İşkur Malatya İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kurumun hizmetlerinin etkinleştirilmesi için 16 ilde 4 bin iş ve meslek danışmanı alınmasına karar verildiği hatırlatılarak, bu kapsamda 16 ilden toplam 18 bin 500 kişinin müracaat ettiği ve KPSS puanına göre alınan ilk 3500 kişinin eğitimlerinin tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi.
İşkur Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan tarafından yapılan açıklamada, " Bilindiği üzere İş ve Meslek Danışmanlığı sınavı TÜRKAK tarafından akredite edilen tamamen bağımsız kurum/kuruluşlarca teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olup bu süreçte İŞKUR’un herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Söz konusu kurum/kuruluş tarafından yapılacak sınav sonucunda başarılı olanlara Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı “İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi” verilecektir. Bu süreç Mesleki Yeterlilik Kurumunca belirlenen ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren usul ve esaslar çerçevesinde yürütülmektedir.
İŞKUR tarafından işe alınacak İş ve Meslek Danışmalarında; en az lisans düzeyinde mezun olmak, İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak ve İŞKUR tarafından yapılacak işe alım ilanına başvuru şartları aranmakta olup, bu şartları taşıyanlar arasından KPSS B grubu P3 puanı esas alınarak atama yapılacaktır.
İş ve Meslek Danışmanlığı sınavını yapacak bağımsız kurum/kuruluşların TÜRKAK tarafından akreditasyon işlemleri devam etmekte olup, bu sürecin tamamlanmasını müteakip sınav tarih ve yerine ilişkin gerekli açıklamalar yapılacaktır. Bu süreçte kursiyerlerimizin İŞKUR tarafından açıklanmayan bilgilere itibar etmemeleri ve sınava kadar olan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeleri yerinde olacaktır. " denildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.