SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

EFT ve 'Sazan Sarmalı' Dolandırıcıları Yakalandı

EFT ve 'Sazan Sarmalı' Dolandırıcıları Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sahte banka dekontuyla 8 ayrı dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kentte çeşitli tarihlerde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına ilişkin çalışma başlattı.

Ekipler, 8 farklı iş yerinden son bir yıl içerisinde 52 bin 65 lira değerinde gıda, bakliyat, boya, tuhafiye gibi malzeme alarak ödemeyi mobil bankacılık üzerinden müştekilerden aldıkları IBAN numaralarına gönderdiklerini beyanla dekont paylaştıktan sonra EFT talimatını iptal ederek dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüphelilerin M.A. ve A.D. olduğunu belirledi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan çalışma sonucu operasyonla yakalanan 2 şüphelinin çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edildi. Zanlılardan A.D, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen M.A. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

'SAZAN SARMALI' FAİLİ DE YAKALANDI..
Bu arada, Sivas'ta A.Y. adlı vatandaşın 600 bin TL değerindeki aracını 'Sazan Sarmalı' denilen yöntemle dolandıran B.C.A. adlı şahıs da Malatya'da polis tarafından yakalanarak, Sivas Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Her iki olayla ilgili olarak Malaya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan kapsamlı çalışmalarda;

İlimizde faaliyet gösteren 8 farklı işyerinden son bir yıl içerisinde toplamda 52.065 TL değerinde gıda, bakliyat, boya, tuhafiye vb. malzeme alarak ödemeyi mobil bankacılık üzerinden müştekilerden aldıkları IBAN numaralarına gönderdiklerini beyanla dekont paylaştıktan sonra malzemeleri alıp işyerlerinden ayrılan akabinde EFT talimatını iptal etmek suretiyle 8 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştiren M. A. ve A. D. isimli şahıslar, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan müşterek çalışma neticesi yakalananmış, çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edilen her iki şüpheliden A. D. isimli şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış diğer şüpheli M. A. ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Ayrıca Sivas ilinde meydana gelen Nitelikli Dolandırıcılık olayında müşteki A.Y.ye ait 600.000 TL değerindeki aracın Sazan Sarmalı yöntemiyle dolandırılması olayının firari şüphelisi B. C. A.  isimli şahıs ilimizde tespit edilerek yakalanmış. Şüpheli işlemler için Sivas ilinden gelen Emniyet görevlilerine teslim edilmiştir."

Bülten- AA- malatyahaber.com
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Taylor (1 yıl önce)
    Yakalamanız önemli değil .Ne kadar ceza aldılar, Kaç yıl yatacaklar, mağdurların hakları alındı mı? Caydırıcı ne önlemler yapılabilinir..Yoksa polis mahkemeye götürüyor polis karakola gelmeden zanlı kahvede okey de..
    %100
    %0
    Yanıtla