SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Ekonomiye Büyük Katkı Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2020-05-22 08:13:12
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay'a satılan Vagon Onarım Fabrikası'na düzenlenen inceleme gezisine AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kızılay Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ile ilgili Daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat çalışmaları hakkında bilgiler alarak açıklamalarda bulundular.

Tüfenkci, 40 yıldır Malatya gündemini meşgul eden Vagon Onarım Fabrikası alanının büyük bir yatırım alanına dönüştüğünü söyleyerek, bunun Malatya için bir gurur tablosu olduğunu dile getirdi. Tüfenkci, “Malatya ve Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu gayretli çalışmalarından dolayı Kızılay Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Özverili bir çalışma sergilenmekte. Afet Barınma Sistemlerinin üretiminin yapılacağı ve Türkiye’nin en büyük fabrikasının ve hatta Dünyanın en büyük fabrikasının Malatya’da kuruluyor olması bizleri gururlandırmaktadır” dedi.

İlgili firma personellerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Başkan Gürkan ise, “Bu yatırımın buraya gelmesinde emeği bulunanlara teşekkür ediyorum. Malatya’da yıllardır çözülmeyen üç temel sorun vardı. Bunlar

40 yıldır kaderine terk edilen ve 500 dönümlük bir alan içerisinde bulunan Vagon Onarım Fabrikası alanının değerlendirilerek yeniden ekonomiye kazandırılması ve yeni istihdam alanı oluşturulması çok önemli. Bu alanda inşa edilecek olan fabrikalar tekstil üretimi ve barınma sistemleri üretecek.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda Kızılay’ın ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri karşılamak için buraya geldik ve incelemelerde bulunuyoruz” dedi.

Malatya için önemli olan diğer konularda da Belediye olarak girişimlerinin ve çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Gürkan, Kuzey Çevre Yolu ile ilgili olarak ilgili bakanlık düzeyinde görüşmelerinin devam ettiğini, kayısı konusunda da önümüzdeki aylarda hizmete girmesi planlanan Kuru Kayısı Lisanslı Soğuk Hava Deposu ve Borsasının büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Gürkan, “Malatya için yapılan bütün yatırım ve hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu hizmetlerin Malatya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İHALESİ MAYIS 2018'DE YAPILMIŞTI..

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 28 Mayıs 2018’de özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Vagon Onarım Fabrikası’nın (VOF) satış ihalesinin sonuçlandırılmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) teklifi,  ihaleden 7 ay sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalandı ve 20 Aralık 2018 günkü Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayınlanmıştı. İki taliplinin katıldığı ihalede, 650 bin TL teklif veren Türk Kızılay Derneği’nin teklifinin uygun görüldüğü belirtildi.

İhalenin ardından, afet barınma sistemi imalatı yapılması planlanan fabrikada bin 500 kişinin istihdam edileceğini belirten Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık şunları söylemişti:

“Fabrika yaklaşık 52 bin metrekarelik kapalı alanlı fabrika bir onarımdan geçilecek öncelikle, güçlendirilecek. Burada üretmeye çalışacağımız ürünler içinde bir üretim bandı kurulacak. Bu üretim bandı afet dönemlerinde ihtiyaç duyduğumuz barınma sistemlerini üretecek olan prefabrike, konteyner, hafif çelik gibi ürünlerle sadece bir konteyner gibi değil, burası bir sistem üretecek. Birlikte yaşama alanlarını, atık su arıtma tesisleri ile, enerjisini üreten tesisleri ile entegre bir şekilde sağlık ocaklarını, okulları ile beraber planlayacağımız sadece afet temelli değil, kentsel dönüşümlerde belediyelerimize hizmet verebilecek olan hızlı ve ekonomik konutlar üretebilecek bir tesis olacak. Bu tesisin üreteceği sosyal kamplar olacak.  Yaklaşık bin 500 kişilik bir istihdam öngörüyoruz.  80 beyaz yaka, fabrika içinde 400 mavi yaka ve bin civarında da sahada montaj personeli istihdam edecek, bin 500 kişiye istihdam oluşturacak.  Ayriyeten Malatya’nın coğrafi konumu nedeniyle Çin’den Londra’ya kadar uzanan ipek yolu üzerinde bu tesisin bulunuyor oluşu  hem ihracat noktasında  bu bölgeyi daha cazip hale getirecek.”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gaztsi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Barış (4 yıl önce)
    Vagon fabrikası olarak kurulan ama her nedense atıl hale getirilen herşeye her yere kaynak bulunurken bu önemli stratejik bir tesisi neden çalıştırmazlar aklım almıyor Ülkemizde demiryolu taşımacılığı yapılıyor burada kullanılan vagonlar hem yük hemde yolcu için burada üretilse paramız dışarıya gitmese memlette istihdam artsa kötümü olur Kızılay'a başka depomu yoktuda böyle önemli tesis gözden çıkartıldı ülkemizde metro vagonlarını koreliler yapsın bizde fabrikaları depo yapalım çok büyük bir başarı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Yaşı 55-60' ın üzerinde olanlar hatırlar. O fabrika olacak diye temeli atilan binanın, hayali bir temel olduğu seçim vaadi olduğu sonunun gelmeyeceği belliydi. Şimdi filmin ikinci perdesi. ALLAH akıl fikir versin ama...
    0
    0
    Yanıtla
  • Esin Güzel (4 yıl önce)
    haberde yazılanı yorumluyorum istihtam sayısı 480 kişi (80 beyaz yaka, fabrika içinde 400 mavi yaka) “Ekonomiye Büyük Katkı Sağlayacak”proje diye lansmanı yapılan şey sadece 480 kişiden ibaretlik yatırım. bu alana sadece 480 kişi çalıştırmak demek buranın DEPO olacağı anlamına geliyor. kızılayın büyük bir DEPO su oldu. sahadakilerle 1500 kişi olacakmış. yani malatya dışında 1100 kişi çalışacak. ilimizdeki büyük tekstil firmalarına verilseydi heralde daha çok istihtam sağlarlardı. Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Malatya'nın yıllardır dillendirilen üç türküsü (başka da bir hizmet yok) var. Biri çevre yolu, biri vagon fabrikası, biri de kayısı... yıllardır onu söyler dururuz. Ninni de ninni...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban (4 yıl önce)
    Bi gülme geldi gene bana.. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    elinde kaldınız o vagon fabrikasının yahu başka bişey yokmu allah aşkına gerçi çok görmüyorum ufkunuz bu kadar sayın başkan ve vekiilerim .. Syg
    0
    0
    Yanıtla
  • yılmaz (4 yıl önce)
    Güzel
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (4 yıl önce)
    Vagon fabrikasında bu kaçıncı fotoğraf. Oraya bişeyler yapılsın da öyle fotoğraf çektirin Sayın Tüfekçi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (4 yıl önce)
    Fabrika malatyada kızılay başkanı malatyalı artık o 1500 kişide bir zahmet malatyadan olsun istihdamsa malatyaya istihdam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Satmışsınız daha neyin kutlaması neyin sevinci anlamadım. Bende vagon fabrikasını yeniden modernize ederek kuracaklar diye seviniyorum.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (4 yıl önce)
    ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (4 yıl önce)
    VOF yükleniyor... Bende belgesel çekecem
    0
    0
    Yanıtla
  • Melis (4 yıl önce)
    Ya arkadaş artık şu Yapılacak Olacak Bitecek Cek cuk işlerini bir kenara bırakında yapın. Gidip resim çekinip çekinip reklam yapmayın. Bakın o fabrika yapılacak dediğiniz yerin hemen kuzeyinde de Bi çevre yolu yapıyorsunuz ya. Yarında gidin araya resim çektirip Cek cuk deyin. Nasılsa Malatya yiyor bunları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Molikanlı (4 yıl önce)
    Bu fabrikanın inşaatında çalışanlardan şu an hayatta kalan yok. Allah sizi ıslah etsin Malatya sizler gibi vizyonsuz siyasetçileri olduğu için çok çok şanslı. Reisin gölgesi olmazsa sizler bakalım sokakta gezebilir misiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbet birgün (4 yıl önce)
    2 malatya var biri son surat gelitirilerin bati tarafi biri gizlenen hizmette geri kalan dogu taragi ve orduzu cevresi
    0
    0
    Yanıtla
  • Vagoncu (4 yıl önce)
    Taş devrinden kalma Motaş ile malatyada hiçbiryer gelişmez, organizede olduğu gibi kızılayda da servisi olmayan,geç kalan,vardiya vs. gerekçeyle toplu ulaşım kullanan olacak ama yine organizede olduğu gibi mağdur olacak.ondan sonra şu kadar personel bu kadar istihdam vs...söylemek kolay tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Hep söylüyorsunuz kuruldu kurulacak ama ortada hiç birşey yok icraat gösterinde görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Yani gerçekten bunca yıldır diyecek kelime yok. Ne fabrikaymış arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Evde Kal tüfenkçi (4 yıl önce)
    Bakan iken çözemedi de şimdimi çözecek!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mükemmel yorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (4 yıl önce)
    Ancak gezersiniz boş hangarı icraat yok
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bu kadar sürede bu problemi çözemediyseniz niçin milletvekili oldunuz. Bu kadar yıl boyunca bu problemi çözemeyen milletin vekili olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    50 sene geçti hala çözülemedi.Ne fabrikaymış yav.
    0
    0
    Yanıtla