SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ Valisi: Üzüntüyle Takip Etmekteyim

0
Güncellendi - 2021-10-04 00:42:25
Elazığ Valisi: Üzüntüyle Takip Etmekteyim
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda mülkiye başmüfettişliğine atanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Mülkiye Başmüfettişliğine atanmamın kasıtlı ve art niyetli bir şekilde AK Parti İl Başkanı ile ilişkilendirmeye çalışılmasını üzülerek takip ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Elazığ Valiliğine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atanırken, Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine Elazığ Valisi Erkaya Yırık atandı. Atamalar sonrasında kendisi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Vali Yırık, “Bazı basın yayın kuruluşlarında Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atanmama dair gerçeklerle bağdaşmayan haber veya değerlendirmeler yapıldığını üzüntüyle takip etmekteyim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki vali olarak Elazığ’ın aziz halkının hizmetkarı olma şerefine nail olmam nasıl takdire bağlı idari bir tasarruf ise Mülkiye Başmüfettişliğine atanmam da aynı şekilde takdire bağlı bir tasarruftur. Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmamım kasıtlı ve art niyetli bir şekilde AK Parti İl Başkanı ile ilişkilendirilmeye çalışılmasını üzülerek takip ediyorum. Elazığ Valisi olarak görev yaptığım süre boyunca tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Elazığ’ımızın toplumsal menfaatlerinin en üst düzeyde gerçekleştirilebilmesi için uyumlu ve koordineli bir çalışma yürütülmeye özen gösterilmiştir. Bu doğrultuda tüm milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve siyasi parti il başkanlarımızla olduğu gibi haberlerde özellikle ifade edilen AK Parti İl Başkanımızla da şehrimizin menfaatleri doğrultusunda her daim istişare içerisinde olduk. Mülki idare amiri olarak 27 yılı aşkın süredir idarecilik yapan birisi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak aynı şevk ve istekle devletimizin ve aziz milletimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğim” dedi.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ünal (3 yıl önce)
    Bu laflar sanada geliyor Malatya haber, çünkü sende sayın valimizin bu sebepten alındığını ve akparti il başkanı ile ilgili olduğunu yazdın,ima ettin. EDİTÖR'den: Valinin, söz konusu toplantıya diğer parti temsilcilerini çağırmamasına ilişkin açıklamasına, AKP Elazığ İl Başkanı sert tepki göstermişti ve 3 hafta geçmeden Vali görevden alındı. Ne diyecekti, 'devlet memuru' Vali, Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olduğu ülkede?! Ya da, sizin bildiğiniz, Vali'nin neredeyse 'özel' kararnameyle görevden alınma gerekçesi varsa yazın biz de öğrenelim!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    böyle bir açıklama yapması,bürokratın genel tavrıdır.emirle gelir ve gider.
    0
    0
    Yanıtla