SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eksikleri, Sorunları, Talepleri Rapor Haline Getireceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla oluşturulan “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti” Malatya’da da incelemelerde bulundu.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile birlikte Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’den oluşan MHP’nin “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti” Malatya’da incelemelerde bulundular.

Malatya’yı ziyaret eden MHP Heyet, ilk olarak AFAD Koordinasyon Merkezinde Vali Hulusi Şahin ile birlikte toplantı yaparak, depremin ilk gününden bugüne kadar yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Toplantıya MHP MKYK Üyeleri Ömer Ekici, Eyüp Gönültaş, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, Ülkü Ocakları Başkanı Turgay Şengönül, MHP İlçe Başkanları, Kamusen İl Yönetimi de katıldı.

Toplantı sonrası heyet adına konuşan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Bugün depremimizin 161. günü ve gündemimiz deprem. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 6 Şubat’tan bu yana tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla deprem bölgesi olan 11 vilayetimizde araştırma ve ziyaretlerimizi aralıksız yapıyoruz. Deprem ile ilgili gündemimizi, seçim süreci diye bırakmadık. Seçim süreci bitmiştir, ama biz teşkilat olarak, ülkücü hareket olarak tüm deprem bölgelerinde hazırlanan raporları, eksikleri, sorunları vatandaşlarımızın bizlere ilettiği talepleri 7 arkadaşımız ile  birlikte raporlar haline getirip 7 bu hafta sonu Perşembe MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye arz edeceğiz.  Ondan sonraki talimatlar doğrultusunda yine deprem bölgelerindeki ziyaretlerimiz devam edecek.  Malatya 161 günden beri ayakta duran dinlenmeyen Valimiz Hulusi Şahin’e  de teşekkür ediyorum. Çünkü onun bu süreç içerisinde Malatya’ya yapmış olduğu çalışmalar her şeye değer. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

MHP Heyeti, konteyner kentte kalan vatandaşlar ı ziyaret ederken, esnafları da ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinlediler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyalı (9 ay önce)
    Depremde evimiz az hasarlı bitişik orta hasarlı 2000 öncesi olduğu için yıkılacak bu durumda bizde il dısından kiralık ev tuttuk ama devlet evimiz az hasar lı diye hem kira yardımı hemde kızılay gıda kartı da yoktur.Oda yetmedi ssk emeklisiyim diye sizin sayesinde maaşımıza da zam yapmadılar bu yüzden hangi yüzle deprem komisyonu kuruyorsun anlamış değilim ancak varsa yoksa Suriyeliler ile Afganların Mültecilere ülkeyi teslim etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz ondan çıkıp ben Ülkücüyüm deyip milleti kandırıyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (9 ay önce)
    Birtane zayıf bi insan olmazmı bu nedir
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sen de ye sen de şiş, yemesini bilmiyorsan ben ne yapam.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    gördük MHP nin yüzünü emekli zammında. o uüzden boşuna uğraşmayın. 5. -6 ay geçmiş yenimi aklınız başınıza geldi. siz ancak Tayyip Erdoğanın dediklerini yaparsınız, başkada dizin bir rolünüz yok.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Depremzede (9 ay önce)
    Ya Allah aşkına ben Ak partiye 21 yıldır naçizhane oyumu vererek destekledim pişman değildim fakat cumhur ittifakı olarak bişeyler yapmak istiyorsunuz onu da anladım ama siyasetçilerin belediye başkanlarının sosyal medyada yayınlamak için resim çektirmek dışında faydası pek yok bizlere faydalı olmak istiyorlar ise Gürkan ve diğer ilçe belediye başkanları nı görevden alın malatyalı idarecilerin biz faydası olmuyor bunu anlayın zaten Gürkan’a da deyin olmaz ise olmaz deyin
    %57
    %43
    Yanıtla
  • 21 sene sonra mı aklın başına geldi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazıyı okumadan yorum yapma pişmanım demedim ki yanlış kişilerin yerel yönetim de kalmamsı gerektiğini belirttim. Sanırım muhalefet olarak cv yazdınız. Sizide anlamak zor hiçmi muhalefet düşünmüyor 21 yıldır bizde hiçmi zeki akıllı devletçi biri yok ki bir türlü kazanamıyoruz. Hakkınızı yememek lazım İmamoğlu en zeki çalışkan olarak istanbulu yönetiyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper Tunga (9 ay önce)
    Part 2 Akıl da der ki; Malatya zaten Bir Anadolu Selçuklu Şehri. Aynı yere üstü açık bir modern Selçuklu tarzı namazgah yaparsın. Atan Selçukluyu anmış olursun. Teze- Yeni caminin birebir aynısını da yine şehir merkezin de ama zemini daha sağlam bir yere daha kusursuz tamamlansın ki o da ömürlük olsun. Eski ve yeni yerler de emin olun hem dini hem de turistik cazibe çekim merkezi olarak Malatya'nın kültürel zenginliğini kat-kat artırır. Aynı yerdeki Açık Namazgah Camii 4 Subat 2023' te Malatya'nın yaşadığı depremin unutulmama nişanesi olur. Umarım bu küçük anekdot şehrini seven Selahaddin Gürkan başkanın kulağına bir şekilde ulaşır. Herkese selametlik diliyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alper Tunga (9 ay önce)
    Part 1 Öncelikle sağlam zemin, sonra alt yapı, Ardından çok katlı olmayan ömürlük eserler. Ayasofya, bugün halan ayakta ise sebebi öncelikle standart kalıpları zorlayan ölçülerinin matematiksel bilimle desteklenerek yüksek bir tepede yapılmasının yanı sıra belki 100 defa güçlendirilmesi de yine bilim desteklidir. Selçuk'taki (Göreli Muazzam) Artemis Tapınağı Bin Yıldan fazla zamandır neden ortada yok. El cevap; Çünkü inatla yapıldı. Tapınağı Pağan Tanrılarına adayan Efes medeniyeti o kadar gelişkindiki "Biz Ege denizinde bulunann Rodos adasındaki Devasa ve o kadar da görkemli Rodos Heykelinden (Hakikattir, İki Bacağının arasından gemiler geçerdi. Tabi bugün o da Eğenin derin sularında) daha ihtişamlısını Efeste, hem de olmayacak bir yere yapacağız" diyerek (Bu tez aynı zaman da Anadolu halkının Rum ve Yunanlı olmayıp tam aksine onlarla rekabet halinde olduğunun kanıtıdır.) Bugün İzmirin Selçuk ilçesinde yer alan hem de etrafı ve zemini bataklık olan alan da bugün Unesco korumasında olan orjinali de Berlin'de sergilenen Görkemli Artemis Tapınağını yapmaya karar verdiler ve o kadar zemini sağlam yer varken tuttular bataklığı kurutarak zeminine de dev kaya kütleleri dizerek göğe yükselttikleri çok sütunlu adak sunaklı yapıyı dünya hayranlığına sundular. Başta Roma olmak üzere Dünyanın her tarafında Artemis Tapınağının muhteşemliği ve Efes li bilim adamlarının mühendislerinin, mimarlarının ve taş - heykel sanatçılarının marifeti konuşuluyordu. Ama sonra ne oldu. Tabiatla Dans edilemeyeceği görüldü. Bölge zaten sürekli deprem yaratan bir saha. Yaşanan depremlerle yerin ve yeraltının gücünün yıkıcılığına karşı konulamayacağı acı bir tecrübe olarak hafızalara kazındı. (Bazıları Algılamadı) İster inanın ister inanmayın, Teze-Yeni Camiinin yeri ve zemini Artemis Tapınağının zeminininden hiç bir farkı yok. İkisinin de altında su kaynıyor. İnatla yine aynı yere yapılırsa Tabiat der ki "Sen yaparsın, Ben de Yıkarım."
    %87
    %13
    Yanıtla