SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekipmanlar İçin Sipariş Verildi, Üretime Başlanıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş depremlerinde sarsılan Malatya’da ilk etapta 500 kişiye istihdam sağlayacak tekstilkent projesi hayata geçiriliyor. Battalgazi Belediyesi uhdesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen projeyle orta vadede 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için çalışmalar aralıksız sürüyor. Kalıcı konut ve işyerleri çalışmaların aralıksız devam ettiği kentte ayrıca yapılan yatırımlarla da üretim ve istihdama da katkı sunuluyor. Bu kapsamda Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi’nde “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” çerçevesinde hayata geçirilen tekstilkent projesiyle 2 bin 500 kişiye istihdam oluşturulmasının adımları atılıyor.

“Ekipmanlar için siparişler verildi ve üretime başlanıyor”
Türkiye’nin tekstil ihracatında önemli bir noktada bulunduğunu kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’nın da sektöre ciddi katkı verdiğini söyledi. Proje çerçevesinde ilk etapta 500 kişiye istihdam sağlanacağını kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) gidemeyen vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin istihdamına yönelik ilgili bakanlıklarla görüşülerek kırsal bölgelerde tekstil kentler oluşturma çalışmalarına başlamıştık. Hatunsuyu mahallesinde hayata geçirdiğimiz tekstil kentte son aşamaya geldik. Ekipmanlar için siparişler verildi ve üretime başlanacak” dedi

“Amacımız yerinde istihdamı sağlamak”
Projedeki amaçlarının yerinde istihdama katkı sunmak olduğunu belirten Güder, "Projedeki amacımız insanlarımızı yerinde istihdam etmek. Bölgemizde insan kaynağı ve işgücü çok fazla. Projeyle işi vatandaşlarımızın ayaklarına getirmiş olacağız. İnşallah bu projeleri ilçemiz genelinde daha da yaygınlaştırarak istihdama katkı sunmaya devam edeceğiz. 6 Şubat depremlerinde dışarıya üst düzeyde göçer vererek insan kaynağı konusunda bir süre sorun yaşamıştık. Gelinen noktada bu sıkıntılar aşıldı. Bölgede ilk etapta 500 kişiye istihdama sağlanacak hedefimiz bu rakamları çok daha fazla yukarı çekmek” diye konuştu.

Hatunsuyu Mahalle Muhtarı Cumali Demir de projenin Hatunsuyu’ndaki işsizlik soruna büyük bir katkı vereceğine belirterek, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hacı (5 ay önce)
    OSB de Tekstil fabrikaları işçi bulamazken bunlar tarım arazilerine fabrika kurup hem tarımı em sanayiyi yok ediyor. FKA ne yaptığını biliyor mu? Yeter artık biraz teknolojiye yatırım yapalım FKA aldığı AB Fonlarını ihaleler ile yandaşlara aktarmaktan vaz geçsin....
    %100
    %0
    Yanıtla