SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Edirne'den Hakkari'ye..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Güntekin Güner, bir insanın bir yılda Edirne'den Hakkari'ye yürüdüğünü belirterek, bu nedenle ayakkabı seçimine dikkat etmemiz gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Güntekin Güner, ayak sağlığı ve ayakkabı seçimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bebeklerin en az yüzde 95'i sağlıklı ayaklarla doğarlar, erişkinlerin yaklaşık yüzde 60 ında ayaklarından şikayeti vardır. Hareketsizlik, aşırı kilo, önemsememe, uygun olmayan ayakkabı seçimleri ve bazı kronik hastalıklar ayak sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Normal günlük aktivitesini sürdüren bir insan günde ortalama 10 bin adım atar. Yani bir yıl içinde neredeyse Edirne'den Hakkari'ye yürümekle eşdeğerdir. Başka bir söylemle hayatımız boyunca dünyanın etrafını 4-5 kez yürüyoruz demektir" dedi.

İnsanın çok yürümesi nedeniyle ayakkabı seçiminin de önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Güntekin Güner, ayakkabı seçimiyle ilgili şu tavsiyelerde bulundu:

"Ayakkabının büyülüğünü ayakta tam basarak deneyin. Her iki ayakkabı ile muhakkak yürüyün. Bazen her iki ayağınız arasında yarım ile bir numara fark olabilir. Büyük olanı tercih edin. Genişler umuduyla veya kalıba konularak genişletecek ayakkabıyı kesinlikle almayın. İlk anda hissettiğiniz rahatlık çok önemli. Sabit bir ayakkabı numarasını vazgeçilmez kabul etmeyin. Ayakkabı almayı alışverişin sonuna tercihen akşam üzerine bırakınız. Ayakkabının her bölgesinin ayağınız hiç rahatsız etmediğini
önemseyiniz. Yumuşak tabanında yastık etkisi olan ön ve tarak kısmının yeterli genişlikte olan yeterli topuğu olan ayakkabı seçiniz. Ayak parmaklarınızın hiç rahatsız olmadığından emin olunuz. Ayakkabı seçimini tercih ettiğiniz çorapla yapınız. Her hangi bir nedenle ek tabanlık kullanıyorsanız ayakkabıyı onunla birlikte deneyiniz".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız