SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmeğe Zam Geldi

Ekmeğe Zam Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da  3 TL olan ekmeğin (pide- somun) fiyatının 24 Haziran Cuma gününden itibaren 4 TL olarak uygulanacağı bildirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Oğuzhan Sadıkoğlu başkanlığındaki heyetinin kendisini ziyaretinde konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, maliyet artışlarından yakındı.

Ziyarette TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, Keskin’e yeni dönem görevinde başarılar dileyerek, “Biz Şevket Keskin başkanımızın şehir için önemli dinamizmi yarattığını ve esnaf camiasında etkili ve bu noktada yaptığı işlerle kamuoyunda ciddi başarılara imza attığını biliyoruz. Bundan sonrada o başarılara devam ettireceğine inancımız tam. Kendisine ‘hayırlı olsun’ diyoruz, Allah muvaffakiyetler versin. Malatya’mıza ve esnaf camiamıza hayırlı uğurlu olsun.  Malatya Ticaret ve sanayi Odası olarak her zaman birlikteyiz, Malatya’mız için her zaman birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Ziyaret için teşekkür eden MESOB Başkanı Keskin, “Özellikle Malatya’nın kalkınması için, Malatya’nın vizyonunun gelişmesi için en büyük mücadeleyi tüccarlarımız ve sanayicilerimiz verecektir. Bu nedenle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Malatya için çok önemli, bizim içi çok önemli. Ticaret ve sanayi Odası ile her zaman ayrılmaz bir birlik ve beraberliğimiz var. Oğuzhan Sadıkoğlu başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum.” dedi

Ekmek fiyatları ile ilgili de değerlendirme yapan Keskin, "Piyasada gerçekten büyük bir pahalılık var, bunu hiç kimse inkar edemez, bunu yukarıdakileri de inkar edemez. Burada hükümetten akaryakıt fiyatlarını mutlaka bir frenlemesi lazım. İnsanların önünü görmezi lazım. Esnaf ve sanatkarda bugün sattığını yarın alamayacak endişesi var. Bugün bir simit 4 TL. Bir ekmek halen 3 TL. Fırıncılarımız zor durumda. 24 Haziran’dan itibaren ekmek 4 TL oldu. TSO ile birlikte bu kararı uygulayacağız. Bütün iller ekmeğe zam yaptı. Fırıncı esnafımız girdilerin altından çıkamıyor, 1 torba un 400-500 TL. Yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Temel girdiler sürekli artıyor. ” İfadelerini kaydetti.

Malatya ESOB tarafından alınan karar ile 24 Haziran Cuma gününden itibaren pide ve somun ekmek 200 gram 4 TL’den satılacak. TSO üyesi fırın işverenlerinin de aynı tarifeyi uygulayacakları belirtildi.

malatyahaber..com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

61 yorum yapılmış

  • Bedri (1 yıl önce)
    Konya ve Van'da yapılan son zamlar ile 200 ve 210 gram ekmek satış fiyatı 3,50-T.L. oldu.Malatya neyin peşinden koşuyor?Niye daha pahalı ekmek satmakta ısrar ediliyor.Kayseri,Konya ve Van'daki ekmekciler şimdi zarar mi ediyor?Dar gelirlinin ahını almayın.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Malataya yı dünya aleme rezil eden halaycılar nerede?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Şekere de yüzde 67 zam geldi.hadi hayırlı olsun.şire pazarındaki gözlüklü arkadaşla ile irtibata geçinde bi fikir alın.hele ne diyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    ama türbanı serbest bıraktılar((((((
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ssgjn (1 yıl önce)
    İstanbulda 3 yıldır 250 halk ekmek 1.25 kuruş yeni zamla 250 gram halk ekmek 2 lira bizde 200 gram halk ekmek 3 yıldır. 2 lira yakında belediye 3 lira yapar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    bir daha seçilsinler ekmek 10 tl ..mazot 50 tl ...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bedri (1 yıl önce)
    Dünyada 13 doların üstüne çekmiş olan buğdayın fiyatı şu an 10 doların altına inmiş durumda.Firsat bu fırsat diye zam yapmanın ve birilerine haksız para kazandırıp, dar gelirliyi ezmenin ne gereği var?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arkın aksüt (1 yıl önce)
    Hazırlık çalışmaları başladı üç kuruş zam yapacaklar ya oda yaparlarsa onun acısını çıkartmak için iki aydır zam yağmuru devam ediyor %35 ila %50 arası herşeye zam geldi gelmeye de devam ediyor bizim politikacilarda harvurup harman savurmaya tam gaz devam ediyor ama işçisinin maaşına üç kuruş zam fazla zam yapmamak için ellerindeki bütün kozları oynuyorlar bütün Malatya neyin ne olduğunu görüyor artık inşallah gereken de 2023 de yapılacak
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Șimdi bide trilyonlarca halkin bütçesinden para verip festival yaparlar tamam iște..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey bu çağda belediye binasının arkasında türkü şarkı bunun adı festival yıllar önce iletişim bu kadar ileri değilken belki normaldi ama bu çağda yazık giden paramiza birde şeffaf olsunlar bilbordlarda reklam yapacaklarına bu tür etkinliklere ne kadar para ödüyorlar açıklasınlar bilelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Bunlar daha iyi günler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yaklaşık Yüzde 33 zam gelmiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bedri (1 yıl önce)
    Bugün itibariyle Kayseri'de 200 gram ekmeğin satış fiyatı 3,5-T.L. ye yükseldi.Ayni gramajli ekmek Malatya'da neden 50 kuruş daha pahalıya satılıyor, Malatya daha mı zengin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Bedri isimli kullanıcı yorumuna
    Bedri bey Kayseri'de davul calinmadi fark ondandır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Verin mehteri halay çekesim var...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fatih Karaca (1 yıl önce)
    Bu sektörün içinden biri olarak söyleyeyim herşey ispat ederim aksini söyleyene Un Devlet destekli olarak fırınlara hala veriliyor 380 TL'ye ama ekmeğe zam yapılıyor 1 torba undan en az 300 adet ekmek alınır hesabı siz yapın şuan bir fırın en az yüzde 40 net kazanç elde ediyor hangi gıda üretim sektörü yüzde 40 kâr ediyor soruyorum TSO ve keskin bunları bilmiyor herhalde
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatan DAŞ (1 yıl önce)
    Esnafın eline fırsat ver yeter ki, vur diyince öldürür, ama Allah lafı dilinden düşmez! Alışveriş yaparsın 1 kuruş fiyat indirmez ama cumaları namazı da kesinlikle kaçırmaz, çok güzel de yemin eder! En basit şeyleri bile almadan önce internetten bakıp sipariş veriyorum kapıma kadar kargo dahil daha uyguna geliyor. Şimdi bu gönderen esnaf ta kazanıyor! Geçen yıl 5 tane avize alalım dedik, gittik tüm avizecileri gezdik Malatya'da adamlar ağız birliği etmiş sanki internette kargo dahil 300 TL lik avizenin aynısına 1.500/2.000 arası fiyat çektiler, 5 avizeyi internetten 1.500 e tek avize fiyatına aldım. Bu 5 avizeyi bana satan esnaf 230 a aldığı avizecen 70 TL kazandı, kargo firması 30 tl kazandı, kargocu da evine ekmek götürdü, şimdi bu esnaf 230 a aldığı avizeyi neden % 30 kâr koyup 300 e satmaz da TANESİNE YÜZDE 5.500 KÂR KOYUP 1.500/2.000 TL ye itelemek ister? Bunlar yüzünden geçen yıl 500 kg buğday alıp koydum kilo 2.40 TL den, değirmende çektirip kendi un'umu ve ekmeğimi kendim yapıyorum. Kendim bahçede yaptığım taş fırında pişiriyorum. Ne hale geldik malesef...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    10 olsun 20 olsun yiyen yemeyen belli olsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Fırıncılar zor durumda 4 tl oldu ekmek diyir sayın büyük lerimiz sorarım size vatandaş ne halde onuda boliyormusun da zam yaptırıyorsunuz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    İnşallah buğday bulamiyak ekmek olmasin firincilarada iflas etsin sürünsün doktorları dinleyin ekmek yemeyin zararı var faydası yokkkk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öneri (1 yıl önce)
    adam olsa halk ekmeği sübvanse eder. adam olsa esenlik marketi ticarethane olarak görmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Morris (1 yıl önce)
    İtibardan tasarruf olmalı. Üretime yönelmeli ,Betondan vazgeçmeli, İthalat azaltılmalı, Dışa bağımlılık azalmalı. İllede Tarım,Hayvancılık. Muhtar,Polis,Zabıta,Vekil azaltılmalı, Birden fazla maaş alanlar önlenmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    akp umduğundan da az oy alacak ,tek kelime ile hezimete uğrayacak .en fazla oy aldığı illerden biri olan malatya da dahi oyunun %55 in altına ineceğini düşünüyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yazıhanlı (1 yıl önce)
    Ölelim kurtulalım demeyin. Mezar defin işlerinde %40zam geldi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı ama İstanbulda (1 yıl önce)Yazıhanlı isimli kullanıcı yorumuna
    Bu zaman da ölünmez de artık ölmek yaşamaktan daha pahalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Y. Aslan (1 yıl önce)
    Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan, ister çan dinlet, İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Devlet yokkkk fırıncılar odası ve Şevket Keskin ve yandaş üyeler. İmza veriyor ekmek artıyor devlet yok bu ülkede ondan sonra cikipta a haber buğday var tarlalar dolu demesin milleti kandirmayin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • huzur (1 yıl önce)
    Ya Rabbi sen ne kadar büyüksün,her türlü zulüm ,iğrençlik,zalimlik ,fakir fukara hakkı yemek ve daha nice haksızlıklar var sen bize sabrediyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    Lastiği ve freni patlak kamyon gibi yokuş aşağı son sürat uçuruma gidiyoruz.Allah sonumuzu hayreylesin.Halaycılara selam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Ekonomi çok iyi, paramız var ki 4 tl veriyoruz. İnşallah 5 lira olur da paramız ne kadar çokmuş başta Almanya olmak üzere herkes görür.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    pide ye açık ekmeğe TSO Fiat belirleme yetkisi yoktur.Bu konudan dolayı odamızı lütfen yıpratmayınıź Zammı fırıncılar odası belirler.tso somun ekmek le ilgili karar alır sadece
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Ôyle demiyolar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Trfaruk (1 yıl önce)
    Düz 10 yapın, kurtulak bu dünyadan.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Zafer (1 yıl önce)
    Ankara'da ekmek 3 TL Malatya zamlarda da halay başı. Ne de olsa halayı seviyoruz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Daha bu iyi günlerimiz Dış güçler devrede.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yasin (1 yıl önce)
    "Malatyamızdaki folklör ekibi, amerikanın ve İsrail'in korktuğu meşhur halay ekibini sahneye davet ediyoruz." :) :) Fırıncı değilim ama 4 TL olması normal hatta bu gidişle 2 yıl içinde bir ekmek 10 TL olabilir. Bir genç olarak bende en başlarda fırıncılar odasına ve fırıncılara kızıyordum ama elektrik, su özellikle un ve un mamüllerine üst üste yapılan aşırı zamların sonucu olarak fırınlarda ekmeğin fiyatı da artar. Dünden bugüne 2023 hedefleri ile kandırıldık, çok hayaller kurduk hayaller kurdukça gururlandık, ver mehteri dedik şimdi 2023 hedefindeki ülkenin haline bak.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Talip D. (1 yıl önce)
    Buyurun halay ekibi.Sizi şöyle oyun pistine alalım.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Münebbih (1 yıl önce)
    Bu keskin başkan!!! zaten bunun altyapısını hazırlamıştı.(https://malatyahaber.com/haber/zam-gelmedigi-zaman-acaba-unuttular-mi-diyoruz) Esnafın, halkın başkanı ve fırıncılar odası başkanı zam gelmezse, unuttular mı diyordu ya unutmamışlar samimi başkanları? Artık herkes evinde ekmek yapsın arkadaşlar. Küresel anlamda garip şeyler oluyor. ABD'nin Kansas eyaletinde, aşırı sıcaklardan!!!!!!!! yersen, en az 10 bin sığır telef oldu.. 50 dönümlük buğday tarlası kül oldu!!!!(https://www.yeniakit.com.tr/haber/bu-izmaritler-neden-sadece-ekinleri-yakiyor-50-donumluk-bugday-tarlasi-kul-oldu-1666780.html) Keysun Ovasında ekinler yandı.!!!!(https://www.sondakika.com/haber/haber-keysun-ovasinda-ekinler-yandi-15031993/) Adıyaman'da 60 dönümlük ekinler yandı(https://www.yenicaggazetesi.com.tr/adiyamanda-60-donumluk-tarla-kule-dondu-554902h.htm) Ekinler yanıyor!!!!! Büyükbaşlar scaklardan!!!! telef oluyor. Diyarbakır'da gıda toptancılar sitesinde yangın !!!. "Petrolü kontrol ederseniz ülkeleri; gıdayı kontrol ederseniz, insanları yönetirsiniz..." ünlü hümanist .........'İn söylediği bu sözler niyetlerini açıklayor!!! Birileri antik yunan tarzı insan tanrı olmaya hazırlanıyor!!! İnsan peygambeleri kabul etmeyenler, insan tanrı olduklarını kabul etmemiz için şartları hazırlıyor(The Hunger Games).
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Nereden Nereye!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir. Siz halay çekmeye devam edin…
    %86
    %14
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Fırıncıların suçu yok.1 torba un 450 lira olursa olacağı bu.halaya devam.senide unutmadık şire pazarının gözlüklü elemanı...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Türkiye nin geldiği duruma ağlarmısın yoksa sevinirmisin anlamış değilim, her gün yeni bir zam ile uyanmaya alışalı 180 günü geride bıraktık, gelecek 180 gün içinde Türkiye nın son durumunu hep birlikte göreceğiz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mevlüt (1 yıl önce)
    Allah aşkına 3 TL ye sattihiniz ekmek darendede 1.75 TL idi.bu girdiler tek size mi pahalı anlamıyorum.istediginiz gibi at kosturun.bu milletin ahını elbet çekeceksiniz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mirro (1 yıl önce)
    Mazota şikayet ediyor ekmek zammını savunuyor Malatya'da hava sıcak 10 lira olsa bunların gözü doymaz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Yunus (1 yıl önce)
    Yaz bitince de 5 lira olur. Günde 8 simitle karnımı doyursam çeşme suyu içsem 32 lira ediyor. Ayda 900 lirayı geçiyor. Sokakta yatan adamın maliyeti bu. Asgari ücretli iş bulsak 3 bin cepte. Yol masrafı da yok. Dükkanın yanında yatarız. Belediyeden ihale alan şeker stoklayanların sünnet düğünlerinde arabanın önüne atlar harçlığımızı alırız. İnşallah çok çocuk yapıyorlardır. Bize biçilen rol bu. Tokinin bostanbaşı'ndaki evi 1 milyon neredeyse. Bu millete iyi ediyorlar. Devam...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Yorumdaki beğenmemekte basanlar var Allah ıslah etsin parti perestleri
    %84
    %16
    Yanıtla
  • M.44 (1 yıl önce)
    Bıktık bıktık bıktık ..Zam zam zam
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Can (1 yıl önce)
    haydi halaya hemşerilerim :)))))
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Hep bu fırsatçılar var ya.Reisi ve akp yi kötü göstermek için zam üstüne zam yapıyorlar.Ne olmuşta zam yapmışlar kardeşim.Dış güçlerle fırıncılar kafa kafaya vermişler anlaşılan...
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Ülkemizde seçimler IQ seviyesine göre yapılsa keşke...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Senin IQ düşük çıkardı oy kullanamazdın.Adam ironi yapmış onu bile çözememişsin.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mustafa beye demedim. Bunu yazabilecek kitlenin tamamına söyledim. İroniyi ciddiye alıyormuş gibi konuşmakta biraz zeka ister Serdar bey :)
    %40
    %60
    Yanıtla
  • he he tamam öyledir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • @mustafa'nın yaptığına "ironi" denir, celallenmeye gerek yok.. tabi yıllardır ironi yapa yapa ironinin de bi manası kalmadı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Celallenmeden yazdım beyfendi. Bunu diyebilecek seviyedeki kitleye bu sözüm. Kimseyi hor görmüyoruz elbette. Okumuyoruz ne yazık ki...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Bu güne kadar akp ye oy vermedim ama bundan sonra akp ye oy vereceğim gerçekten daha da kötülerini hak esiyoruz :)
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Az bile yapmışlar inşallah 10 lira olur
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Veysel (1 yıl önce)
    Kabul edilebilir değil.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Hakediyoruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Yetmez 5 olsun hayır hayır 6 olsun. Bundan sonra oyum akp ye.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • mustafa (1 yıl önce)
    belediye otobüsü 6tl yapar ekmek 4 tl bakalım daha ne olacak
    %91
    %9
    Yanıtla