SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Eğitimlerle Kaza Oranı Yüzde 48 Düştü"

0
Güncellendi - 2018-01-04 16:50:52
A- A+ PAYLAŞ

MOTAŞ şoförlerine ‘Toplu Taşıma Sürücüleri İçin Trafik Eğitimi’ semineri verildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü polisleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda verilen seminer iki gün sürdü. Eğitimde slayt eşliğinde ve kaza anlarından farklı görsellerle trafiğin insan hayatındaki yeri ve buna karşı alınacak tedbirler anlatıldı.

Sürücülere, "İnsanın olduğu yerde trafiğin de olacağının belirtildiği sunumda trafikte kazalara sebep olmamak ve meydana gelebilecek kazalara engel olmak için alınması gereken önlemler aktarıldı. Bir sürücünün öncelikle aracının dış ve iç kontrollerini yaptıktan sonra aracının kapısını açması ve araca bindikten sonra sürücü koltuğunu ve aynaların ayarlarını kendisine göre yaparak aracını sabır vitesine takıp yola çıkması gerekir.

Araç kullanırken güvenli sürüş tekniklerini uygulayan sürücülerin kaza yapma riskinin çok az olduğu gözlenmiştir. Uykusuz, dikkatsiz ve sinirli araç kullanan sürücülerin de kaza yapma risklerinin çok yüksel olduğu görülmüştür.

“Karşılıklı anlayış ve nezaket çözümsüzlüğü bile çözer”

Trafik keşmekeşi ve kaza risklerine karşı en büyük çözüm sabırdır. Kaza anında ve sonrasında kavga ederek hiç bir sorun çözülmez. Karşılıklı anlayış ve nezaket çözümsüzlüğü bile çözer.

Kuralsızlık bulaşıcıdır. Kimseyi mağdur etmemek için kuralsızlık bulaşıcılığına ilk siz engel olun."tavsiyesinde bulunuldu.

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, konuyu değerlendirdiği açıklamasında Türkiye’de meydana gelen kaza ve bu kazalarda verilen can kaybı ile yaralanma ve maddi hasarlarla ilgili istatistiki bilgiler paylaştı.

“Kaza oranında %48 düşüş sağladık”

MOTAŞ Genel Müdürü; “2016 yılı TÜİK verilerine göre; yurt genelinde yıl içerisinde toplam 418 167 kaza meydana geldi. Bunların 6 347’si ölümlü kaza olarak gerçekleşti. Bu kazalardan toplam 7 300 kişi hayatını kaybetti. Yine 228 039 maddi hasarlı kazada 303 812 kişi yaralandı. Her yıl ortaya çıkan bu sonuç savaştan çıkan bir ülkenin neredeyse kayıplarına denk rakamlardır.

Ülke genelinde bir önceki yıl olan 2015 yılına göre meydana gelen kaza sayısı ve bu kazalardaki kayıp ve yaralı sayısında her ne kadar bir düşüş görünse de bu yeterli değildir. Bu sayıyı en aza indirmek için açılan yeni yollar, trafik işaret ve işaretçilerinin yanında sürücü eğitimleri de büyük bir öneme sahiptir. Eğitim durumu arttıkça, trafik akışının olduğu yollar düzeldikçe inanıyoruz ki meydana gelen kazalarda da belli bir düşüş sağlanacaktır.

Malatya’nın toplu taşımasını yürüten şirketimiz, belli periyodlarla değişik konularda eğitimler veriyor. Verdiğimiz eğitimlerle birlikte sürücülerimizin karıştığı kaza sayısında her yıl belli bir düşüş sağlanmıştır. 2015 yılında karıştığımız kaza sayısını 2016 ile kıyasladığımızda %13 bir düşüşün sağlandığını görüyoruz. Yine 2015 yılı ile 2017’nin kaza sayısını kıyasladığımızda %48 bir düşüşü yakaladığımızı görüyoruz. Personelimizin karıştığı kaza sayısında iyi bir düşüş sağlansa da bunu yeterli görmüyoruz. Bu rakamı daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz.

Yolcularımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini yükseltmek ve kaza oranlarını en aza indirmek için personel eğitimlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • EROL (7 yıl önce)
    Belediye otobüs şoförlerine verilecek eğitim başta telefonla konuşmamaları,duraklarda ceplere girmemeleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (7 yıl önce)
    bence bundan daha önemlisi vatandaşla nasıl konuşulacağı nezaket dersi olmalı. Bazen şoförler insanı dövecek gibi davranıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas serdal (7 yıl önce)
    Motaş Şoförlerin eğitim almış halleri buysa , o sinyal kolu onlara öğretmeliler , ambulans tren sürücüsü değiller öncelik hakları yhok kücük arabaların üzerine sürmemeyi öğretsinler .EĞİTİM ŞARTTT...
    0
    0
    Yanıtla