SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Ekiplerimiz Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor"

0
Güncellendi - 2021-02-01 21:58:50
A- A+ PAYLAŞ

266 KIRSAL MAHALLE, 700'ÜN ÜZERİNDE MEZRA YOLU KAPALI.. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin kırsalda ve merkezde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Şehir merkezinde buzlanmaya yönelik önlemler  alınırken, kırsalda ise yol açma çalışmaları devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AYKOME merkezinde çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AYKOME’ye bağlı ekiplerin yol açma, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü alanları AYKOME merkezinden takip eden Başkan Gürkan, Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert’ten çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.

Tüm Türkiye’yi geçtiğimiz hafta ortasından itibaren etkisi altına alan yağışlı hava, Malatya’da ilçeler başta olmak üzere şehir merkezinde kar olarak etkisini gösterdi. Kırsal kesimlerde rakımı 1500 metrenin üzerinde olan bazı yollarda yer yer 1,5 metreye kadar çıkan kar kalınlığı birçok mahalle yolunun kapanmasına neden oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri şehir merkezinde kar temizliğini büyük bir titizlikle sürdürürken, kırsalda ise köy ve mahalle yollarının açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin karla mücadelesi hem şehir içinde hem de kırsal bölgelerde yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehir merkezinde ana arterler karın başladığı ilk andan itibaren açık tutan ekipler, gece buzlanmaya karşı da tuzlama işlemiyle özellikle kavşakları, inişli-çıkışlı yolları ve buz tutan ana aksları don olayı gerçekleşmemesi için açık tutuyor. Şehir merkezinde yayaların kullandığı kaldırımları, üst geçitleri ve merdivenleri de kardan arındıran ekipler, vatandaşların ve esnafların günlük işlerindeki olası aksaklıkların da önüne geçmiş oluyor.

112 EKİPLERİ İLE ORTAK ÇALIŞMALAR HAYAT KURTARIYOR

Malatya’yı Perşembe gecesinden itibaren etkisi altına alan yağışlar, ilçelerde ise daha fazla köy ve mahalle yollarının kapanmasına neden oldu. Özellikle pazar sabahı itibariyle AYKOME’ye (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) ulaşan bilgilere göre 504 mahalle yolunun sabaha kadar yağan yoğun kar yağışı, tipi, rüzgâr savurması ve çığ düşmesi sonucu kapandığı iletildi. Çalışmalarını 13 ilçenin kırsal mahallelerinde yoğunlaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, 800 personel ve 400 araçla Pazar sabah 09.00’dan Pazar saat 17.00’ye kadar tam 238 mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı. Malatya genelinde 718 mahalleden 266’sında yol açma çalışmaları sürüyor. 24 saat esaslı çalışan ekipler, gece boyunca da karla mücadeleye devam etti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, Arapgir İlçesi, Alıçlı Mahallesi’nde ikamet eden 80 yaşındaki korona hastası Bekir Bakır’a müdahale etmek isteyen 112 Acil sağlık ekiplerine eşlik ederek, kapalı yolları açtı. Evinde fenalaşan hastanın hastaneye ulaşmasını sağlayan karla mücadele ekipleri, Yeşilyurt Porga’da ise 29 yaşındaki diyaliz hastası Hasan Akbulut’u sağlık ekiplerine ulaştırdı. Kapalı mahalle yolunu açan ekipler, Akbulut’u ikamet ettiği evden alarak 112 sağlık ekiplerinin ulaşabildiği noktaya getirdi.

“KENDİ ARAÇLARIMIZLA KARLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYOR”

Malatya genelinde başlayan ve devam eden kar yağışı sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “Şuanda Malatya’da 13 ilçede 400 araç ve 800 personelle yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. 11 ilçemizde sabit ekiplerimiz sahada bakım evlerinde çalışmaya devam ediyor. Gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla beraber ekiplerimiz aynı tempoyla inşallah bir sorun olmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. 11 ilçenin bütün yollarını bizler açtığımız için yaklaşık 700 ile 800 mezra yolumuz tamamen kapalı. Kısa zamanda kapalı yollarımızı da açıp çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle belirtmek isterim ki her yıl kar yağışında karla mücadele için araçlar kiralardık. Bu yıl içerisinde yeni aldığımız araçlarla birlikte tamamen kendi araçlarımızla karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Hiçbir alanda kiralık aracımız yok. Bu konuda Sayın Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

“ VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN, EKİPLERİMİZ SAHADA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 13 ilçeyle koordineli bir şekilde kar yağışının başlamasıyla birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Başkan Gürkan, “ Malatya merkezde başlayan kar yağışı ile birlikte şuanda merkezde ana arterlerimizin tamamı açık durumda tutuluyor. Gece saatlerinden itibaren ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Ayrıca AYKOME’nin daha önce almış olduğu kararlar doğrultusunda 13 ilçeyle koordinasyonlu bir şekilde karla mücadelemiz devam etmektedir. Kırsal bölgelerimiz ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışının sürekli olarak devam etmesi nedeniyle bölgelerimizde 800 personel 400 araçla yol açma çalışmalarımız devam ediyor.   Ekiplerimiz kırsal bölgelerimizdeki yol açma çalışmalarına 7 gün 24 saat olarak geceli gündüzlü devam ediyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun, bizim ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Koordinasyon içerisinde yoğun çalışan ekiplerimiz tuzlama, karla mücadele ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kar yağışının var senesi olarak, bereket olarak düşünürsek akşama saatlerine kadar kapalı olan yollarımızın da açılacağına inanıyorum. Karla mücadele çalışmalarını yapan sahadaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sahada mücadele eden bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışmalarımızı yürüten Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanımızı, ekiplerini ve 13 ilçemizde çalışmalarda bizlerle birlikte olan değerli arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Cengiz (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi yatıyor kar temizliği sıfır reklam var iş yok büyükşehir bu konuda süper çalışıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (3 yıl önce)
    Kolay gelsin öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki 400 araç diyosunuzda bu akcadagda 1 grayder 1de traktör kepçe var 80 mahallesi(köyü ) olan bir ilçeye bukadar mı araç düşüyor birde personel burnundan kıl aldırmıyor muhtarlar sırasını böyle yapsan daha iyi olur diyor adam ben yapıyorum yapan gelsin diyip çıkıp gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi yılda 400 tl vergi alıyor, haftasonu köpeklere müdahale yok ekmeğe gidemiyoruz , kar temizliği yok yolda yürüyemiyoruz, arabaya binice polis ceza yazıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (3 yıl önce)
    Büyük şehir belediyesi kırsal mahallelerde sınıfta kalmıştır Hekimhanin köylerinin yollarında sıkıntı büyük yollar açılmıyor ama iş makinalarinin başında fotoğraf çektirip reklamlar güzel yapılıyor şehir merkezindeki çalışmaları vatandaşa iş yapmış gibi gösteriyorlar ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkın (3 yıl önce)
    Büyükşehir sınavı geçti ama yeşilyurt belediyesi sınıfta kaldı. Ara yollar karla kaplı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Tüm çalışma ekiplerine kolaylıklar diliyorum ve hiçbirimizin bu durumdan rahatsız olmamamız gerekiyor, çok şükürler olsun uzun zaman sonra peş peşe kar yağışı oluyor bu da bizim gibi özellikle tarım şehirlerinin çok yararına olacak. Yazın su sıkıntısı olmaması için daha çok karın yağması gerekiyor buna da şükürler olsun fazla değil 10 gün önce tüm Türkiye yağışsızlıktan ağlıyorduk tekrar şuan mesai yapan tüm çalışanlara kolaylıklar diliyorum Allah yardımcıları olsun
    0
    0
    Yanıtla