SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekipmanlar Son Teknolojiye Göre Dizayn Ediliyor"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Battalgazi ilçesinde bulunan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde, kapsamlı bir revizyon, bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tesis 30 yıl boyunca kesintisiz hizmet verecek.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından zarar gören Atıksu Arıtma Tesisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın çevreye olan hassasiyetini herkes çok iyi biliyor. Tesisimizde uzun yıllar bakım, onarım ve revizyon çalışması yapılmamıştı. Depremlerin ardından hasar aldı. Sayın başkanımızın talimatları ile geçtiğimiz ayda çalışmalara başladık. Tarihi bir yatırımla Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisindeki bütün ünitelerde bakım, tadilat ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda tesis enerji tüketiminin % 52'sine tekabül eden blover ekipmanları son teknoloji ekipmanlarla yenileniyor. Fiziksel arıtma kısmında bulunan ızgaralar, proses havuzlarında bulunan mikserler, iç sirkülasyon pompaları, terfi pompaları yenilenerek devreye alınıyor. Tesis ünitelerinin bakım ve temizlik faaliyetleri devam ediyor. Arıtma Tesisimizin hem proses verimli hem de enerjinin verimli çalıştırılabilmesi için son teknolojik ekipmanlar kullanılıyor. 7/24 esasına göre işletilen tesislerimizin işletilmesi, otomasyon ve SCADA sistemleri güncellenerek en verimli ve hassas hale getiriliyor. Yaklaşık 250 milyon TL maliyetle yürütülen tüm bu çalışmalar sayesinde tesisimiz Malatya'mıza 30 yıl boyunca 7/24 esasına göre hizmet edecek” dedi.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Abdulvahap K (3 ay önce)
    Boran yolundaki tren yolu üst geçidini yıktınız. Bu yoldan geçiyoruz. Bari araç geçişine izin verir tarzda birşeyler yapın da tarlalardan geçmeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahil (3 ay önce)
    Sayın Başkan Arıtma suyunun kalitesi ile bilgi paylaşırmısınız. Aktif çamuru ne yapıyorsunuz. Yazıklar olsun. Birşeyler yaptığınızı zannediyorsunuz. Sonuç lazım. Atık suyu dünya içme suyuna çeviriyor. Bizlerin ne yaptığı ortada. Doğayı yer altı suyunu öldürmede kullanıyoruz. OSB atık suyunun durumu ortada. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • 31 mart (3 ay önce)
    30 mart ı beklenseydi eskiler aday olmasın
    %100
    %0
    Yanıtla