SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Elazığ ve Sivas Yollarına 'Hız İhlali Tespit Sistemi' Kuruldu

Elazığ ve Sivas Yollarına 'Hız İhlali Tespit Sistemi' Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Elazığ ve Malatya- Sivas karayollarında, PTS (Plaka Tanıma Sistemi)- EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) Projesi kapsamında 'Ortalama Hız İhlali Tespit Sistemi'* kurularak denetimlere başlandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden, belirtilen bölgelerde oluşturulan 'Hız Koridoru'nda başlatılan denetimlerle ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Trafik akımının yoğun olduğu güzergâhlarda Ortalama Hız Koridorları oluşturularak can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla;

1- Malatya-Elazığ karayolu Pütürge Kavşağı ile Kömürhan Köprüsü arasında toplam 31.989 metre uzunluğundaki mesafe ile

2- Malatya-Sivas karayolu Dilek Kavşağı ile Yazıhan ilçe çıkışı arasında kalan 22.164 metre uzunluğundaki mesafe olmak üzere her iki güzergahta çift yönlü olacak şekilde “Ortalama Hız İhlali Tespit Sistemi” (Hız Koridoru) kurulmuştur. Bu bağlamda 02.07.2022 tarihi itibariyle araç cinsine göre bölünmüş yollardaki hız sınırı esasına göre denetimlere başlanmıştır.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması ile can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir."

EGM'NİN AÇIKLAMASI..

Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafikte can kaybının yaşanmamasının ve sürücülerin güvenle yolculuk yapabilmeleri için devreye giren, “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi” çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

EGM, mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi / Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi” kurma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Trafikte ‘1’ can kaybının bile fazla olduğu ‘Vizyon Sıfır’ ve ‘Güvenli Sistem’ yaklaşımıyla oluşturulan 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi doğrultusunda, şehirlerarası devlet karayollarında ve kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergahlarda mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi / Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla 'Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi' kurma çalışmalarımız devam ediyor. Kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılması hedeflenerek, proje kapsamında Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Bitlis, Çorum, Eskişehir ve Konya illerimizde oluşturulan bin 904 km uzunluğundaki Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri trafik denetimlerinde aktif olarak kullanılıyor. Projenin ülke geneline yaygınlaştırılarak yürütülmesi safhasında ise Amasya, Bolu, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat illerimizde 2 bin 778 km uzunluğundaki Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemlerinin kurma çalışmaları tamamlandı. Trafik işaret ve uyarı levhaları yerleştirildi ve hız ihlallerine yönelik olarak trafik denetimlerinde kullanılmaya başlanıldı. Toplam 4 bin 682 km kara yolu ağında yapılan hız ihlali denetimlerinde; sürücülerimiz üzerindeki trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi, algılanan yakalanma risk duygusunun artırılması, tüm yol güzergâhı kontrol altında tutularak aşırı hızların önlenmesi ve hızların aynı seviyede tutularak trafiğin sakinleştirilmesi hedefleniyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanmasının önceliğimiz olduğunu hatırlatır, sürücülerimizin yasal hız sınırları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

*Koridor Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri (KOHİTS), incelenen bir yol güzergâhındaki iki nokta (koridor) arasında belirlenen hız limit değerini aşmayacak şekilde araçların ortalama hızlarının tespit edilmesi amacı ile Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamında geliştirilmiş sistemlerdir.

malatyahaber.com- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Tony (1 yıl önce)
    1920 TL Vatana millete hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    arguvan yoluna dönenler nolacak ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cenk (2 yıl önce)
    Bu eds koridorlarına her araç en baştan girmiyor veya en sondan çıkmıyor. Bu durumlarda ortalama hız nasıl ölçülecek. Bu kadar uzun koridor olursa kaçınılmaz bir durum. Var bu işte bir iş çıkar kokusu yakında
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asli (2 yıl önce)
    O 30 km mesafede bazı noktalarda hız sınırı 70 bazı noktalarda 110 eds hesabı tüm 30 km yolu 110 km den mi hesaplayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yörük oğlu (2 yıl önce)
    Daha yeni otabanlardan 120 den 140 çıkardılar.o zamaan eds perde 72 den 92 çıksın hız sınırı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Yol yaptılar diyen ekip buradamı.bakın yaptıkları yolu paraya çevirdiler..ne diyisiniz bu olaya...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İsayusuf (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Saçmalamışsınız diyik. Dünyada nerede kural ihlaline yaptırım yok, kural ihlaline ceza verilmesiyle sizin mantık dışı çıkarımınızın ne alakası var, ayrıca bahsi geçen denetim sistemi Türkiye'nin çoğu yerinde olan bir şey, burada geç bile kalındı.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Doğru türkiyenin birçok yerinde var ama 32 km değil...kazanın çok olduğu yada riskli olan bölgede kurarsanız bu sistemi 5 km mesafe koyarsınız olur biter.işin saçmalığı 32 km olması.burada amaç kazaları önlemek değil,amaç insanların sıkılıp hız yapmasına imkan sağlayıp ceza yazmak..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kenan Adiguzel (2 yıl önce)
    Allah razı olsun. Bence bu şehrin en büyük problemi EDS nin olmamasıydı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Şahsen ben çok mutlu oldum. Şapti şerbet oldu Malatya. Bi kadar özverili çalışıp çözümler bulan beyinler var bu şehirde. Helal olsun. Seccade varmi?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • ABDULLAH (2 yıl önce)
    Hız tabelası niye yok eksik bilgi veren medyaya veya trafik denetlemeye kim ceza kesecek
    Editörün Notu: Hız kısıtlaması yapılan yerlerde, zaten tabelalarda belirtiliyor.. Bunun dışında, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü (tek gidiş- geliş) karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda (örneğin Elazığ ve Sivas yolunda) 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenmişti. Bu sınırların yüzde 10'una kadar olan ihlallerde ceza kesilmiyor. Bu sınırların ayrıca her haberde yazılmasına gerek yok, sürücüler bunları bilmek zorunda.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Sayın editör yasal olarak dedikleriniz tamamen dogru... ancak mesela İstanbul da yenihavalimani yolu var.. hasdal kavsagi - catalca arasi 3x3 şeritli ve dümdüz olmasına rağmen otomobil 90 kamyonet 70 gecemiyor... bütün araçlar 10 km nerdeyse karınca gibi yavaş yavaş gitmek zorunda kalıyor Göktürk e kadar... tek şerit kalmadı ülke de..bu amaçla yazdim saygılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Ne Elazığ ne de Sivas karayolundaki araçların en fazla kaç km/h hızla gideceği hakkında bilgi vermemişsiniz. Bu haberin detayında olması gereken bu değil mi? Yani bu önem arzetmiyor mu sizce?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Birisi (2 yıl önce)
    Az olmus mesafe . Elazığ a kadar olmaliydi. Hatta stabilize yolara da koyun eds. Ceza yazmak için bahane aramayın. Asl8nda en temizi . Eds kurmayın. Direk o yolu kullanan herkesten direk para alin da kurtulalalim. Dağ da taş ta eds ne işi var. Şehir içi tamam normal de dağda taşta eds anlamsiz
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bunun anlamı şu kamyon, kamyonet, otobusler 70 km hız, hafif araçlar otomobiller 90 km hız yapabilir...eğer verilen km hızla geçerseniz ceza gelir... bu genelde insan yoğunluğunun olduğu yerlere konulur ki kazalar azalsın.. ve en fazla 10 km olur.. malatya dunya rekoru kırmış 30 km ile.. birde yaya yoğunluğu olmayan yere yapmışlar... puturgeden kale ye 1 saatte gidersiniz artık ne diyim...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyada bir ilk...selahattin başkan hep diyor yaa türkiyede tek,malatyada ilk diye.bize böylesi yakışır.destan şehri malatya..yürü beee allahına kurban....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bayx (2 yıl önce)
    eds ler artık çok uzun ve belli kilometrelerce yolun tamamını görecek şekilde kamera koyuyorlar. yolun tamamını gitmesende aralıklarla ölçüm yapıyor galiba. hız sınırı bölünmüş yollardaki hız sınırı olduğundan yazılmıyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Eds 5 km olur anlarım,10 km olur hadi tamam derim,32 km eds nedir yaaa.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ibrahim (2 yıl önce)
    eds demek, sizi yolacağız demektir. Bu yolların onlarca km sinde bır tane bile insan yoktur. Sistemin gücü yetiyorsa arac üreticilerine hız sınırı koysun. araçlar belli bir km nin üstüne çıkamasın. Ama olmaz araç hızlı olacak.eds ciler vatandaşı yolacak,helal kazancına ortak olacak.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    Biz geçmediğimiz köprünün ve uçak inmeyen hava alanının parasını ödemişiz. Bizi radar cezası ile mi korkutuyorsunuz?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Nerede ödedin bir yazda anlayalım..
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)Ziyaaa isimli kullanıcı yorumuna
    Bay Ziyaaa, sadece ben değil bütün Türkiye dövize endeksli ve geçiş garantili Çanakkale köprüsü, Kütahya hava alanı, Osmangazi köprüsü v.s. ödüyoruz. Ne kötü değil mi. Ödediğiniz vergilerin nereye gittiğinden haberdar olmamak Ziyaaa...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Sen de halaycı takımdan sin belli ki.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (2 yıl önce)Ziyaaa isimli kullanıcı yorumuna
    Kafanızı kuma gömmeye devam edin
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Cebinden çıkan paradan bile haberin yok.Ben sana bizzat senin cebinden alınan bir yer söyleyeyim.Mesela Zafer havaalanı .Yokk ben buraya para falan vermedim de dersen şaşırmayız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fakir fukaranını ödediği vergilerden bir nevi devletin kasasından.Sözleşmeyi doldurmayan gelir olmayınca üstünü tamamlayıp veriyor devlet,anladın?.Zaten zengin tek kuruş vergi ödemiyor.Altındaki lüks arabasını bile yatırım olarak gösterip vergiden muaf tuttuğu gibi birde teşvik primi alıyor..Babasını hayrına köprü,hava alanı yapan varmı?..Geçen yıl bu zamanlar 4 tlye aldığımız lpg bu gün 12 tl.6500 tl bir liitre motorin bu gün 27 tl bu paralar kimin cebine gidiyor sanıyorsunuz?..Zaten bu arabanın parasını vergi olarak ödemek varken değilmi,üstelik para alıyor devletten..Allah sonumuzu hayreylesin..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Pürürgeli (2 yıl önce)Birol isimli kullanıcı yorumuna
    Sanırım ironiyi anlamadınız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yapanın ellerine sağlık, trafik kazalarının yüzde doksanı aşırı hızdan kaynaklı
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    İnşallah hız sınırı 70 olarak belirlenmez
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Cebrail (2 yıl önce)
    Haber yapıyorsunuz doğru düzgün yapın. Ortalama hiz limitini gösteren bir fotoğraf koysaydınız bari.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yazıhan (2 yıl önce)
    Madem bu tabelaları koyuyorsunuz bari hız sınırlarını gösteren tabelayı da koyun da sürücüler kaç km hızla gitmesi gerektiğini bilsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Mesafe az olmuş daha uzun Ankara ya kadar yapsaydınız da millet 70, 90 ile gitseydi. Bu sistem istanbul dan iyi biliyorum. Ortalama hız sistemi demek Pütürge den kale ye kadar 90 ile gidildiği de 40 dakika sürüyor demektir örneğin... siz 35 dakika da gitmeye kalkarsanız ceza yazıyor otomatik olarak. En kötü sistem bu sistem.. dümdüz yolda sizi öyle bir yavaşlatıyor ki zamanla söylenmeye basliyorsunuz gideceğiniz yere geç kalıyorsunuz sürekli... kısaca geçmiş olsun malatya...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • R bey (2 yıl önce)
    Malatya çevre yolu neden köstebek yuvası bakım yok araçların ön düzenlerinde sesten geçilmiyor kim yapacaksa yapsın KGM mi büyük şehirmi Allah tan korkun insanlar bu paraları zaten zor kazanıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    Çok güzel olmuş
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Goko (2 yıl önce)
    Burada Hız sınırı ne olacak peki?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    Hız sınırı kaç km olacak
    %92
    %8
    Yanıtla
  • atilla (2 yıl önce)
    evet bunu iyi yapıyorsunuz yoların bakımını da özen gösterelim
    %83
    %17
    Yanıtla