SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Nolu Şube Başkanını Değiştirdi

0
Güncellendi - 2018-11-13 05:18:53
1 Nolu Şube Başkanını Değiştirdi
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa Hüseyin Söylemez seçildi.

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapıldı. Eski başkan Kerem Yıldırım'ın (fotoğrafta ortadaki) aday olmadığı ve tek liste halinde gidilen seçimlerde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesinin yeni başkanı oldu.

Kongrede bir konuşma yapan Başkan Söylemez, “Kurucu genel başkanımız merhum Akif İnan, Türkiye’deki sendikacılık anlayışını sorgulayarak kadim geçmişimizden gelen bir anlayışla yeniden formatlamıştır. Mezhep, meşrep, kavmiyetçiliğin belirlediği kavga üzerinden değil, barış ve kardeşlik üzerinden herkesi kucaklayan kuşatıcı bir anda anlayışla hizmet sendikacılığına talip olmak zorundayız. Malatyamızda yaklaşık 13 bin eğitim çalışanlarından 6 bin 500 üye sayısını geride bırakıp 7 bine ne merdiven dayamış sendikamızın erdemlerinden hareketinden zerre taviz vermeden daha da büyütmeyi, gerektiğinden hareketle mevcut üyelerimizi kaybetmeden tüm eğitim çalışanlarının gönlüne girerek, emin olanlardan sayılıp üye sayılarımızı katlamalıyız. Bugün ilimizin en büyük sendikası olmanın verdiği haklı övgünün yanında, yetkinin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun da farkında olup, Adalet, emanet, ehliyet, liyakat noktalarında bırakın kendi üyelerimiz arasında titiz olmayı, üyemiz olmayan diğer çalışanlarımıza karşı da ağabeylik görevi gereği, sendikamız olmadan yürünecek bir yol olmadığını ispatlamak zorundayız. Bu manada 6. olağan kurul da yeni bir döneme merhaba diyerek yeni bir döneme kapı aralayacağız. Güçlü iletişim, sürekli gelişim, diyerek çıktığımız bu yolda kurumsal kültürün hakim olduğu, üyelerini ötekileştirmeyen, kuşatıcı, öz eleştiriye açık, üyeleri için yoğun eğitim programları düzenleyen, bürokratik bir yapıya bürünmeyen, özgün, özgür, öncü bir sendikayı canlı tutmak zorundayız. Bizler parçaları onarmaya, birleştirmeye, toplamaya, küskünleri barıştırmaya, dostlar arasında köprü olmaya geldik diyebilmeli ve geleceğin gereğini yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yeniden aday olmayan eski Başkan Kerem Yıldırım ise, “Bu gün Eğitim-Bir-Sen camiamızın kongresini gerçekleştiriyoruz. Daha önce 8 yıl başkanlığını yürüttüğüm bir nolu şubemizde çok önemli çalışmalar yaptık bu çalışmaları arkadaşlarımızla beraber istişare ederek el birliği ile hayata geçirdik. Ben bundan sonra yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Biz onlara destek olmaya ve bilgi birikimlerimizi aktarmaya devam edeceğiz. Çünkü Eğitim-Bir-Sen büyük bir camia herkesin buna göre hareket etmesi gerekiyor. İnşallah bizler de bundan sonra bu büyük camiamızı daha nitelikli hale getirmeye çalışacağız. Eğitim Bir-Sen’in bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • malatya 44 (5 yıl önce)
    kerem hocam emeklerin ve yaptığın işlerden dolauı sana çok teşekkür ederim 10 yıl önce sendikayı aldığında 40 bin borçla alıp sendika mülkiyetini alıp araçı değiştirip 230 bin para bırakan bir inasansın sana minettarım hak yemediğin için kerem hocayı herkes sever yönetimini sevmezdi benim tek üzüldüğüm nokta bir adıyamanlının gelmesi oldu malatyalı herkes bitmişti bizde adıyamandan getirdik neden bizim kurumların başıbda ya elazığlı ya adıyamanlı oluyor malatyada hiç mi kimse yok benim tek merak ettiğim konu bu..
    0
    0
    Yanıtla
  • koca çınar (5 yıl önce)
    Kerem Hocam 8 Yıllık anılarınızı içeren bir kitap yazsanız iyi olur bu kitapta nasıl hak yenildiğini torpil yapıldığını adam kayırıldığını insanların nasıl haksızlığa uğradığını dini değerlerimizin nasıl kullanılıp içinin boşaltıldığını bir gün dahi muhalif sesleri dinlemediğinizi size doğru yolu göstermeye çalışan dostlarınıza sırtınızı nasıl döndüğünüzü hatalarınızı bu kitapta yazabilirmisiniz inşallah yazarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • İşiine geldiği gibi işleri yorumlamayı iyi biliyorsun, ama tek bildiğin bu muhtemelen. Çoğu üyeler kendi menfaati için sendikaya uğrayıp torpil istiyor alamayınca başkan kötü, bizi ötekiliştiryor falan diyor ve yüksek ihtimalle bunu isteyip alamayanlardan birisi de sensin. Elinin önüne klavyeyi alan kelimeleri karıştırıp istediği cümleleri kuruyor nasıl olsa, değil mi? Hadi burada yaptın, her insan hata yapar, ama bundan sonra birine ithamda bulunurken altyapılı ve objektif olmaya çalışırsın sen de inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • doğrucu davut (5 yıl önce)
    sayın editör lütfen dürüst olun ve yorumlarımızı yayınlayın veya başkası yerinize baksın...
    0
    0
    Yanıtla
  • koca çınar (5 yıl önce)
    malatyada özellikle milli eğitimde bölgecilik yapılıyor o illerin hangi iller olduğunu herkes biliyor her türlü ayrımcılığa ve bölgeciliğe hayır diyorum bir ilde göstermelik idarecilik mülakatları yapılıyor ve öğretmenler aldatılıyorsa o il bitmiştir ama buna bir Allahın kulu itiraz edebiliyormu. edemeyiz çünkü herkes sindirilmiş korkuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talha (5 yıl önce)
    Kimsenin vatanını milletini düşündüğü yok. Herkes menfaat peşinde. Hüseyin söylemesin yanında olanlar biryerlere gelme peşinde. Kerem gitsin Hüseyin gelsin Hüseyin gitsin Ahmet gelsin hep aynı sistem. Hüseyin söylemez Adıyamanlıları dolduruyor kerem Yıldırım kendine yakın olanları alıyor. Bakalım sonra gelen kimleri alacak. Zihniyet hep aynı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Olumlu veya olumsuz yorum yapan muhtelemen öğretmen olan arkadaşlar niçin isimlerini soyadlarını yazmıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayırdır neden takıldın oraya? Fişleme mi yapacaksın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Hüseyin Söylemez adam gibi adamdır...Çok çalışıp başkanlığı almıştır....Gerisi Lafı guzaf...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hüseyin Söylemez şimdiye kadar sendikaya kaç tane üye kazandırmış. Ben söyleyeyim koca bir sıfır..Reklam yapma doğruları konuş.Çalışmak ile neyi kastettiğinide anlamış değilim. Çalışan varsa oda kerem hocadır..
    0
    0
    Yanıtla
  • eğitimci (5 yıl önce)
    Kerem YILDIRIM eğitim camiası yaptığın hakaretleri unutmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim adım da eğitimci senin adın da, bundan sonra adın İRONİK eğitimci olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hevi (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun.uye olmak şart oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (5 yıl önce)
    Ahde vefa denen bir şey var Ömrünü bu memlekete adayan gece gündüz demeden çalışan emek veren insanların emeğine saygı duymak lazım yöneticilerde bir insan bardağın boş tarafına değil dolu tarafına da bakmak lazım çok gayretli ve sonuç getiren ses getiren taraflı tarafsız herkesin saydığı ve sevdiği insanlara yaklaşan bir ağabeyimiz büyüğümüz.emeğine yüreğine sağlık. Geçmişten bu güne kim memleket için millet için hizmet ediyorsa emeği geçenlerden ALLAH razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • erbil özdemir (5 yıl önce)
    Hüseyin Söylemez denirse mutlaka kurulan cumlenin sonuna,iki nokta konulmalı! tek cümleye sığmayacak mütevazilik,alçak gönüllük,işin ehli vb...
    0
    0
    Yanıtla
  • koca çınar (5 yıl önce)
    etrafındaki bir avuç insana hizmet ettiler ,herkese mavi boncuk dağıttılar ,insanın yüzüne başka arkasından başka konuştular , olmayacak işi olmaz diyemediler üyelerinin yanında değil idarenin yanında oldular şeffaf olmadılar ben şahsen 8 yıl önceki kerem hocayı özler olmuştum koltuk onuda değiştirmişti zaman içinde değerler erezyonuna uğramıştı iyiki oradan kurtuldu diyorum. bir sendika üyeleri arasında ayrım yapıyor ve birilerinin idareci olması için özelliklede etrafında gezenler için o sendika bitmiştir.sendika üyeleri arasında tarafsız olmalıdır diyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • egitimgonullusu44 (5 yıl önce)koca çınar isimli kullanıcı yorumuna
    Sana dağıtmadılar diye üzülüyorsun sanki? Üzülme yeni ekip böyle yorumların sayesinde sana mavi boncuk da yeşil boncuk da verir bence. Onlar vermezse daha sonra gelenler verir. Gönlünü ferah tut sen yanladığın sürece sana da boncuk verenler olur. Orada tek katıldığım yer sendika üyeleri arasında tarafsız olmalıdır kısmı, o cümleyi de bir on kez daha oku kendine şiyar edin ki ağzın daha hayırlı cümleler söylesin. (burada yazdığım laflar, herhangi bir ekibe yönelik değil, sadece bu senin altyapısız yorumlarına yöneliktir.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Yiğit (5 yıl önce)
    54 delegenin 9 farklı sandıkta tamamını Battalgazi ilçesinde, 48,e 7 delegeyi Yeşilyurt İlçesinde alan yani toplam 109 delegenin 102 delegesini Hüseyin SÖYLEMEZ ve ekibine destek veren eğitimciler çok net cevap verdi. Kerem YILDIRIM ve ekibi bu işi yapamadın bu işi bırak. Kendi üyelerini yönetemeyen bir başkan il milli eğimde verilecek her görev eğitimciler tarafından farklı karşılanacak/anlaşılacak ve siyasi dayatma olarak görülecektir. İlla değerlendirilecek se kültür, gençlik spor, sosyal hizmetler il müdürlükleri gibi eğitimin dışında başka bir il Müdürlüklerinde değerlendirilmelidir. Aksi durumda tepki siyasete dönecektir. Siyasilerin bu konuda eğitimcilerin verdiği mesajı iyi okumalı ve dikkat etmelidirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci44 (5 yıl önce)Yiğit isimli kullanıcı yorumuna
    Delege seçimlerinde Kerem başkanın delege adayları oyların hemen hemen yarısına yakını olmasada azımsanmayacak oy aldı çoğu sandıkta kıl payı kaçırdı. Bunları niye söylemiyorsun. Birde sen hangi akla siyasileri tehdit ediyorsun? Kerem başkanın emekleri karşılıksız kalmamalı. Malatyamıza Malatyalı yöneticiler gelmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya da hiç bir malatya lı görev yapamaz bunu iyi bilin çünkü siyasi gelmiştir siyasilerin dediğini yapar hizmet veremez adil davranamaz hakka niyetli olamaz çabuk satılır ve kendini kullandırır
    0
    0
    Yanıtla
  • 54-0 tam kıl payıymış..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Seçimlerden anladığın yok boş yere yazıyon, delege seçimleri ne ile seçiliyor oy ile kimin oyu çoksa o seçilir. Zaten her iki taraf blok girdi seçime ..Başa baş giden sandıklar çoğunlukta idi.. Bilmeden klavyaşörlük yapma komik oluyorsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    Eğitim Birsenin yeni başkanına başarılar diliyorum.Eğitim camiasına hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (5 yıl önce)
    Malatyalılar Malatyalı bir başkana sahip çıkamadı..Buradan milliyetçillik yada hemşehricilik yapmıyorum ama Malatyaya Malatyalıların sahip çıkması lazım.Kerem başkanı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ederim. Bundan sonraki görevi inş Milli eğitim müdürlüğünde üst düzey bir görev olur. Kerem hocanın emekleri karşılıksız kalmamalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • yıllardır Malatya da görev yapıyorum ne kerem beyi nede ekibinden birini bir gün okullara gelip te bir sıkıntınız var mı diye sorduğunu görmedim. Sadece siyasetin peşinde koşup asli görevlerini unuttular bence geç kalınmış bir karardı ama herkesin kararı netti. İnşallah mevcut yönetim gerekli dersleri almıştır onlar da aynı hataya düşmez şimdiden başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla