Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından yenilenen İlköğretim müfredatının tartışıldığı bir panel düzenlendi.
Eğitim- Sen binasındaki panele konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Battal Aslan, Prof. Dr. Bayram Demirci, Yard.Doç. Dr. Oğuz Gürbüztürk ile İl Formatör temsilcisi Orhan Yıldırım katıldı. Paneli çok sayıda öğretmen ve okul yöneticileri katıldı.
KİM NE DEDİ?
Yard.Doç.Dr. Gürbüztürk: "Yeni programın genel yapısı; mevcut siyasi iktidarın bir ürünü olarak değil, eğitim sektöründe çalışan bir akademisyen olarak ülkemizin eğitim sistemine ivme kazandırması yönündeki umutlarımı yineliyor, bu programlara karşı çıkmak yerine olumlu ve olumsuz yönlerini gündeme getirip daha iyisinin nasıl oluşturulacağını düşünmemiz gerektiğini anımsatmak istiyorum
Prof. Dr. Aslan: "Okulların yaygınlaşması ile programlı çalışma zorunluluğu doğmuştur. Program demek ise insan yaşamına doğrudan müdahale anlamını taşısa da eğitim anlamında ülkeler geleceğin bireylerini 'İyi İnsan- İyi vatandaş' ilkeleri doğrultusunda bir programa tutmayı da zorunlu görmüştür. Eğitim toplumda bir değişim kültürüdür. Şu an ülkemizde Kent Kültürü ile Köylü Kültürü çatışıyor doğal olarak.
İl Formatörü Yıldırım: "Yeni programın uygulama ayağında aksaklıklar nelerdir? Bu aksaklıkları düzeltme yönünde biz formatörler olarak çalışıyoruz. 1998 Programı ile 2004 yılı programını karşılaştırdığımızda ilk programın da öğrenciyi yaşama hazırlayan bir program olduğu ama 2004 yılında hazırlanan ve uygulamaya konulan programının bireyi yaşama hazırlamaktan uzak bir program olduğunu görüyoruz
Prof.Dr. Demirci: "Yeni programda temel değişiklik Fen ve teknoloji değişikliğidir. Açılımı ise bilgiyi azaltmak ve teknolojiyi arttırmak olarak özetlenebilir.