SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karadan Sonra Deniz Sınırı da 'Kevgir' Olmuş.! Bir Yunan Baskını Daha..

Karadan Sonra Deniz Sınırı da 'Kevgir' Olmuş.! Bir Yunan Baskını Daha..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin doğu, güneydoğu ve güney kara sınırlarının adeta kevgire döndüğü, Afganistan, Pakistan, Suriye, Irak ve diğer ülkelerden yoğun kaçak göçün yaşandığı bu sınırlardaki mayınların sökülmesinin ardından, milyonlarca ne idüğü belirsiz kaçağın Türkiye'nin iç güvenliğini tehlikeye soktuğu konuşulurken, Türk sınırlarının ne denli korunduğuna ilişkin şaşkınlık yaratan son örnekler Ege Denizi kıyılarımızdan geldi. 20 Eylül'de bir Yunan Sahil Güvenlik Botu'nun Türk kara sularını ihlal ederek bir kaçak göçmen botunu takip için kıyıya 50 metre kadar yaklaşarak yol açtığı skandal görüntülerinden sonra yine bir Yunan Sahil Güvenlik Botunun, aynı gerekçeyle Datça'ya kadar gelip karaya çıktığı sosyal medyadan paylaşılan görüntüler vatandaşta büyük tedirginlik yarattı. Sınırları korumakla görevli kurum ve başındaki sorumluları hakkında bu ‘gevşeklikle’ ilgili ne tür işlem yapılacağı merak konusu oldu.

Sınır güvenliğinin ne kadar sağlanabildiği yolunda büyük endişelere yol açan son ihlallerle ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haber şöyle:

"Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum'da tartışılan 'sınır ihlalinin' ardından bu kez de Datça kıyılarında görüldü. Görüntülerde ekipten birinin karaya inip zodiac botu denize çektiği anlar da yer aldı. İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

20 Eylül 2024 tarihinde Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Bodrum ilçesinde lastik botta kaçak göçmenleri takip ettiği gerekçesi ile sınır ihlali yapmıştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı da konuya ilişkin, "20 Eylül 2024 tarihinde, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden 'Bodrum Akyarlar Meteor Koyu'nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 kişinin ormanlık alana kaçtığı' ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 Sahil Güvenlik Botu (KB-35, KB-114) sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na iletilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan Sahil Güvenlik unsurunun süratle kendi karasularına döndüğü tespit edilmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

BU KEZ DATÇA'DA 'İHLAL'

Bunun üzerine Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bu kez Datça'da görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Yunan ekiplerin Datça'nın bir koyunda karaya kadar geldiği ve bottan inerek zodiac botu denize çektiği, Yunanistan Sahil Güvenlik botunun nezaretinde koydan uzaklaştığı görüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi:

"Türk makamlarının kayıtsızlığını ve umursamazlığını görünce Yunanistan cüretkarlığını bir üst seviyeye taşıdı

Bu defa Datça kıyılarına kadar gelen bir Yunan sahil güvenlik botundan karaya inen maskeli bir kişi karada bulunan zodiak botu denize çekerek, Yunanistan sahil güvenlik botunun nezaretinde koydan uzaklaştı

@TCDışişleri ve diğer ilgili makamlarımıza soruyorum: Yunan sahil güvenliği kıyılarımıza kadar girip, toprağımıza ayak bastıktan sonra elini kolunu sallaya sallaya çıkıp gidebilme cesaretini nereden buluyor? Dilinize doladığınız mavi vatan bu mudur? Bizim sahil güvenlik kuvvetlerimiz nerede? Yunanistan’ın pervasızlıklarına daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Türkiye’nin düşürüldüğü bu utanç verici durumun hesabını sormayacak mısınız?"

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bakan Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides arasında bugün akşam saatlerinde, Yunan botlarının Türk karasularını ihlaliyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede Bakan Yerlikaya, Yunan Sahil Güvenlik botlarının karasularımızı ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti ve iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı."

cumhuriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Zemheri (1 gün önce)
    Bu bidefa ne bir sahilgüvenlik botu ne hucum botu bu bildiğiniz kayıkçı teknesi buÿük ihtimal bizim balikçilar zannedilip karaya kadar yaklastirilmiş.ve bunu ataturke şuna buna kiliçli teğmenlere zarta zurta bağlayanlar var türkiye hem denizde hem havada hem karada yunanistani tükürüğünde boğar akıllı olun
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sınır güvenliği böyle olmalı :) 3000 km den yürüyerek gelen afganlar da treking yapan turist zannedilmiş olabilir ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 gün önce)
    Başkomutan Atatürk ün idaresindeki Türk ordusu en son Yunan askerini 9 Eylül 1922 de denize dökmüştü. Siyasal islamcı AKP iktidarı sayesinde Yunan ordusu 20 Eylül 1924 de ege denizinde Datça dan ülkemize ayak basmış oldu. Sınır bir ülkenin namusudur derler ancak bu hafta içinde iki defa ülkemizin kara suları ve karası yunan askeri tarafından ihlal edildi. AKP den önce ege denizinde bir kayalık dahi yunan askerine çiğnetilmezken, sınırlarımız kevgire döndü. Ne yazık ki bu ihlallere siyasal islamcı AKP tarafından bir tepki dahi verilmedi. Sınırlarımzı koruyan Atatürkçü teğmenler bir marş bahane edilerek ordudan uzaklaştırılmak istenmekteyken, Atatürk rozeti takmak istemeyen subaylar baş tacı edilmektedir. Siyasal islamcıların Türkiye yüzyılı bu olsa gerek.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • EDİTÖR (3 gün önce)
    editörü bu haber icin kutluyorum. farkindalik onemli. millet malum kanallari izletip izletip beyinleri uyutuluyor... gercekler budur. afgani,pakistanlisi,suriyelisi,iraklisi,afrikalisi guneydogu sinirini kevgire çevirdiği yetmezmis gibi simdi yunan giriyor ulkeye. bir tek botlarla yunanistana avrupa'ya kacmaya calisan siginmacilari iyi yakaliyoruz. geri ülkeye saliveriliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KARDAKK (3 gün önce)
    Kardak kayasina bir gece ansızın Türk bayrağı diktik. Senelerdir Yunan bizim kayaliklara silah yerleştiriyor kimse bunu konuşmuyor :). Halka sor biz amerigaya gafa tutuyuk :)) geçmişte akp diye bir parti olsaydı şuan Kıbrıs da hala rumlarin elinde olurdu
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ALİ (3 gün önce)
    ezanları susturamazsınız vatanı bölemezsiniz bla bla bla
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Eeey amerkââ (3 gün önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Dünya niderimiz bir Yunan'a bir amergaya heeeeyttt uleeeeyn derse gerisin geri korkarak giderler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • koray (3 gün önce)
    Yersen dünya lideri! Yunanistan’ın nüfusundan çok mülteciimiz var ama adamların yaptığına bak. Bir de mavi vatan derler! yok çok güçlüyüz de dünya liderimiz varmış da… nerdesiniz tebaa savunun hemen?
    %91
    %9
    Yanıtla