının 1980'lerde daha fazla önem kazandığını belirterek, "Klinik eczacılık uygulaması konusunda bazı hayal kırıklıkları ortaya çıkmaya başlamıştır. Hayal kırıklıklarının nedenlerinden biri klinik eczacılığın temel amacına ilişkin belirsizliği olmuştur. Bir diğeri ise klinik eczacılık uzmanlığına olan yüksek ilgiye karşın, hastaneler ve bakım hizmeti verilen diğer yerlerde hizmetlerin daha genel seviyede iyileştirilmesi ihtiyacının getirdiği gerilimlerdir" ifadelerini kullandı.

Farmasötik bakımın doğuşu konusuna da değinen Prof. Dr. Üstünes “1990’ların başında sadece klinik eczacılığın işlevleri üzerinde durmak yerine, ilaç kullanım sonuçlarına odaklanma ihtiyacı artık belirgin bir hale gelmişti. Farmasötik bakım kavramının 'hastanın yaşam kalitesini iyileştiren kesin sonuçlar elde etmek amacıyla sorumlu ilaç tedavisinin sağlanması' olarak tanımlanması ve uygulanmaya başlaması eczacılık meslek uygulamasının temel yapısı bakımından bir dönüm noktası olmuştur. Farmasötik bakım hizmetlerinin verilmesi klinik eczacılık uygulamasına dayanmasına rağmen sunulan bakımın en önemli özelliği, eczacının bir hastanın ilaca ilişkin ihtiyaçları için sorumluluk alması ve bu taahhütten sorumlu tutulmasıdır” diye konuştu.

İlaç Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Zehra Küçükbay ise konferansa destek veren ve katılan herkese teşekkür ederek konferansı sunan Prof. Dr. Levent Üstünes'e plaket ve hediye verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız