SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"El Birliği İle O Günleri Atlattık"

A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat Depremlerinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programlarına katılmak üzere Malatya'ya  gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIMIZ HEP YANIMIZDA OLDU”

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Bundan bir yıl önce Türkiye’de asrın felaketi ve kıyametin provası dediğimiz büyük bir felaket yaşadık. Depremde rahmeti rahmana kavuşmuş bütün vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 

Malatya’mız da bu depremde en fazla etkilenen illerden biriydi. 1248 vatandaşımızı bu depremde kaybettik. Malatya’daki deprem kayıplarımıza da Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Malatya’da şunu ifade etmek istiyorum özellikle depremin ilk gününden bugüne kadar geçen zaman zarfı içerisinde çok değerli Kültür ve Turizm Bakanımız hep yanımızda oldu. 7 gün 24 saat bu şehrin yaralarının sarılmasında, eksikliklerinin giderilmesinde gerek devlet imkânlarını gerek Sivil Toplum Örgütlerini gerek kamu kuruluşlarını ve gerekse de kendi şahsi imkânlarıyla bu yaraların sarılmasında büyük fedakârlıklar gösterdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendilerine müteşekkir olduğumuzu ve teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliyorum. Bu süreç içerisinde gerek Sivil Toplum Örgütlerimiz olsun gerek hayırsever vatandaşlarımız olsun gerek yurt içi ve yurt dışındaki yardım kuruluşları olsun, arama kurtarma ekiplerimiz olsun bu şehrin her tarafında enkaz altında bir kişi dahi kalmaması, aç ve açıkta kimsenin kalmaması noktasında yoğun bir fedakârlık örneği gösterdiler. Bu fedakârlığı gösteren biraz önce saydığım bütün kurum ve kuruluşlara, ordumuza, emniyetimize, AFAD’a, Kızılay’a, Belediyemizin bütün personellerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

“BÖYLE BİR HEMŞEHRİMİZ OLMASINDAN GURUR VE ONUR DUYUYORUM”

Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız saat 05.00’de bizzat arayarak Sayın Bakanımızın buraya koordinatör olarak geleceğini ve akabinde ikinci bir bakanın daha görevlendirileceğini ifade ettiler ve Milli Eğitim Bakanımız da geldi. Sayın Bakanımız bu süreç içerisinde aile ferdi gibi Malatya’mızın yaralarının sarılmasında, konteyner kentlerin oluşturulmasında, kalıcı konutların ve işyerlerinin yapılması noktasında da önemli adımlar attı. Temennimiz ve dileğimiz odur ki önümüzdeki süreçte inşallah kalan eksikliklerin giderilmesi, yaraların sarılmasıdır. Giden canların telafi edilmesi mümkün değil o acılar bizlerle birlikte yüzyıllara hitap edecek şekilde devam edecektir. Ancak vatandaşımızın barınacağı kalıcı bir mekânın olması noktasında da gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, devletimiz ve devletimizin kurumları ile belediyelerimiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Sayın Bakanımızı Malatya’da görmekten ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Sayın Bakanımız geçen bir sene yanımızda olduğu gibi 6 Şubat tarihini unutmayarak Malatya’da vefat eden vatandaşlarımızı mezarlıkta kabir ziyareti yaparak acılarımızı paylaştığı için tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Malatyalıların hemşehrisidir, hemşehrilik beratı Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle verilmiştir. Böyle bir hemşehrimizin olmasından da büyük gurur ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

“ŞANSIMIZ İŞLEYEN BİR SİSTEMİN YIKILMADAN ÇALIŞIYOR OLMASI”

6 Şubat’ın çok zor bir gün olduğun belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Bu büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileyerek sözüme başlamak istiyorum. 1 yıl önce oldu ama dün gibi hatırlıyorum. O gün ben uyumamıştım ayaktaydım. Ankara’da da biz çok şiddetli hissettik. Hatta sonradan baktım Ankara’da da yıkımlar oldu mu diye. Ankara bu kadar sallandıysa mutlaka bir yerler şiddetli yıkılmıştır dedim. Saat 05.00 gibi Cumhurbaşkanımız tarafından görev yerlerimiz bizlere tebliğ edildi. Biz de sabah 08.00 uçağıyla geldik ve 09.00 gibi indik. 6 Şubat çok zor bir gündü. Çünkü sanırım Malatya’nın yaşadığı en kuvvetli kışı yaşıyordunuz. Merkezde 20-30 santim çok ciddi kar vardı. Sonuçta biz devlet adamıyız. Bize görev yeri 6 Şubat sabahı burası tayin edildi. Biz de devlet adamı olmanın sorumluluğuyla elimizden gelen gayreti desteği gösterdik. Biz bakanlığımızın bütün ekipleri ile geldik. Ama sonuçta bu devletin tek başına yapmış olduğu bir şey değil. Devletin bütün kurumlarıyla ve vatandaşla, STK’larla el birliği ile yaptığı bir şey. Özellikle Malatya’da biz hızlı aksiyon gösterebildik. Çünkü sizin yüzünüze de daha önce söylüyordum şimdi de söyleyeyim bizim en büyük şansımız özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı kurumlarının bulunduğu binalarının sapa sağlam ayakta olmasıydı. Yani işleyen bir sistemin yıkılmadan çalışıyor olmasıydı. Çok hızlı karar alıp uygulayabilme şansına sahiptik Malatya’da. Sonuçta bu bir ekip çalışmasıydı. Bütün devletin kurumları belediyeler, vekillerimiz, STK’lar, vatandaşımız herkes el birliği ile o günleri atlattık. İlk 100 günü ben ağırlıklı bir şekilde Malatya’da geçirdim. Dediğiniz gibi sonuçta bir aile gibi olundu ilk günden itibaren. Hemşerilik Beratı da verdiği için Malatya’ya ben müteşekkirim. Bizi motive ediyorsunuz her seferinde. Ben Antalyalıyım biliyorsunuz. Antalya benim için neyse Malatya’da benim için o artık. Elimden gelen desteği ben devlet adamı olduğum sürece devam ettireceğim. Görev sürem dolduktan sonra da vatandaş olarak geleceğim, her fırsatta sizleri ziyaret edeceğim. Malatya çok güzel bir şehir. İnşallah eski günlerinden daha güzel daha planlı daha düzgün bir şehir olacak. O heyecanı, o azmi ben Malatya’da görüyorum. Biz de üstümüze düşen görevi devlet olarak fazlasıyla yapmaya zaten hazırız, gönüllüyüz. Ben Malatya için mutlu günlerin yakın olduğunu düşünüyorum. Kalanlara sabır diliyoruz. Onları motive etmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Milletimize geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” açıklamalarında bulundu. 

ESNAFLARI ZİYARET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya’da deprem sonrasında Ankara Esnaf Teşkilatı tarafından yaptırılan Ankara Çarşısı’ndaki esnafları ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinleyip, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in eşlik ettiği Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a esnaflar deprem sürecindeki katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Esnaflar, Ankara Esnaf Çarşısı’na vatandaşların gelmesin sağlayacak çalışmaların yapılmasını isterken, klima talebinde de bulundular.

Ankara Esnaf Çarşısı için yönlendirme tabelalarının Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda yapılacağını belirten Bakan Ersoy, işyerlerine klima takılması konusunu ise takip edeceğini belirtti.

Esnaflardan gelen talep ve sorunları aynı zamanda tek tek not aldıran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vergi, sigorta primi, krediye ulaşı, bazı meslek dallarına kredi verilmemesi konularındaki talep ve şikayetler için ise ilgili bakanlıklarla görüşeceğini ve esnaflara dönüş yapılacağını ifade etti.

Esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve girdiği her işyerinde esnaflarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Bakan Ersoy, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Esnaf Odası Başkanları ile de görüşerek esnafların talepleri ile ilgili görüşlerini aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Gazı (1 yıl önce)
    Elbirliğiyle malatyayi yiktiniz be kimi imar affı dedi kimi imar izni dedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yahu Allah aşkına Kameraların karşısına çıkıp ''El Birliği İle O Günleri Atlattık" demeyin bari Halk kendi kendine destek oldu' da atlattı sizler neredeydiniz ancak kamera ordusuyla dolaşıp pozlar veriyordunuz yazık ettiniz Malatya' mıza Bakın ulusal haberlere televizyonlara Malatya nerde...........
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ferit (1 yıl önce)
    Sadece bir şey yazacağım ve soracağım TRT haberde gözüme çarptı fotoğrafladim Gaziantep de 10678 konut teslim edilmiş deprem den bu yana Malatya'da kaç adet teslim edildi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen olsan her seçimde tavuk koysan itirazsız seçen rekor oy veren yere öncelik verir misin. Zaten burada sorun yok önce sorun olan yerleri halledeyim demez misin.bı sebeple reise kızmayın Malatyalı hakkını alıyor hakkına bu kadar düşüyor.Aten bu da Malatyalıya yetiyor fazlasına gerek yok kırıntılar bize yeter alışmışız. Fazlası ishal eder adamı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • heisenberg (1 yıl önce)
    Sayın bakana gönülden teşekkürler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • aLBATROS (1 yıl önce)
    "El Birliği İle O Günleri Atlattık." Diyorlar ya. Elbirliği ile enkaz altında kalarak rahmete gidenleri kurtarmak için uğraşsalardı. Bu kadar canımız yanmazdı. Şehri emanet ettiklerimiz gelen yardımlara kendi isimlerini yapıştıracaklarına, deprem zamanı halkın zaruri ihtiyaçlarını (ekmek, su, gıda) ihtiyaçlarını karşılasalardı. Memleketin halini daha doğru düzgün anlatsalardı. Vs Vs anlatmakla bitmezde. Acaba Şehir Mezarlığında açılışını yaptıkları anıtı görünce az da olsa vicdanları sızladı mı. Rabbim bir daha bu sıkıntıları ülkemize ve halkımıza vermesin; bu gibi yöneticileri de Allah başımızdan EKSİK etsin. Hepimizin başı sağolsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Erdoğan (1 yıl önce)
    Mehmet Nuri Ersoy Bakanımız adamın hasıdır Depremde 22 gün görevliydim her gün gece gündüz dolaşır insanların sıkıntılarıyla alakadar olurdu işi gücü rast gelsin
    %40
    %60
    Yanıtla
  • insanlari ovme huyundan kurtulun artik. isi bu yapacak tabii ki .
    0
    0
    Yanıtla
Reklam