SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"El Birliğini Gönül Birliğine, Güç Birliğine Dönüştürmemiz Gerekiyor"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Senatosu, Millet Meclisi Başkanları, Başbakanlar, Meclislerin Başkanlık Divanı Üyeleri, farklı siyasi partilerden milletvekilliği yapmış ve halen yapmakta olan isimlerin oluşturduğu Türk Parlamenterler Birliği'nin 20. Olağan Genel Kurul toplantısı, TBMM'de yapıldı. TBMM eski Başkan Vekillerinden Nevzat Pakdil'in genel başkanlığını yaptığı birliğin geçen dönem de Genel Sekreterliği'ni yapan 23. ve 24. dönem AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, bu göreve yeniden seçildi.

FAALİYET RAPORUNU ÖZ OKUDU..
Saygı duruşunun ardından başlayan genel kurulda, Pakdil başkanlığındaki yönetimin faaliyet raporunu, dönem genel sekreteri Malatya eski milletvekili Ömer Faruk Öz okudu.

Öz, faaliyet raporunu sunduktan sonra yaptığı konuşmada, "Türk Parlamenterler Birliği olarak öncelikli amacımız Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapmış veya yapmakta olan parlamenterlerimiz arasında dostluğu; sosyal, kültürel, fikri ve manevi dayanışmayı artırmaktır. Bunları hep birlikte, Meclis Genel Kurulumuzda olduğu gibi toplumumuzun tüm renk ve desenlerini, tüm kültür ve geleneklerini, inanç ve değerlerini kapsayacak biçimde gerçekleştirebilirsek, hedeflerimizin o ölçüde gerçekleşeceğinin  bilincindeyiz.

Tüm faaliyetlerimizin temel amacı önce parlamenterler olarak kendi birlik ve dirliğimizi güçlendirmek, bu çerçevede de dolayısıyla ülkemizin ve demokrasimizin güçlenerek devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz.

Milletimizi temsili gibi şerefli bir sorumluluğu yerine getiren ve getirmiş, insanlarımızın huzur ve rehafınıartırmak için mesai harcayan ve harcamış, ülkemizi bir esenlik yurdu haline getirme gayreti gütmüş ve gütmekte olan üyeler olarak; maddi ve manevi gelişmenin temelinde bir arada yaşama kültürünün, toplumsal uzlaşmanın, birlikte tartışarak yapıcı çözümler üretmenin yattığının farkındayız.

Hem ülkemizde hem yakın coğrafyamızda hem de dünya geneline baktığımızda zor ve sıkıntılı bir sürece şahitlik ediyoruz. Bu sebeple milletimizin birliğini ve dirliğini sağlamak, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu mevcut tehlikeleri bertaraf etmek; bize de ihtiyaç duyan mazlum ve mağdurlar içinüzerimizde borç olan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için her zamankinden daha çok birbirimize ihtiyaç duymaktayız.

Gücümüzü artırmak için maddi manevi tüm bilgi, birikim ve tecrübemizi aktarabilecek koşulları sağlamayı; her alanda iş birliğini geliştirmek için öncelikle istişare ortamlarının zenginleştirilmesini; temel insani evrensel değerler çerçevesinde bir arada olmayı sağlamamız gerekiyor.

Bu bakımdan farklılıkların bir “değer ve erdem” olarak kabul edilmesini, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, aidiyet duyduğu grubun menfaatini öncelemeden tüm vatandaşlarımızın, milletimizin ve ülkemizin ortak çıkarlarını gözeterek, el birliğini  gönül birliğine, gönül birliğini de güç birliğine dönüştürmemiz gerekiyor."dedi.

15 KİŞİLİK YÖNETİM OLUŞTURULDU..
Parlamenterler Birliği'nin genel kurulunda, birliğin 15 kişilik yönetim kurulu yeniden oluşturuldu.

Yönetimde; Nevzat Pakdil (22, 23 ve 24. Dönem AKP Kahramanmaraş Milletvekili, TBMM Başkan Vekillerinden), Orhan Erdem (AKP Konya Milletvekili) Ahmet Erbaş (MHP Kütahya Milletvekili) Ali Özkaya (AKP Afyon Milletvekili) Ali Temur (AKP Giresun Milletvekili) Ceyda Bölünmez Çankırı (AKP İzmir Milletvekili) Cihan Paçacı (İYİ Parti İstanbul Milletvekili) Uğur Bayraktutan (CHP Artvin Milletvekili) Zeki Korkutata (AKP Bingöl Milletvekili), Ömer Faruk Öz (23., 24.Dönem AKP Malatya Milletvekili) Mustafa Akış (AKP, 24.Dönem Konya Milletvekili, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı) Canan Candemir Çelik (23. ve 24. Dönem AKP Bursa Milletvekili) Alparslan Kavaklıoğlu (26. Dönem Niğde Milletvekili) Mahmut Kaçar (26. Dönem Şanlıurfa Milletvekili) Ramazan Kerim Özkan (22, 23 ve 24.Dönem CHP Burdur Milletvekili) görev aldılar.

AĞBABA VE BEDÜK DANIŞMA KURULUNDA..
Genel kurulda; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile 1992- 1994 yılları arasında Malatya Valiliği görevinde bulunan, TBMM 20. ve 21. dönem DYP Ankara Milletvekillerinden Saffet Arıkan Bedük de Danışma Kurulu'na seçildiler.

PAKDİL GENEL BAŞKAN, ÖZ GENEL SEKRETER..
15 kişilik yönetim kurulunun daha sonra yaptığı görev dağılımına göre; Nevzat Pakdil yeniden genel başkanlığa, Ömer Faruk Öz de genel sekreterliğe getirildiler. 

Konya Milletvekili Orhan Erdem genel başkan yardımcısı, Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata ise genel sayman oldular.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatya (2 hafta önce)
    Sayın öz neden Malatyada siyasetin dışına itildiniz anlamış değilim son 22 yılda iktidar partisinden ilimizde seçilen açık ara en çalışkan halkla iç içe bir vekilimiz idiniz tahminim malatyada arının inine çomak soktuğunuz için Malatya siyaseti dışına itildiniz bunları biliyoruz ama elimizde açık delil olmadan isim veremiyoruz.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • adnan (2 hafta önce)
    adam gibi adamdı Allah ömür versin inşallah onu tekrar malatya siyasetinde yer almasını bekliyoruz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yılmaz (2 hafta önce)
    Şu adamı bu şehre kazandıramadık.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 44malatyam (2 hafta önce)Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Çok önemli bir karakter evet. Akp kimleri yedin sen malatyayi 100 yıl ileri götürecekti de işte.......
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mikail A. (2 hafta önce)
    Malatya'nın nadide siyasetçilerin eğriye eğri, doğruya doğru diyen Malatyamızın özlemini duyduğu, Malatyamıza büyük katkılar sağlamış değerli büyüğümüz. Mevcut vekillerin örnek alması gereken şahsiyet... Daha iyi yerlerde görmek duası ile.
    %77
    %23
    Yanıtla