SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ehliyet Sınavında Müdür ve Öğretmenlere Saldırıya Tepki

Ehliyet Sınavında Müdür ve Öğretmenlere Saldırıya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkan yardımcısı, motorlu taşıt sınavında Yeşilyurt İlçe Eğitim Müdürü ile öğretmenlerin sürücü adayı ve yakınları tarafından darp edilmesine tepki göstererek kınadı.

Geçtiğimiz günlerde Yeşilyurt ilçesinde yapılan Motorlu Taşıt Sınavında bir sürücü adayı ve yakınları tarafından Yeşilyurt İlçe Eğitim Müdürü ve görevli öğretmenlere yapılan saldırı Malatya Eğitim Bir Sen camiası tarafından kınandı. 

Eğitim Bir Sen başkan yardımcısı Ramazan Karaca’nın sendika binasında şiddete yönelik yaptığı açıklamada, “ Geçtiğimiz Cumartesi günü motorlu taşıtlar direksiyon sınavı esnasında Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü ve iki öğretmen arkadaşımıza sürücü adayı yakını tarafından yapılan saldırı sebebiyle yaşadığımız ve biz eğitim çalışanlarını derinden üzen şiddete, yine ve yeniden şahit olmamızdır. Sürücü adayı yakınının sınav komisyonunda görev yapan arkadaşımızı darp etmesi tam anlamı ile eşkıyalıktır” dedi.

Eğitimcilere yönelik saldırıların her geçen gün arttığını belirten Karaca, “ Geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar artarak devam etmektedir. Biz eğitim çalışanları olarak, yetkililerden sesimize kulak vermelerini, toplumumuzda giderek artan şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir kanun maddesinin Öğretmenlik Meslek Kanununda mutlaka olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öğretmenlere yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Karaca, “Bu şiddet asla kabul edilemez. Kabul edilemez, çünkü aslında kaybettiğimiz, toplum içindeki sevgimiz, saygımız, vicdanımızdır. Artık eğitim çalışanlarımıza dönük şiddet olaylarının üstü kapatılmamalı, bu olaylar sadece idari ve adli soruşturmalarla geçiştirilmemeli, yaptırımlar para cezasından ibaret kalmamalıdır. Eğitim çalışanlarına dönük şiddetin soruşturulması ciddiyetle yapılmalı, cezalar da, sosyal sonuçları da ağır olmalıdır. Bunlar gerçekleştirilmeden, yasalarla düzenlenme yapılmadıkça önleyici ve caydırıcı sonuç almak mümkün değildir” diye konuştu.

Eğitim Bir Sen olarak, her daim çalışanların yanında olduklarına da değinen Karaca, “Eğitim çalışanları, şiddete karşı yasal güvenceyle korunması gerekmektedir. Toplumsal şiddet olaylarını önlemek adına, bizzat eğitim sisteminin kendisi, şiddeti ortadan kaldıran bir araç olmalıdır. Bunun ilk adımı da içinde şiddetle ilgili kanun maddesinin de olacağı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, ait olduğu mesleğe ve kendine yakışır şekilde güçlendirilmesidir. Eğitim Bir Sen olarak, her daim eğitim çalışanlarımızın yanında olacağımızı ve bu olayın hem hukuksal hem de idari olarak takipçisi olacağız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • said (3 ay önce)
    Biz her zaman aynı şiddete maruz kalıyoruz. Sınav komisyonunda görev alan arkadaşlar bazı eksik ve hatalara göz yumuyor, kurs sahipleri tarafından bizimde göz yummamız isteniyor. Biz işimi hak hukuk ve adalet çerçevesinde görev bilinciyle yapmamızdan dolayı işin gereğini yapıyoruz. Ondan sonra sanki hatalı bizmişiz yanlış biz yapıyormuşuz gibi linç ediliyoruz. Arakamızda duranda olmuyor dayağımızı yiyip oturuyoruz. Ben görevini layığı ile yapmayan tüm komisyon görevlisi arkadaşları kınıyorum. Devletimizin kendilerine vermiş olduğu görevi kötüye kullanıyorlar. Ben şahsım ve benim gibi işini düzgün yapan tüm arkadaşlarım adına hiçbirisine hakkımı helal etmiyorum. Bu olayda madur olan Sayın Milli Eğitim Müdürüme geçmiş olsun dileklerimi sunar, bir daha yaşanmamasını temenni ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (1 yıl önce)
    Yapılan saygısızlık! cemal hoca işinin ehli fedakar gece gündüz koşturan bir öğretmen,arkadaş,işçi,hizmetli,her ne görev varsa canla başla egoya kapılmadan mevki makamı ölçü etmeden fedakarca koşturan bir insan.Birileri kinini kusmasın,ve ulaşamadığı makamda olan böylesine mütevazi bir eğitimciyi kıskanmak yerine gıbta edip örnek alırsa daha faydalı bir iş yapmış olurlar. şiddeti destekleyenleri kınıyorum!Amasız fakatsız bu saygısızlığa her insan olanın karşı çıkması gerekir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Koca milli eğitim müdürüsün ne işin var orda,üç kuruş ek ders için beklenirmi orada...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • saygısızlık bu olsa gerek.Sana mı soracaklar ne yapacaklarını...insan da önce seviye gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 yıl önce)
    İlginç olan saldırı yapan yine bingöllü çıkti
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Daha önce kaç kişiye saldırdı Bingöllüler burada bir bölgenin insanlarını adres göstermedeki amacınız nedir acaba anlayamadım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bingöllü yüzlerce arkadaşım,kapı komşum oldu hepsi de birbirinden değerli adam gibi adamdır.Ben Malatyalıyım o zaman birisi de çıksın Mehmet Ali Ağca Papa'yı vurdu diye bize katîl yaftası yapıştırsın bir de öğretmen olacaksın
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Önclikle şiddete uğrayan öğretmen ve İlçe müdürüne geçmiş olsun ama şu basın açıklamalarını sendika olarak mış gibi yapmaktan vaz geçseniz kapalı kapılar arkasında dostlar pazar da görsün misali olmasa mesela şiddete uğrayan ilçe müdürünün görev yaptığı müdürlük önünde olamazmıydı ama sendikacılıkta anladığınız bu kadar ne yapalım eldeki bu idare edeceğiz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ne yazık ki yetkiler dört duvar arasına hapsedildi yetkisiz olanlar alan da eylem yaparken yetkili sendika kapalı kapılar arkasında çok üzücü bir durum bu Eğitim Bir-Sen"e yakışan bir durum değil ehil olmayanlar bu işi yapamıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Körler sağırlar birbirini ağırlar olmuş Sendikacılık meydanda alanda yapılır beyler Çıkın il müdürlüğü yada ilçe müdürlüğü önün de o açıklamayı yapın altı bin üyeniz var sekiz kişi biraz eğreti kaçmış. Mehmet Akif sendikacılığı bu değil.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    ilçe müdürümüze ve öğretmenlere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine geçmiş olsun diyorum. Bu olay MTSK sınavlarındaki güvenlik önlemlerinin artırılmasına vesile olur umarım. Eğitimciler gerçekten sahipsiz. Şu sınavı eğer Emniyet yapsaydı o sürücü adayları bırakın görevlileri darp etmeyi ağızlarını açamazdı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yeşilyurt ilçe Milli Eğitim müdürü o makamı sonuna kadar hak eden , kendini geliştirmiş, donanımlı, en az belki iki yabancı dil bilen , iletişimi kuvvetli ve liyakat sahibi birisi
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Cemal hoca sınavda karışıyor konuşuyor. Sen koskoca mudursun. Öncelikle içeri geç otur, senden önce öğretmenler var, şube müdürleri var. Liyakat noktasında ve konuşma iletişim noktasında eksik yönleri var. Karşılıklı konuşanlar bilir ki bırakın müdürlüğü öğretmen konuşması yok. Kendini geliştirmemis. Bu arada fiziki şiddet kimden gelirse gelsin yazıklar olsun. Liyakat noktasına değindim. Yoksa fiziki şiddet asla kabul edilemez
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    İki öğretmene geçmiş olsun saldiranlari kınıyorum ama Yeşilyurt ilçe milli eğitim müdürü Cemal Kalay motorlu taşıtlar sınavını kacirmaz iyi para var onun yerine okulları gezip sorunları görsün bu yıl planlama facia. İki öğrencim var biri petrol ofisi ilkokuluna gidiyordu okul yıkılacak diyerek Hasan Öztürk ortaokuluna birde somuncu Baba İmam hatibi getirdiler 3 okul iç içe diğer öğrencim dawm sendromlu 3 hafta taşıma ihalesini yapamadılar veliler kendi imkanlarıyla getirsin sonuç olarak bunlar baştaki müdür yüzünden
    %92
    %8
    Yanıtla
  • TUNC (1 yıl önce)
    Bu kişiye verilebilecek en güzel ceza ömür boyu ehliyet verilmemesi olur. Çünkü ehliyet alırsa yarın da trafikte terör estirecek. Ayrıca nasıl ki sağlık çalışanlarına şiddet için kanun çıkartılıyorsa öğretmenler içinde çıkartılmalıdır.
    %96
    %4
    Yanıtla